• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SRETSIS: hele já sem se přistěhovala k muži v září, takže do tý doby, to byl úplně klasickej pánský byt, takže v této místnosti byl ten rotoped, stůl a obrovský gauč(kterej je semišovej bo jakej, a rozhodně to nebyl nábytek kupovaný ke kočce a k dítěti) takže pokud se sežene kupec, tak zatím plánujem jen vyměnit za menší, aby bylo více prostoru.
    pak bychom ten gauč natočili jinak a emce bychom dali k té postílce takovou desku, aby to bylo oddělené. podobnou desku plánuji k té koupelně, přeci jenom když by tu byla návštěva, tak pochopím, že takhle otevřenou sprchu nikdo nepoužije.
    jinak ještě je tu možnost se prokopat na půdu a zařídit nějaké místnosti tam, jenže na to je potřeba nějaký přepis domovního čísla, takže kdo ví jak to bude. nehledě na to, že mi v říjnu končí mateřská a budu muset nastoupit zpět v do práce a to v Praze.
    kdo ví, třebas půjdem úplně do ciziny. a po pravdě pro mě na rozdíl od toho, kde sem bydlela, je tohle obrovský..))
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    tak bohužel sem zatím žádné fotky s vytuněným přebalovákem z ikei nenašla.

    ale tak přihodím pár fotografii, jak že to vlastně vypadá u nás..) je to místnost 3,9m x 6,3 když odpočítám tu zastavěnou kuchyn. a máme zde, koupelnu, kuchyn, jídelnu, obývák a pokojíček pro malou..
    pak máme ještě jednu místnost kde je počítač, naše postel a zabudovaná skřín.

    celý je to tady http://kopretka.rajce.idnes.cz/byt_telc/
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    My máme taky kokosovou a spí jak dřevo pořád. Jenom nevím, jestli je s molitanem nebo bez.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ILLUZE: tim, ze starsi mela matraci z francie, kterou privezl i s postylkou tata, tak jsem nikdy nemela potrebu je v obchodech zkouset, takze jsme do druhe postylky objednali cenovej prumer. jako mimcu to jeste slo ale pak uz min a min. Pak jednou muz dal na matraci tlustou deku a nahle spala lip. Po te co starsi presla do velky postele a mladsi zdedila jeji postylku i s matraci, je klid celou noc a spi ukazkove a pres den i 2x...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FOXOVA: no hezký... tohle by mě nenapadlo ://
    máme kokosovou a pořád dokola to spaní řešíme :(
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ok, díky:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    máme kokos + molitan a myslím, že je to super matrace - občas si lehám půlkou těla k malý do postýlky a paráda ( ta matrace )
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ORIKA: jj, fajn, budu radši koukat na ten kokos+molitan, když není zvyklej na tvrdé, nebude to pro něj takový šok :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    _AMBRA_: samotnej kokos, máme totiž tvrdou matraci i v naší posteli, takže je zvyklej
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    tak kokos jsem vyhodila, byla strasne tvrda a emca na ni nechtela spat. A ja si porad myslela, ze mam nespavce. Co jsem dala jinou matraci, zacla spat jak jezevec:]]
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ORIKA: jenom kokos nebo kokos+molitan?
    (koukala jsem, že samotný kokos je označován jako tvrdá matrace, a David do teď spal na obyč molitanové z Ikey...)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    _AMBRA_: my máme kokos a přijde mi to v poho, do té nové postýlky budem taky pořizovat kokosovou
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    prosím, nějaký tip na středně tvrdou matraci?
    (cenové rozmezí bych viděla tak cca 1.000,-) výběr je velký, ale fakt nevím, na co se mám zaměřovat, vím jen, že nechci molitan, který se hned proleží a prcek ho umí náramě rolovat, takže něco, s čím dítěte nehne...
    thnx
    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: určitě bych asi udělala jednu místnost na spaní (užívat si můžete i v obýváku, když na to příjde)a hrací koutek pro dítko a druhou místnost jen obyvak, s pracovničkou a kuchyň......ještě bych i zvažila to, pořídit spíše nějaký sklápěcí stolek, ten kulatý hodně zabírá místo a můžeš ho sklopit a tím ti vnikne další plocha.
    a jestli můžu radit, zvažte toho psa (nebo spíš malý plemeno), my máme tři psi (a je to občas masakr i s Alexem, pes potřebuje taky nějaké místo.....proto jsem psala, že bych si neuměla představit takhle v malém bytě žít, bych se pak asi zbláznila. Takhle jsme 4 měsíce, kdy bylo synovi byli 3m bydleli u matky v panelákovém bytě, jedné místnosti i se psema.........nejhorší moje 4 měsíce
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    SRETSIS: jasně no, člověk na spostu věcí příjde, až s používáním bytu
    každopádně držím palce, ať to dobře vymyslíš, a ať se vám dobře bydlí
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Já bych v tomhle případě fakt samostatný pokojíček nedělala. V situaci, kdy máte dvě místnosti (a asi ne nijak extrémně velké) mi nepřijde rozumné do jedné místnosti nacpat x funkcí (jídlelna, kuchyň, ložnice, obývák, popř. pracovna) a druhou vyčlenit v podstatě jen na spaní malého dítěte.
    Pochopila jsem dobře, že počítáte s přesunutím kuchyně, resp. tedy k.k. z chodby do pokoje? Co plánujete v té chodbě - úložné prostory?
    Souhlasím s MONKA:, že by bylo možná nejlepší se z gruntu zamyslet ještě jednou nad uspořádáním celého bytu... Plánek náhodou vložit nemůžeš? já teda na plánování zařízení nějak zdatná nejsem (kuchyni už pusou rekonstruujeme asi 4 roky :-/), ale třeba by se tu od někoho zajímavý nápad objevil
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    SRETSIS: odkud je ten polštářek na pohovce??
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SRETSIS: Ja bych se priklanela k tomu, co psala WERKA: Myslela jsem puvodne, ze jde o vetsi dite, to by asi davalo vetsi smysl mu vyhradit prostor. S takhle omezenym manevrovacim prostorem to taky muze dopadnout tak, ze si prestavite cely byt, dospelym se zmensi zivotni prostor na minimum a dite svuj pokojicek nebude pouzivat. Jedina vyhoda bude teda ten klid na sex :)
    Drzela bych se modelu mistnost na zivot vs. mistnost na spani. Mozna by se misto premistovani ditete dalo uvazovato prestehovani teziste sexualniho zivota? Ale chapu, ze postel je postel. :)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    imo každý i když malý byt může být uzpůsobený pro dítě i rodiče, jen je potřeba mít vhodný nábytek, a vyřešit úložné prostory...

    např: stůl sklápěcí, židle stohovatelné, pohovka rozkládací, patro atd...

    těch vychytávek do malých bytů už existuje hromoda, jen na ně mít dostatek financí, že :/

    MONKA
    MONKA --- ---
    SRETSIS: tak to vas lituju, neumím si to představit tam takhle žít

    co me napadá je, že bych to celý přestavěla. Jídelní stůl bych dala pod okno, místo něj tu sedačku (ta je rozkládací?) s pracovnou, no a dál nevím..... jak je ta místnost veliká?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam