• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    GORK
    GORK --- ---
    VERONIKA22: předevšim ty fotky jsou podexponovaný, tak ono to v reálu tak vyblitý určitě nebude :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    VERONIKA22: vždyť tam barvy jsou :-) Myslím si, že člověk nemusí být po hlavě třískán sytými barvami - v dětském pokoji kór, protože v pokoji jaksi bývají hračky a ty jsou barevné až až :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SRETSIS: první a třetí obrázek mi přijde takový šedivě potemnělý jak kdyby do dětského pokoje nepatřily barvy :o/
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Už jsme trochu pokročily s dovýbavou, ale pořád nám dost chybí. Výběr jsem teď nově zúžila na český sortiment.), tak se tu s vámi podělím na to nej, na co jsem při hledání nápaditých věcí pro děti od českých firem narazila:

    Polštářky, kapsář a ptáček na sponky od kus kus decor, možná jsem něco z toho dřív už dávala, každopádně jsem se pořád nedokopala ke koupi:):



    Dětský pokojíčky od Devoto.cz


    Jídelní židličku už nepotřebujem, ale až zase budem, chci tu od TONu.)


    Boží patrovka

    http://www.mujdummujsquat.blogspot.com
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KOPRETKA: dělala jsem to stejně, a proto to nakonec taky problém nebyl, jen na to radši upozorňuju.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ANNAWA: no asi to by byl problém, ale my ještě pořádně nemocný nebyli. a když potřebuji aby zůstala den dva pod peřinou, tak jí stejně posadím do obýváku k pohádkám kde na ní vidím a můžu kontrolovat, že je přikrytá a pije.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SWATKA: a není lepší koloběžka? tam je aspoň ta tyč které se bude pro začátek rukama držet. já na skejtu jezdila ve 13letech a že bych to zvládla se říct nedá :o/ ( pilovala jsem celé léto )
    MONKA
    MONKA --- ---
    KOPRETKA:
    ZEMINO: no to by byl u nás taky problém, protože každý večer čteme, vidím to taky jako mínus vysoké postele

    VERONIKA22: po domečku taky touží, rád se schovává
    ANNAWA: on sice miluje výšky a je docela opatrný, pokud není zbrklý a rozdováděný, ale já s tím mám problém, protože když mu bylo 8.měsíců tak nám spadl z naší patrové postele (špatná shoda okolností), a dopadl přímo na dřevěnou podlahu a od té doby jsem v tomhle úzkostlivá. Sice to dopadlo dobře, nic se mu nestalo, ale stejně ten zážitek v sobě nesu a bojím se. myslím si, že on si to už ani nepamatuje, ale lezení do výšek má zřejmě po mě, mě máma musela sundávat z pouliční lampy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KOPRETKA: spíš než čtení mi přijde jako problém případná nemoc nebo noční nevolnost dítěte, je to teda hůř přístupné, ale zase, pokud není postel extrémně vysoká, dá se to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONKA: my jsme nejstaršímu synovi koupili fakt vysokou IKEA postel v jeho cca dvou a půl letech. On mi po mnoha letech řekl, že z ní jednou v noci spadl, ale já o tom nic nevím, zatím si pamatuju, že mi předvedl skok z ní do naší postele (ta jeho byla vysoká 1,80 bez matrace). Ale jinak s tím žádný problém nebyl, takže pokud miluje výšky, klidně bych do toho šla, navíc asi tak vysokou jako my, kupovat přece jen nebudete, my tehdy i kvůli celkovému prostoru - potřebovali jsme plochu pod ní - neměli moc na výběr.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOPRETKA: to je to tak vysoko? nám když máma četla tak jsem jí z palandy docela i do knížky viděla.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONKA: ťeď jsem si vzpomněla, že buď na fleru ne MMB je někdo ( moooožná to mám uložené ) kdo šile z látek ( zavěsit po stranách palandy ) domeček pod tu palandu. to by bylo taky fajn ne?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FILOMENA: též v to doufám. když spí v manželské tak až na období vzdoru to jde
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MONKA: my koupili tu Ikeackou KURU a zatím spokojenost,malý teda spí ve verzi na zemi,ale doufam že časem ocení otočení. Museli jsme tam přibít zábradlíčko,protože přece jen se stěhuje v noci.Zatím bysme otočení ani nebrali,protože večer čteme a zpíváme a jak tu někdo zminoval,vadilo by mi,že nemůžem ležet spolu!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MONKA: hele my jsme jí emce kupovali krátce po 3 narozeninách. ani jednou nespadla, skluzavku teda tolik nevyužívá jak sem si myslela, ale občas se na ní vyřádí. ta postel má nástavné kolíky, takže by šla dát jako klasická na zem. co se týče financí koupila sem jí komplet i s matrací v holešovicích v bazaru za 1200.(není to ta ikeácká ale tvrdý kvalitný dřevo) a mívají je tam poměrně často..)
    jedinej problém v tom vidím při čtení večerních pohádek, blbě se leze k dítěti a stejně blbě vylejzá.. a nebo můžeš sedět pod, ale to to dítě celou dobu kouká dolů na obrázky v knížce(teda aspon u nás)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    VERONIKA22: nas syn byl taky takovy, ale jen do doby, nez jsme ho prestehovali do normalni postele. dokavad nemusi, tak si ten prostor v hlave nehlidaj, ver tomu. tenkrat jsme mu k te normalni posteli dali na zem matraci, kdyby padal a spadl vseho vsudy dvakrat. je mu tri a pul a v normalni posteli spi tusim od dvou..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SWATKA: jéé on existuje skateboard pro 2leté? jak to vypadá? co to přesně je?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SWATKA: ano ano. mému řeknu: jdi po tom skalisku opatrně, či jdi kolem té propasti daleko ( trochu přehánim ale je naprosto opatrné dítě, já jsem byla též a furt jsem ). ale co se týká spaní :o/....cestuje, vyvádí, dělá scény a div se nezabije i v té posteli s tyčkama :o/
    MONKA
    MONKA --- ---
    SWATKA: nad ní jsme taky uvažovali

    VERONIKA22: spí prozatím na válendě, ale není to moc ideální, výšky miluje, leze kamkoliv a je docela opatrný........máme s manželem taky postelové patro a od malička nám tam leze, tak je v tomhle docela zručný
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONKA: a teď spí v tyčkové posteli? a jaký má respekt z výšky? z tyčkové do vyvýšené bych se asi bála. já prozatím těm tyčkám děkuju, že mi to dvounohé zvířátko udrží.
    kdybych měla hodně moudré klidné dítě tak dám kolem té vyvýšené posteli sítě ( až ke stropu+navěsit malířské výtvory ) a jsem asi dost v klidu.
    MONKA
    MONKA --- ---
    potřebovala bych poradit:
    Chceme synovi (skoro 3r.) koupit postel a pořád váháme s výběrem (finančně jsme omezeni), nevíme jestli pořídit klasickou postel nebo zvýšenou postel se skluzavkou (po které touží). K tomu řešíme jestli, je ta zvýšená postel vhodná pro jeho věk, jestli nespadne apod....anebo jestli pořídit tu klasickou, a až by byl větší (třeba až by šel do školy) pořídit tu zvýšenou. Ještě bych dodala, že syn miluje výšky a skluzavky, proto po ní tak touží. Na jednu stranu si říkám, že kdyby ta zvýšená postel měla skluzavku neměl by tendenci třeba zní skákat.
    Máte někdo zkušenosti se zvýšenou postelí?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    VERONIKA22: Oni udelali takov flash plánifikátor na skříně pax, nevím jestli v češtině, ale v jiných jazycích ano, můžeš si s tím pohrát. My máme dva supliky a dva kose komplement, polici, nad tím tyč a úplne nahoře polici se dvěma latkovejma krabicema (nova kolekce-bily a kytickama). Plus držák na sály. Paráda.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam