• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PABLINKA: jejda, ja nespecham, ale diky za ten popis:]]
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    FOXOVA: teď ne, Vítek v tom pokoji už spí, ale je to taková železná konstrukce, takové úzké bílé trubky, dole mřížka, na kterou se dají dávat věci, jakoby místo dna, má nosnost 30 kg, myslím, nahoře uprostřed jedna bílá trubka, která slouží jako šatní tyč na ramínka. Jinak v prostoru nic není. Ale já to používám stejně jako takovou velkou krabici, prostě kupím věci v pytlích dovnitř až po strop :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PABLINKA: myslis, ze bych te mohla jeste otravovat a pozadat o fotku vnitrku te skrine? :]
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    co můžu určitě doporučit jako pevné a stabilní, tak tu novou postel, je odtud: http://www.vanas-nabytek.cz/5969-detske-postele/40388-detska-postel-z-masivu-borovice-se-zabranou-na-rozmer-matrace-90x200-cm-novinka/, a matraci jsem nakonec vzala s kokosovou vrstvou, aby měl tvrdé spaní :-) : http://www.babynabytek.cz/matrace-90x200-p473/
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    FOXOVA: nijak stabilní to není, dá se to v pohodě přenést, je to lehoučké... ale na druhou stranu, já je mám hodně zatížené, v jedné věci po prckovi, plíny apod. a ve druhé ložní povlečení a peřiny, takže s tím Vítek nic udělat nemůže, ani kdyby se moc snažil :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PABLINKA: muzu se zeptat jak moc jsou pevny? deti s vecma umej paradne zatocit, teda aspon moje holky, likvidujou posledni dobou kde co...
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    PABLINKA: moc se mi líbí ty skříně ... odkud je máte?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CATSIAM: Dveře... se budou muset zkrátit tak nebo tak, ono ani ten nyní rekonstruovaný pokoj nebude ve stejné výšce, jako byl. Ale z toho takový děs nemám, koupelna je dnes taky výš, po dlažbě, prostě se upiloval kousek ze dveří....
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    SANTAL: půjdou ti pak otvírat dveře?
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    PABLINKA: Na oknech máme záclony + závěsy. Koberce máme jen kusový.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Přemýšlím, zda je blbost do těch dalších dvou místností dát tu (již koupenou) podlahu přes parkety?
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    SANTAL: Pokud je dobře udělaná konstrukce domu, tak se ti nikde nic třepat nemá (V jiný místnosti) ;) My máme teda beton, na tom "igelit" a na tom v některých místnostech cosi jako cca 1 cm tlustou pěnovou fólii, jinde cosi jako tvrzený polystyren a na tom to nejlevnější lamino ;)

    Pokud bych měla dělat pokojíček pro malý dítě a mohla si vybrat, tak tam dám raději něco pružnějšího - tvrdá podlaha při běhání a skákání velice namáhá klouby.

    Kdybych teď měla a mohla měnit podlahy, tak asi půjdu do něčeho měkčího a bez spár (teď máme v domě buď dlažbu a nebo lamino), takže bych šla do nějakýho lina a podobných snadno udržovatelných krytin.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    tak tady je aktuální svět Vítkova (22 m.) pokoje... ještě chybí garnyž a záclona. Btw. co máte u dětí v pokojíčku na oknech, záclony, nebo jen žaluzie nebo i závěsy, docela bych uvítala, jak jste to vyřešili. Bez záclon mi to přijde takové holé, i když vím, že kvůli případ. alergiím by bylo lepší je tam nemít (už bohatě stačí ten koberec).

    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SOJER: Dík... problém je, že bydlíme na východním slovensku. tam asi nepřijede...
    No tak alespoň bych už nechtěla rekonstruopvat ...podpodlahy, nebo jak to říci. To, že mě má, jak jsem včera zjistila, přijít vyrovnání podlahy (těma hmotama) na téměř 1500 euro, mě dostalo do kolen. Tedy, za jediný pokoj (3,5*4,5). Zase říkaj, že OSB desky pruží tak, že pokud na ně dítě skočí, tak se otřepou hrnky ve skříni, tak to zase bych platila za horší kvalitu bydlení...
    Jsem aktuálně hluboce zoufalá.
    Podlaha... je, pravda, křivá. Pořádně. Něco není srovnáno úplně pod tou habrou, někde je tá habra tak trochu... vyžraná, bych řekla. Není samozřejmě všude (třeba pod radiátorem ne.
    Děsí mě taky představa, jak se podlaha křiví, pokud tam postavím skříň - včera jsem se koukla u sousedů, kde dali plovoučky - ale ne dřevěné - přes ty parkety (jen na ně dali izolační folii). Tak nevím, zda protože jde o levnou plovoučku, nebo, jak si myslí, dík zátěži,. ale už nyní, po cca 2 letech užívání se něco někde zvedá, že je to cítit pod nohama (i vidět).
    Fakt je, že někde mám mezi parketama škvíry i přes 5mm, i víc, a to ne málokde...
    (že já do toho lezla) .-(
    SOJER
    SOJER --- ---
    GRAPAS: U maly v pokojiku to moc nepruzi ... Pruzi to v obyvaku a to proto ze mame tramove podlahy/stropy na kterych jsou ty zmineny OSB desky. Barak je dost stary a takhle se to driv delalo. Tramy se musely pri rekonstrukci kompletne vybrat a dat nove lepene ktere se nekouti pac ty stary uz byly ... stary :D Tolik k pruzeni.

    SANTAL: Normalne dej OSBcka a mas klid. Jinak spojeni "plovoucka do detskyho pokoje" a "uz nikdy nechci rekonstruovat" mi prijde docela usmevne :) Kdyz vidim jak ty podlahy po nasi male vypadaj :D

    Co se tyce tech hmot tak se staci podivat na google :

    UZIN NC 196 : http://uzin.cz/uploads/tx_dddownloadmatrix/TL_pdf_NC_196__2_.pdf

    UZIN NC 145 : http://uzin.cz/uploads/tx_dddownloadmatrix/11837.pdf

    mas tam kompletni vysvetleni k cemu je to dobry. A pod plovoucku mi to prijde jako zbytecnost, tedy pokud ta podlaha neni kriva jak turecka savle a ty ji nepotrebujes srovnat a i tak by se to dalo urcite i jinak. To te chce pan podlahar natahnout trochu ne ? :D

    Pokud muzu tak tady je odkaz na kamarada kterej dela podlahy (parkety a plovoucky) za luxusni ceny a hlavne je sikovnej a rozumi tomu. Kdyztak mu zavolej a zeptej se.
    http://www.granysh.cz/
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GRAPAS: A máš tam jedny, nebo dvoje křížem přes sebe?
    GRAPAS
    GRAPAS --- ---
    SANTAL: máme 'OSB desky a pruží to docela dost, zvlášt když po tom děti skáčou, tak mi hopsaj hrnky ve skříních, už se těšim až je vyměníme (počkám ale až děti odrostou, plovoučka od ních dostává pořádně zabrat)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Dávali jste někdo nové podlahy? dávám právě do dětského pokoje plovoučky z masivu... (od fy Kährs) a pod ně si musím zvolit podklad, buď:
    A: OSB desky - tato varianta je levnější, taky výrazně lehčí - zato bude cítit při chození, jako že pruží? akorát nevím co si pod tím představit; víte to někdo?
    B: vylít to jakousi hmotou UZIN NC 196 (cca 3-3,5cm) a druhá vrstva UCIN NC 145 0,5-0,7mm) - což bude muset být pořádná vrstva, neboť jinak by to nedrželo dostatečně pevně - a to bude jak dražší, tak výrazně těžší (1300-1500kg/místnost).

    Ono již ty plovoučky, bez podkladu, vyjdou na přes 1000Kč/m2; zase tohle nějak ošidit nechci, když už ty podlahy kupuju kvalitní... jenomže v podkladech pro podlahy se fakt nevyznám...

    (rekonstruovat pak už v životě nechci :-) )
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SWATKA: no jo, je pro novorozeně :)
    XMARTT: díky...
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    SWATKA: ach so, nejak jsem neprecetla mezi radky, jak ma byt velka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam