• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GRAPAS: A máš tam jedny, nebo dvoje křížem přes sebe?
    GRAPAS
    GRAPAS --- ---
    SANTAL: máme 'OSB desky a pruží to docela dost, zvlášt když po tom děti skáčou, tak mi hopsaj hrnky ve skříních, už se těšim až je vyměníme (počkám ale až děti odrostou, plovoučka od ních dostává pořádně zabrat)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Dávali jste někdo nové podlahy? dávám právě do dětského pokoje plovoučky z masivu... (od fy Kährs) a pod ně si musím zvolit podklad, buď:
    A: OSB desky - tato varianta je levnější, taky výrazně lehčí - zato bude cítit při chození, jako že pruží? akorát nevím co si pod tím představit; víte to někdo?
    B: vylít to jakousi hmotou UZIN NC 196 (cca 3-3,5cm) a druhá vrstva UCIN NC 145 0,5-0,7mm) - což bude muset být pořádná vrstva, neboť jinak by to nedrželo dostatečně pevně - a to bude jak dražší, tak výrazně těžší (1300-1500kg/místnost).

    Ono již ty plovoučky, bez podkladu, vyjdou na přes 1000Kč/m2; zase tohle nějak ošidit nechci, když už ty podlahy kupuju kvalitní... jenomže v podkladech pro podlahy se fakt nevyznám...

    (rekonstruovat pak už v životě nechci :-) )
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SWATKA: no jo, je pro novorozeně :)
    XMARTT: díky...
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    SWATKA: ach so, nejak jsem neprecetla mezi radky, jak ma byt velka...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Nemáte, prosím, tip na e-shop na matraci kokos-molitan?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KEYA: já jsem taky spíše pro toto. Já sem tedy ze začátku měla na přebalováku takouvou sítovanou taštičku, a bohatě to stačilo. ted už malou učím aby si ty věci dávala do prádla sama. máme toto v červené a příjde mi to veselejší, a že jí tedy to uklízení do toho více baví. a to nemluvím o tom, že na to už párkrát spadla, přežilo to stěhování, kočky na to občas skočí a zatím to zničené nenní.) Ten bílí sem měla a tyče se brzy ohly a u držadla se to rozpáralo a urvalo.
    KEYA
    KEYA --- ---
    TRISSIE: Jen nevím, jak s tím pomalováním barvami na textil - ta "taška" je plastová... A navíc až tak moc nevydrží. Děti do něj párkrát zkusily vlézt a už je celkem slušně zničený...
    Co třeba tohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20172887
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SANTAL: tak jsem zkusila tu akci se znicenim fotky jeho "bubaka"...vyslechnzul me, kouknul se na me tak vazne a smutne a pronesl neco jako "to možná zabírá na mimina, ale oba dobře víme, že tím jen zničím obrázek, ale ne toho zelenýho"... takže místo nocniho svetylka spime uz zase par dni s rozsvicenou velkou lampou, navic si na noc zabarikadovava dvere .-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TRISSIE: užiješ ho, já ho mám taky doma, ale jak píše _AMBRA_, jeho životnost je velmi omezená, skutečně to není bytelný předmět.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    TRISSIE: imo užiješ, stejný jsem měla kdysi dávno, ale jeho životnost byla nic moc
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    TRISSIE: určitě užiješ, soudím podle osobní zkušenosti cca 1 rok...+ jsem si zavedla minikoš (cca 10l) na plíny, takže ho každý večer vynesu do popelnice
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUBAR: mám pocit, že zhruba stejně velký mám ten koš v koupelně (je ve skříňce 35x30cm, tak by to tak nějak odpovídalo) a naplním ho, akorát když tam narvu ložní a ručníky, takže nenaplněnost koše na prádlo mě zas až tak netankuje :-)

    líbí se mi na něm, že je skládací a přenosný, až to nebude na dětské prádlo, pomaluju ho barvama na textil a můžou v něm bydlet plyšové hračky :-)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    TRISSIE: podle mě to užiješ, jen nepočítej s tím, že to budeš mít zcela naplněný :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    co myslíte, užiju v dětském pokoji (kde bude přebalovací pult a kde se tedy bude s dětským oblečením manipulovat) koš na špinavé prádlo? Místo tam na něj určitě je a nechci kupovat nic drahého, tak něco v tomhle stylu: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70118968

    My máme koš na prádlo v koupelně ve skříňce, ale pokud budu aspoň nějakou dobu miminčí věci prát separé (což asi budu, protože na naše používám aviváž a nebaví mě to separovat po doprání a avivážovat jen něco), tak jednak ušetřím čas při třídění a druhak mi nebudou propadávat ty miniponožtičky a minirukavičky dírama v tom našem koši (i tak mi občas propadnou moje ponožky, natož ty mrňavosti)...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GORK: díky, skákání se tedy vyhnu :)
    GORK
    GORK --- ---
    ORIKA: nosnost maj velkou, ale nesmis na tom skakat. Matyas se uz do ni nevejde (7,5 roku) a Tonik ji ma od roku takhle uz bez bocnic. On ty sprusle nikdy nemel moc rad, ale ja ho to ucila od malinka, protoze jsem ho nemohla moc zvedat. Chodil si tam sam spat a chodi dal. Narve si tam plysovy potvoraky a je tam doma. Jinak to udrzi i me, tak kdyz si s nim na to lehnes a budes mu tam chvilku neco cist, zvykne si. Jen neskakej a vstavej opatrne, jde o ten rost :-) je to pro prtata.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    _AMBRA_: u nás na severu tomu říkáme šprušle :)
    jinak my Matese naučili spát na velké posteli (on teda chtěl spát na velké),aniž by slezl dolů tak,že dostal vybrat,bud bude spát na velké posteli se všemi hračkami co si tam natahal a zůstane tam,nebo půjde do postýlky bez hraček apod.. zabralo to,jednou dvakrát vyzkoušel,ale ví,že já slovo dodržím..tak zůstava!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KAWALSKI: Ale tenhle způsob není "o inteligenci", ale o emocích. Dělá se to - úspěšně - i s dospělýma... třeba se tak dá "odstříhnout" od bývalého partnera, emočně (po rozvodu, například)... tam se klidně pálí i imaginární fotky (v hypnoze, třeba). Funguje to velice dobře.
    Proto bych tady postupovala nějakou tou "dětskou verzí" ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam