• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SRETSIS: hlavně, ať už ten písek budeš chtít koupit kdekoliv, tak chtěj ten říční, rozhodně ne stavební - to je totiž spíše štěrk složený z úplně malých oblázků.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    GINGERCAT: Díky, zatím máme doma v obou vodu:)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TRISSIE: já jsem zase už docela realista co se týče plánů cokoliv brousit nebo natírat s dvěma dětmi za zadkem ;)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SRETSIS: v tomto množství ho určitě koupíš v Bauhausu, mají ho v pytlích. Kvalitu neznám, my jsme písek do pískovišě 180x180cm kupovali ve stavebninách :-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Tak už to máme doma, zatím v pokoji:) a chci se zeptat, kde sháníte písek, pokud ho kupujete? Obi, Hornbach, atd..? Díky

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WERKA: vzhledem k tomu, že zařizuju pokojíček pro první, které doufám nebude jedináček, tak ty dětské vzory klidně risknu - pokud půjde o kvalitní dřevěný nábytek, ten se dá přebrousit a přelakovat, nebo vzít barevným balakrylem, a pokud to bude něco z dřevotřísky, tak to po dvou třech dětech stejně bude na odpis...

    jsem sice relativně konzervativní, ale na druhou stranu realista, co se týká výdrže moderní nábytkové produkce.
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Já jsem zas druhý extrém - konzerva a pokud mi něco vyhovuje, tak nevidím důvod to měnit :-). Taky už máme obývák dvacet let stejně. Teda vyměnili jsme sedačku a křeslo (přičemž sedačka je tedy jiná než ta předešlá, zatímco křeslo je typově stejné, liší se jen potah), ale pokud jde o uspořádání tak jediné změny jsou zastavení původně volných rohů - v jednom je rohová deska na PC a ve druhém otevřené police.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    WERKA: Já si to plýtvání uvědomuju a na svou obranu musím říct, že jsem v tomhle za poslední rok udělala velký pokrok a začala jsem nakupovat přes bazary :D Ale jak píše LUBAR začínám tušit, že to časem přejde, přece jen jsem stále ve fázi, kdy se tzv "učím bydlet" a hledám a zkouším, až snad najdu:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Tak my jsme mladýmu pokoj postupně měnili doplňky, příp. jsme měnili uspořádání nábytku. Častá kompletní výměna nábytku, protože ten starý se omrzel, mi přijde jako zbytečné plýtvání, nehledě na to, že by nám to finačně asi "zalézalo za nehty". Nemluvě o tom, že od určitého věku jde tak akorát o to, jaký bordel v pokojíčku vydržíš ;-). Zdi si plakáty olepuje puboš dle vlastní volby a na výměnu stolu myslím kývl jen proto, že se mu tím rapidně zvětšila plocha, na které může vytvářet binec. Jinak všechny návrhy na změny bojkotuje, protože tuší, že by to znamenalo práci navíc (minimálně by se stávající skříňky musely vyklidit)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SRETSIS: já jsem taky byla nemocná na změny, ale dneska už mi přijde, že s dětmi ty jejich pokojíčky upravuju tak často, že si užívám stability v ostatních místnostech:)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    WERKA: To si taky myslím, proto jsem nakonec ráda, že máme jen tu postýlku, ta je do tří, max čtyř let:) Jinak já jsem si coby těhotná představovala, že si s tím bude dítko hrát, že si kočičky oblíbí a bude tam i rádo chodit spinkat a to se mi splnilo - svou postýlku miluje a bere ji jako své útočiště ani nechce spát s náma. A hodně odmala jsme si kočičky ukazovali, měřili jsme ji podle nich a moc ji to bavilo, takže za mě rozhodně můžu doporučit "zvířátkovou" postýlku.

    Ak neutrálnímu rostoucímu nábytku- je to určitě praktický, ale já bych stejnej pokojíček "nevydržela", jsem nemocná neustálou touhou něco v bytě měnit, nejen v dětským pokoji:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Mně přujde to s těmi obrázky děsně nepraktické z hlediska "výdrže". Ono to může být tak, že se dítě ve 4 letech zamiluje do traktorů a nějaké pastelové zajíčky a medvídky bude mít "na háku". Vzhledem k tomu, že si nábytek v dětském pokoji nemůžeme dovolit obměňovat co dva tři roky, volili jsme neutrální světlou barvu a mění se jen dopňky, židle a teď nedávno jsme mladýmu nechali udělat nový psací stůl (cca po deseti letech).
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    A Pali má 15 procent slevu, zacinam mit jeste vetsi chut byt tehotna:)

    Dětský nábytek PALI | DIMAXI.cz
    http://www.dimaxi.cz/

    Třeba tohle

    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: Ten web Dětskýdesign mě taky coby rozněžnělou prvomaminku nalákal, tehdy na tyhla koťátka.



    Měli jenom postýlku, takže máme jen tu a teď zpětně jsem ráda, že jsem tam neutratila majlant za zbytek:) Myslím, že to Pali, Mibb a další italský značky nabízí nejdráž z českých webů. Medvídky a spol jdou určitě i z kvalitního dřev sehnat hezčí a levnější.

    Třeba (něco je teda i bez zvířatek:)



    jen za 12k:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA, GINGERCAT: proti gustu :-)
    ale stejně je to na nás pekelně drahé, takže smůla.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: tyhle dětské serepetičky se vyplatí buď koupit od někoho - Annonce a Mimibazar toho bývají plné, nebo v IKEA, případně pak dozdobit dle svého gusta :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SWATKA: jééé to je fakt ono :o) neskutečně díííky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: až nyní jsem si všimla, že obě postýlky jsou houpací. tak mě napadlo jestli někdo neví zda by se tento nástavec dal dokoupit i na obyč postýlku?
    při dalším dítěti bych to fakt brala všemi 10.
    a ještě kdysiiiii dávno zde nebo ve vedlejší diskuzi dával někdo odkaz na takové pružiny které se postýlce navlíknou na každou z nožiček a dá se s tím taky houpat/kvrdlat - ale sama to v googlu najít neumim :o(
    nevzpomíná si na to taky někdo?

    Předem moc díky
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LAURA: nápodobně.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: asi jsem divná, ale mě to spíš děsí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam