• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAWALSKI: Sorry, ale to je fakt hrozný slum. Plíseň na zdi udělá z dítěte astmatika a prostředí obsesivně kompulsivní osobu, co si po každém jídle bude kloktat savem. V lepším případě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SWATKA: a vy jako děti jste měly v pokoji vždy perfektní pořádek? :-) Já teda ani náhodou a to jsem měla hraček minimum:-)
    MONKA
    MONKA --- ---
    GINGERCAT: no toho jsem se u nás taky obávala, protože já jsem taky astmatik a v rodině máme další astmatiky tak mě to viděsilo taky a proto radši v tom místě nemá nábytek a poctivě větráme......musím zaťukat, že je to teď bez plísní, ale na jaře tu část zdi chceme omlátit a udělat znova.

    taky bych to ničím nepřikrývala, bude to horší a představa toho, že plíseň bude všude podél té zakrýté zdi mě děsí...........plíseň se bude rozšiřovat dál
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONKA: no právě. On to není jen estetický, ale spíš zdravotní problém. Když synovi nedávno diagnostikovali astma, tak vlhkost a přítomnost plísní bylo to první, na co se doktor ptal. Následováno zvířectvem a koberci... ;)
    MONKA
    MONKA --- ---
    GINGERCAT: taky jsem si říkala, jestli je to dobrý nápad zadělat tím plesnivou zeď, syn měl v pokoji taky kousek plesnivé zdi a po vystříkání savem to zmizelo, ale nemůžeme tam dát do toho koutu nábytek, musí to větrat.........no a už se to tam neukázalo
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KAWALSKI: to s tím zakrytím plesnivé zdi nevím, jestli je úplně dobrý nápad - bude to plesnivět o to víc, ne?

    A ještě by mě zajímalo, na co má v pokoji kýble s hlínou? ;)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KAWALSKI: hrášková je dobrá, uvidím co my vymyslíme s nástupem do školky nebo školy...

    tady od nás nějaké mobilovky
    (zmizel přebalovák, pořídil se stolek a židle...) kufříky s duplem a kostkama, krabice s autama, jezdítka a tatra okupují i obývák!! .)





    a moje čtecí křesílko ve svém koutku (strom života namalovala švagrová, prý si tam může syn vlepit fotky celé rozvětvené rodiny :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    my mame bohuzel zrovna pokoj dost zaraseny hrackama, ale zas kdyz to uklidim, je to nekolik polic s knihama ( cteme je nebo cekaji, az si je bude moci precist sam a zatim prohlizi obrazky ), dve krabice s legem ( pouziva denne ), krabice auticek a krabice s drevenyma vlackama ( oboji pouziva uz spis jen jeho synovec, ale jelikoz s nami bydli a v synove pokoji si kazdy den hraje, nechavam to tam, mohou si i hrat spolu ) a pak uz jen par bioniclu ( pouziva skoro denne ) a haldy papiru a potreb na malovani, coz taky pouziva denne. jo a krabice se stolnima hrama, plysaci, kyble s hlinou a na fotkach je neskutecny bordel, jak je synovo zvykem...bohuzel, ja jakozto neskutecny bordelar, mu nemuzu nakazovat, aby mel uklizeno kazdy den, podminkou pro pohadku na noc je uklizena podlaha, coz dodrzuje.

    syn si nakonec vybral hraskove zelenou, ty barevne kosticky, to byla nutnost nejak zakryt proplesnivelou stenu ( dum je okál ), tak se koupily polistyrenove stropni desky s plastickymi ctverci a ctverecky se nabarvily a cele to nalepilo na zed, nejen, ze to rozveselilo jinak nudne steny, ale zaroven skvela tepelna izolace :-) obrazky malovala kamaradka a ta okna jsou silena, ale bohuzel vymena se konat nebude :-( a zavesy si zas vydupal synator, ja bych dala nejake cervene nebo bezove...

    tohle cosi na zdi jsme koupili v lidlu a hrozne si to pochvaluje jako vystavku na vyrobky z lega :-D

    a ta telka, to je spis pro me, pac u toho tam pracuju ;-) on ma odvoleno koukat na jednu pohadku v patek vecer a jednu v sobotu dopoledne, jinak je to vypnute. bohuzel nebylo misto jinde, takze se muselo umistit takhle :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TULENI, NACITALKA: to je pak radosti z náhle objevených pokladů, co? :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONELLE: šlapat na psy a jejich hračky nebo na děti a jejich hračky? :-) To už mi vyjde nastejno :-)
    TULENI: já jsem dala poslední dáreček od Vánoc Tondovi včera, zato jinou hračku jsem zase odnesla, takhle řeším to, aby se nenudil.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NACITALKA: od těhotenství. Maminky chodí s dětmi do šesti let, od šesti je klub už jen pro děti.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TULENI: taky mam "prekvapeni" v krabicich :]]
    TULENI
    TULENI --- ---
    TRISSIE: ja to resim tak ze mame tak pulku, mozna vic, hracek uklizenych v krabicich a jedou za cas ty drobnejsi vymenim, nebo kdyz potrebuju zabavit a neco udelat co nemuze se mnou tak vyndam jednu krabici a vetsinou je treba na pul hodky aspon od ni "klid" :))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KETHAMINA: od jakeho veku tam s detmi chodi?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TRISSIE: to je podminka pro vsecny nase pribuzne, protoze jen jedna osoba to nerespektuje, kupuje nepredstavitelne mnoho, s argumentem, ze je to nas problem, ale ze to tak ma byt aby se tesily k teto osobe, a pokazde prosime, bezvysledne, ale moje deti si hrajou poctive se vsim, ze vseho se radujou, a vsechno si pamatujou co dostaly, tak musim vyrazovat velice tajne. Ja kupuju jen knihy.

    Alespon to nuti ke zvazovani priorit, smyslu veci , matematice, trideni, logistice, nazvoslovi, premysleni. Ale i to je samozrejme u kazdeho jinak a spise to souvisi s okolim ditete, nez s nim samotnym. Je treba se diteti venovat a vest k vlastnimu usudku, ne k cizimu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GINGERCAT: no jo, jenže než dojdeme do věku, kdy bude Pája zralý na knihy a vlastní zájmy, tak to je ještě pár let :-)

    Ale teda rozhodně bych se nikdy nezachovala jako švagrová - přivezli jsme dvouleté neteři vánoční dárek - takovou tu uklízecí sadu. Nele se to moc líbilo, běhala za vozíčkem a "zametala" a oprašovala, celá nadšená.
    A švagrová akorát suše prohlásila, že malá má hraček dost a ona už žádné další domů nechce, že všechny hračky, co dostane, mají zůstat u dárce. To mi teda trochu poklesla čelist.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GHOSTDOG: když je toho taška tak lze předat v metru někde. Když je toho víc tak po Praze si večer mohu odvézt autem. Děkuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a teda nevím, zda hračky kazí charakter, ale podle některých výzkumů příliš mnoho hraček k dispozici může u některých dětí vést k nervozitě a roztěkanosti, která se zlepší s tím, když je množství hraček brutálně omezeno (třeba tak, že venku/na otevřených poličkách je pár kousků a jednou za pár dní se prostřídají).
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TRISSIE: mně přijde, že se to s věkem dětí zlepšuje. Mají nějaké zájmy, radost jim udělají třeba i nové lyže, brusle nebo knihy nebo tak něco ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NACITALKA: já po letošních vánocích s 4m miminem na narozeniny, svátek i Vánoce uvalím na příbuzenstvo embargo - jedna hračka na osobu. Protože jinak ani ten barák nebude stačit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam