• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SANTAL: když on má dost stará ošklivá okna a špinavá skla ( bohužel to nejde rozebrat a vyčistit ) a ten pohled na ošklivý rám nic moc :-/ pohled ven průměrný, spíš řeším jeslti by ot nebylo lepší kvůli světlu, má stůl přímo pod jedním oknem a tím druhým mu skoro celý den svítí přímé slunce do pokoje, v létě má docela horko :-/ zatím vyrábím závěsy ze starého prostěradla, tak uvidíme, jak to zlepší celkový dojem z oken
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SANTAL: okna se žaluziema, taky je máme :), my přijdou snad ještě horší než okna bez těch žaluzií... a to máme okna i žaluzie fakt pěkné, obojí dřevěné, ale ten výhled do ulice rodinných domků prostě nikterak úchvatný není...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LUBAR: tak nemít záclonu neznamená mít okna holá - mě tedy okna, na kterých jsou žaluzie (jako u nás) holá nepřijdou... ale taky je fakt, že pohled přes okno je skvělý (koruny vzrostlých stromů) většinu roku ;-)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    tez nemame zaclony.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    LUBAR: my jsme teda alergici oba rodiče, ale udělala jsem takový kompromis - vyházela látkové skříně, které tam předtím byly, a dala tuhle krátkou záclonu :-)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Já dětem do pokoje záclony taky dala, holá okna, pokud z nich není úchvatný výhled, mě nějakým štěstím nenaplňují... a alergici nejsme :)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    my jsme nakonec zvolili kratší barevnou dětskou záclonu... malý má vláčky moc rád, tak se mu i záclona líbí :-)

    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KAWALSKI: Jde o volbu matky - posouzení, s čím nadělá dítě víc škod (strhne na sebe záclonu - garnýž - vyndá jednotlivé pásky rolet jako mé děti :-) ) - a estetické hledisko.
    A taky zdravotní - záclony jsou pracholap (a já alergik/astmatik).
    Osobně nemám ani záclony, ani závěsy (v celém bytě)...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KAWALSKI: nemáme záclony nikde v bytě a v dětském pokoji je pouze textilní roleta - opravdu mi záclony nechybí. ;-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KAWALSKI: ohledně záclon si myslim, že jde spíš jen o dojem maminky. zda má ráda trochu zakrytá okna popřípadě ji nevadí ten prach co v tom zůstává.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    VERONIKA22: počítám, že pokud nebude herec, bude to strojař :-D

    btw, porad premyslim, jestli je nutne davat od detskeho pokoje zaclony....jestli nestaci jen zavesy...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KAWALSKI: wow :oD, tak ať na výtvarku ho přeřadí na střední průmyslovku :oD
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    VERONIKA22: hele nikdy nevis, my se dostali od pastelek k propisce ( kolem třetího roku ), s propiskou k ryze technickym vykresum hlavne vozidel a stroju a ted se v prvni tride horko tezko odnaucuje kreslit cary a pouzivat pouze tluste plochy barevných bločků :-/ vedet to driv, tak mu ty prvni barevne patlaniny pastelkama vystrihuju a schovam na ted :-D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KAWALSKI: jojo role papíru je nad zlato. u nás se prozatím teprve učíme k čemu asi pastelky jsou tak na papír kašlu. kvůli těm čárám by mi bylo líto furt papír odstřihávat a vyhazovat. to přijde na řadu třeba za rok.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    VERONIKA22: taky máme ikea tabuli s tou roli papiru, to je skvela vec, ale tabuli moc nevyuziva .-/ kridama si v lete maluje na silnici pred barakem a ted co na kridovou tabulku pise ve skole, tak ho to prestalo bavit uplne :-/ ale ten papir je vdecnej, opres o tabuli, neco namalujes, posunes a jedes dal, takze za levny peniz moc sikovna vec, kor jak se da slozit na placku a zasunout nekam do rohu ;-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak asi tu tabuli vyrobíme ale i tak koukám co se prodává abychom to aspoň vyšperkovali nějakými dětskými blbostmi a ono se nic kreativního neprodává :o( jsou u toho max. hodiny a počítadlo :o(
    tak mě napadlo, že na zaraničních serverech či ebay bych mohla najít něco pestřejšího ale netuším pod čím to hledat v angličtině?
    nevěděl by někdo název?
    jinak s rolí papíru též počítám :o)
    KEYA
    KEYA --- ---
    VERONIKA22: Ta ikeová je z těch stojacích ještě tak nejlepší - ta vychytávka s rolí papíru se mi moc líbí. My máme (od příbuzných) nějakou tabuli z Lidlu, která je pěkná a bytelná, ale děti ji nejčastěji využívají jako domeček a nejde složit na placku a nikam zastrčit a zabírá tak dost místa...
    Po této zkušenosti bych raději tabuli na zeď a nebo tu Ikeáckou, která má vícero využití, lepší formát a navíc se dá jednoduše složit na placku...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    VERONIKA22: my to máme doma a spolu s rolí papíru je to výborná a velmi oblíbená hračka. Vlastně je u nás ta černá tabule dost nevyužívaná, radši to děti používají na kreslení vodovkama...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SHADOWALKER: ty bláho o magnetické barvě slyším poprvé - to jsem ale nevzdělaný kutil. tak to asi ježíška vyměníme za manžela, který bude zase moct něco vytvořit :o)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    VERONIKA22: Je to akorát speciální barva na tabule. Jako bonus k tomu můžeš přikoupit magnetický nátěr a mít kus tabule, kde drží magnetky.
    Třeba: http://www.pos-praha.cz/kat--interierove-barvy--barvy--magneticka-barva--276/ a o menu výš jsou ty barvy na tabule.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANYSA: já jsem myslela, že je to extra komplikované z něčeho tu tabuli vyrobit. tak mrknu na net třeba najdu i nějaký návod :o)
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    VERONIKA22: My doma nemáme, ale soused natřel tabulovou barvou obyčejnou desku skoro dva metry dlouhou a asi metr vysokou a přišrouboval to přes půl zdi. Děti jsou z toho nadšené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam