• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    KAWALSKI: no vidíš a člověk má hned lepší pocit, že ta sluj je dočasná a nebudou se tam v té plísni mačkat dva - líná huba, holé neštěstí :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TAYLES: proste za 2-3 roky budeme financne naprosot nekde jinde ;-)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SWATKA: ten bordle, to asi nepredelas, ja su bordelar, pritel je bordelar, dite je od malicka bordelar, proste neumime rovnat veci, no :-) sice me jednou za par mesicu popadne amok, vsehcno s revem vyhazim na zem a rovname do krabic, ale vydrzi to par dni....a konec :-D
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SWATKA: protoze studuje vs ;-)
    TAYLES: kuraze? to neni o kurazi, ot je o "prognoze do budoucna", respektive ted ziju ja a muj syn z meho platu a pritele zivi rodice, jenze za 3 semestry dodela skolu, dostane titul a jelikoz v jeho oboru je zoufaly nedostatek pracovniku, bude si za vodou sedet pekne v kanclu a projektovat za dost slusne prachy. ono i kdyby seknul se skolou ted, tak porad bude jako Bc vydelavat trojnasobek toho, co mam v praze ja. a jakmile tohle nastane, projdeme takovou tou fazi "svatba" a dostaneme se k tomu "rozmnozovani", prece jenom nejsem nejmladsi a rodit ve 40ti fakt nehodlam.
    a ze je pro me kondom za 49Kč drahej, kdyz potrebuju denne minimalne jeden, to se na mě nezlob, to by asi zaplatil malokdo ;-) a kdyz uz jsme u toho, antiko mi plati pritel ;-)

    ono to neni jen o penezich, jeho rodice maji penez dost, ale bydli ve starem baraku plnem stareho nabytku, nosi stare obleceni, jezdi veeeelmi starym autem, protoze penize se tu davaji za jine veci, holt nikdo z nas nelpi na majetku tolik jak je v dnesni spolecnosti zvykem. ze ja chci tohle nebo tamto? holt si vydelam, zas zivit se od nich nechci nechat, vzdycky jsem is sovje dite zaopatrila sama jen z toho, co vydelam.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    KAWALSKI: asi si rýpnu. ale někdy je fakt zajímavý dívat se, jak v antikoncepci píšeš, že kondomy jdou pro vás příliš drahý, pak tady rozebereš celou rodinnou scénku, kde teda ta finanční situace není moc utěšená..a následně v antikoncepci znova píšeš, jak hodláš do dvou až tří let znova počít.kde člověk bere tolik "kuráže"? :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    FOXOVA: meli jsme a zustaly po ni na te zdi sem tam fleky, tak jsem tam nalepila tuhle dychajici deskovou vec ;-) a uz vim ten nazev, bio repel, dali jsme to na zed a do malby, ze pry to chrani i ted, jak to tam je.
    syn nastesti krome atopickeho exemu zatim nic nema, dokonce se vhodnym (ne)koupanim a oblecenim exem omeizl naotlik, ze nia nicim nemazeme ( po osobnich zkusenostech s kortikosteroidy od narozeni do ted :-/ )
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KAWALSKI: to jo savo je k nicemu. my poridili nakou celkem drazsi barvu a hodne pomohla. Holka je astmaticka, atopicka a dalsi... na to ze ji jsou 4.5 let je to sila. s plisnema tu zapasime kvuli ni.
    jinak se omlouvam, ja prave mela dojem ze ji tam mate a zapasite s ni... jinak po savu se dusime vsichni:]]

    pred mat. jsem pracovala jako bytova dekoraterka a 4 roky jako ramarka obrazu:]
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MONELLE: mas deti? mylsim ve veku nad 6 let? proc by cokoli strkali do zasuvky, proboha? btw to nedelal nikdy, vi, jak se zasuvka poziva ;-)
    jo, to savo bylo na tebe, pocitam ;-) savem fakt nic krome tak maximalne vybeleni steny nezmuzes
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    FOXOVA: jo, ikea regaly na plastkrabice, to je muj sen, bohuzel drahe jak prase a kovove regaly mu do pokoje fakt nedam, to je moc studeny material, ted az na tu drevotriskovou knihovnu ma vsechno ze dreva. treba casem donutim pritele neco vyrobit, ted jak studuje, tak je permanentne ve stresu, ale v lete by mohl neco zbouchnout ;-) prece jenom, bydlime tu pul roku a ja se domu dostanu malokdy, abych neco vyrobila ( nhlede na mou nesikovnost :-D )
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MONELLE: zaclony nechce, ono taky lapaji prach a ja su alergik a astmatik, ani ja je nemam. jinak zaclony doma mame, respektive ty presne na tahleo kna, alep roste odmita, chce to takhle, no. zidle je vyskove presne ke stolu, je to dospelacke, holt na lepsi ted neni. navic, co si budeme povidat, jak casto tam sedi? kdyz modeluje s hlinou leda, jindy nee a nepocitam, ze by tam nekdy delal neco jineho, maluje is zasadne v posteli nebo u nas v pokoji.
    FOXOVA: add plysne, swavo a podobne jsou vazne na nic, to citim, vysavovala jsem byvaly byt a dusila se porad. ma ten spesl nater s tema vecma co sezraly plisen, desky sundavat fakt nehodlam, nabytek u toho nema zadny ( kdyz nepocitame ten vzdusny stul ).

    ok, sundam jednu desku a nafotim, tam proste plisen neni, kdyby byla, citim to, staci mi malo a dusim se.

    p.s. me ty obrazky takhle prijdou prave super, jak bys to udelala ty? btw, co delas za praci? :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KAWALSKI: kdysi davno jsem tu davala obazek jak jsem udelala detsky koutek v obyvaku... otevreny regaly jsou super proti vlhkym zdim. Kddyz si do nich das krabice s vikem, neprasi se na veci a aspon trochu zed vetra. Cim vic veci doma mas rozhazenych , tim vesti sance pro plisen
    Tohle uz trosku drazsi verze ale puvodne jsme meli neco uplne obyc. Tusim dilensky regak z ikea za 399,- kc, barevne si ho natrit a vypada to taky super.

    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ad plisen .... bydlime ve stare chalupe ktera je na bazine. Mame tu dost vlhko. Nova okna /stary splesniveli/ natery proti plisnim na mistech kde se vyskytovala casteji - kuchyn, prostory kolem oken. Proste tam kde se hodne kondezovala para. Ted uz jako predposledni moznost zvazujem rekuperacni jednotku. Draha jak pes, ale porad levnejsi nez posledni varianta - stehovani. Hodne nam pomohlo zbavit se hadru. Ale coz neni tak snadny, kdyz mam dve holky stejne narozeny jen o dva roky po sobe. Takze pytle s hadrama tu bydlej s nami. Ale jak to jde tak to likviduju. Do skrini se snazim davat min veci, aby tam sel vzduch. Jenze jak se nekde plisen objevi, blbe se ji zbavuje.....
    KAWALSKI: co se tyce tech divokych obkladu, myslim ze ucinnejsi bude, to strhout , odskrabat omitku a znova nahodit, necim natrit a hlavne jiz nicim nezakryvat a nabytek davat od steny. Ty steny musi dychat. Pripadne jestli to chces mit barevny, tak si tu zed pomaluj a zapoj do toho syna. Pokud spolu takle tvorite myslim mate idealni moznost se vyradit. :] Ale tohle co jste udelali je pro plisen raj.

    Ps: obrazky hezky, ale divne rozvrzeny, nejvetsi dat na stred a nejmensi az ke stropu, ale to je moje pracovni deformace :]]
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAWALSKI: to je hezké, taková je i moje potřeba, jak budu později trávit čas s Tondou :-)
    LOONA
    LOONA --- ---
    KAWALSKI: To je mazec ! Ach jo... Na druhou stranu je super číst, že tak krásně trávíte čas všichni spolu :o) Fandím vám !
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SWATKA: vidis, u nas zas TV nejede, misto toho travime cas spolu, sportama, hranim deskovych her, vytvarenim hracek, malovanim, hlinou a podobne, proste neco zazit vsichni dohormady.
    byla byhc rada za moznost vytvorit mu pokoj dle svych i jeho predstav, s novym nabytkem, spoustou mista, novyma oknama, jenze ja na to penize nemam ( stezi vyjdu ), pritele zivi rodice a po nich nemuzu chtit, aby investovali do meho ditete, dost ze tady muzeme bydlet.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    WERKA: viz vise, praucji ciste manualne a za ta leta uz to mam "v rukou", navic mi k sousteredeni dost pomaha neco sledovat, obrazky a zvuk. bez toho mi to kupodivu nejde ani rychleji ani lépěji ;-) btw, neni to HPP, ale privydelek ;-)
    GINGERCAT: zatepleni ( tu plisen jsme resili s nejakym panem, co se zabyva prave tim, jak vyresit problemy s jiz postavenyma barakama, plisne, vlhkost nebo sucho, zatpeleni a podobne, tohle navrhl take on, je to rohova cast okalu, dost zima ze sten a tohle fakt je znat, ze tam tolik nestudi ta stena ) a zutulneni mistnosit, ty steny mi prisly desne holy, tak jsme narezali ty pididesticky, nabarvili a nalepili, syn si u toho dost vyhral, navrhoval barvy, michal, barvil, lepil, proste ten pokoj je podle nej, delat to ja, ma steny pomalovany obrazama dzungle :-D
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SWATKA: jak pise trissie, bydlime u rodicu pritele, my s pritelem mame jeden pokoj ( mensi, nez ma syn ) a syn ma druhy pokoj, kde jsou tri skrine, aby se nekam veslo vsechno nase obleceni a veci, postel a tu skrin pod telkou, kam se vejdou presne ctyri krabice s hrackama, knihovnu a stul s zidli. jelikoz v nasem pokoji je jen postel, pritelovo "studijni kout" ( dela FEL ), muj pidikompicek a podel jedne steny spousta kleci se zviratama, nic jineho, vcetne te TV, se tam proste nevejde, ani zidlicka nebo stolecek, takze pracuji v pokoji syna, kdyz tam neni. prace je ciste manualniho charakteru ( napr strihani pruhu latky z prosteradla nebo hackovani ), takze u toho mohu koukat na filmy ci cokoli jineho. a kdyz siji, alespon koukam na bezduche veci typu chicago hope nebo dr.house ;-) jak rikam, az si nekdy nasetrim na mensi TV, budu ji ukladat do skrine a vyndavat jen pri praci, ted tam mam tohle... syn na ot kouka ne vic jak tri hodiny tydne. ani me se to tam nelibi, ale jinam se to v tom pokoji nevejde, ti to chvalne nafotim "cele", veci maji sotje dane misto, to ze je ma nahazene hala bala sice navozuje dojem bordelu, lec az to uvidis relativne uklizene, bude to vypadat prostorove stejne. mozna hur, protoze dodelavame obrovsky hrad, ktery bude vevodit tomu outu s deskama, kde je ted volny prostor.
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    SWATKA: moje řeč :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    tak a já se teda přiznám, že tv nemáme, ale naše malá 3 roky už počítač ve svém pokoji má(více méně proto, že když potřebujem s mužem makat, tak mohl bud jeden nebo druhej. takhle máme každej svůj, my s mužem pracujem a malá se kouká.., samozřejmě sou tu nějaký pravidla užívání.. uklidíš si pokoj, za odměnu dostaneš pohádku(u nás sou teda vzdělávací, ted jedem mickyho klubík, kde se furt počítá a malá si na to hraje už i doma, když potřebuje rozvítit, zavolá hej ouško.. co nabízíš..? a vybere žebřík, doma není žebřík ale stolička.. vlastně to co se tam naučí, na to si pak hrajem povinně všichni.. nejhorší je to volat v tramvaji hej ouško a nebo vypít hopsinkovou štávu a skákat po ulici jako gumídek, to je taky oblíbená hra). ale třebas pozoruji, že taková kouzelná školka při které opakují tradice, vysvětlují Ježíška, vítání jara a tak podobně, mi docela chybí..
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KAWALSKI: sry, jsem to četla rychle, a nějak mi to uniklo
    Taky nejsem zastáncem tv, a pevně doufám, že ji prcek nikdy v pokoji mít nebude (ale uvidíme co přinese čas a puberta, že:)
    tvoje 7 letý děcko po nocích spí, a moje 2letý chodí po nocích s dekou na hlavě a dělá "bububu" :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SWATKA: co si pamatuju, tak Kawalski bydlí v domě své "tchýně", kde má svou domácnost "tchýně", její dcera, a Kawalski s přítelem mají snad akorát dvě místnosti a ani vlastní kuchyň... tak to je pak něco jinýho, než když by měli dům pro sebe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam