• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: To už si fakt nepamatuju. Navíc to bylo zrovna v nějaké akci, kdy vraceli 20% z ceny na kartu IKEA, takže jsme část recyklovali a kupovali za to. Ikea má na svých stránkách plánovač, kde si to můžeš poskládat a ono Ti to spočítá cenu, rozepíše jednotlivé díly etc.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: Diky! To zni dobre a nevis, na kolik to tak vyslo?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: PAX jsou ty, co si sestavíš na míru. A velmi se nám teda osvědčily. V holčičím pokoji máme tři pole po 60cm šířky. Z toho je jedno na dvě štangle nad sebou (nahoře mimosezónní oblečení, dole sezónní) a pak po jednom pro každou slečnu. V tom je dole koš na boty, pak tři šuplíky a pak police. Jr. má ve svém pokoji komodu, takže skříně má jen dvě pole - jedno se štanglí a jedno s policema.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: A ta pax skrin ma nejake deafultni rozmery nebo to jsou ty, co si clovek v ikea sestavi sam na miru?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ha... koše! to zní jako skvělý nápad! u nás v bytě dětský pokoj obsadil největší prostoru, kde už byly vestavěné skříně. A řeknu vám, že větší zlo než 60cm hlubokou skříň v pokoji pro děti jsem nepoznala. Dopadlo to tak, že jsme vysadili skříním dveře (pořád se to někde motalo) a dokoupili jsme jen šuplíky dole, které jsme tam vsunuli, a zůstala tyč na oblečení, kam jsme koupili barevný ramínka-dřevěná - Jysk... (ano, také té dost flikujeme...) a pak velkou komodu. Musím říct, že tříleté holky si zatím oblečení samy neberou... budu to muset nějak přeskládat asi...

    ohledně dětského vkusu, zajímavé je, že mám holky dvojčata, řekla bych, že tak nějak k nim přistupujeme stejně, a stejně ta jedna, když si má vybrat tričko, sáhne po růžovém s medvídkem a ta druhá bere námořnické pruhované. Fakt je, že u nás jsme nepřipustili prasátka Pepu na triku (prostě prasátko Pepa a podobné jsou sice pohádky, ano, může mít omalovánky, dívat se, budiž, ale na oblečení to taky neberem). Myslim, že to asi změní školka...
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás mají děti v pokojích skříně PAX. Holky pochopitelně nedosáhnou všude, ale v těch horních policích je oblečení právě nepanující sezóny, takže to nevadí. Spodní police, šuplíky, koše a štangle si obsluhují samy.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Oni jsou docela parta ve skolce prave a me se nechtelo dohadovat s rodici a ti by se nam tu nevesli. Akorat me mrzi, ze v tom unoru to nejde pojmout zahradne, coz vy uz muzete
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: diky :-) Tak bych to možná mohla pojmout podobne, s méně dětmi - B tolik kamarádů ani nemá, chodí do malé školky. Ale možná bude chtít jen rodinnou oslavu :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: A predem vse nejlepsi! (My meli oslavu pro sedm spoluzaku, tak jsme tu meli osm deti bez rodicu a bylo to super, do dneska na to deti ve skolce vzpominaji a ptaji se, jestli bude zase oslava).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Tak eri tam spi. Taky ho nenutim, aby tam byl, navic, jak je ve skolce, spolecneho casu je mene. Hodne rad kresli a porad okupuje nase stoly, tak jsme si rikali, ze alespon ten stul mu nejak zprovoznit a to vypadalo, ze by o to hodne stal
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: Bartovi budou čtyři za měsíc a taky teda ve svém pokoji je jen, když tam jsem já. A to tam ani nespí, postel má u nás a stejně spí vyloženě s námi. Ale nenutím ho, aby tam býval.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    A jeste me napada, docela se nam osvedcuji vesacky - v predsini ma ve sve vysce dreveny vesak ve tvaru auta a v pokoji na celu postele jeden nalepovaci na zupan, tak premyslim, ze to tak mozna udelame vic.

    Celkove s tim pokojem tak nejak cekame, az to bude vypadat, ze se bude vic pouzivat, ale tezko rict, kdy to bude. Je to jedina mistnost v byte, ktera neni pruchozi a erik je proste spolecensky a i kdyz si hraje sam, chce byt jakoby u nas.

    Od kolika let vase deti travi cas v pokoji samostatne? Vsude jsem cetla, ze pokoj od tri a erikovi uz byly ctyri a ted si tam obcas sedne na stul a prohlizi si sam knihy, ktere jsem mu ta castecne presunula
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: My to taky dost flikujeme prave a asi stejne neni skrin do detskeho pokoje priorita, ale planujeme poridit velkou do predsine, ulozit tam sezonni veci a veci na sporty a prave ulehcit tem satnim. A asi pak uvidime, jak to dopadne a jak to zmeni chod veci a pak uvidime dal
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: musím říct, že to dost flikujeme. Na ideální nábytek nemáme dost peněz, takže to je trochu podle situace. Takže třeba největší dva kluci mají momentálně pokoj se šatnou, o kterou se dělí. Další syn má takovou sestavu, jejíž součástí je nižší skříňka na oblečení a obyčejnými policemi, vysouvací by byly samozřejmě lepší. Dcera má v pokoji skříň, kde je v půlce stendr a v půlce police, plus komodu (a taky největší bordel), nejmladší skoro čtyřletý syn má komodu, z ní si to bere sám, plus takové košíky nebo nádoby (látkové) na ponozky a slipy.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Taky jsem si pak uvedomila, ze existuji daleko horsi. My jsme nakonec na zed poridili ty krizovatky a silnice a znacky.

    A kdyz uz jsme u tech rad, tak jsem posle i dobou premyslela o skrini. Mame nejakou obycejnou drevenou, kde je nahore jen jedna velka police a pak dole prostor s tyci a je normalne vysoka. Jak resite skrine? Obsluhuji se vase deti samy? Zas se mi nechce investovat x tisic do skrine, ze ktere vyroste za dva tri roky, takze bych ocenila zkusenosti tech se starsimi detmi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA:
    TRISSIE: ja tedy budu ráda, když se tu nebudou dávat jen fotky, ale uvítám i zkušenosti a názory. Pokud jde o mrak, na designový mě překvapil neumelosti (a beru, že někdy jde o schválně zjednodušující a jakoby dětské pojetí, tohle ale pro mě není ten případ). Za horší nicméně považuji jiné samolepky, třeba džungli hrající barvami a kycovitymi detaily přes celou stěnu, nebo to, že někdo polepi dětský pokojíček premirou samolepek, každý pes, jina ves.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    a možná vtipný je, že čím víc o tom mraku přemýšlím, tak mi vlastně přijde méně a méně hrozný a vybavuju si pro mě daleko horší věci.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: ano uznávám, když jsem si to po sobě přečetla, nevyznívá to dobře, ale ujelo mi to. příště budu brát více v potaz možné pocity zde přítomných. a jen upřesním, já nikde nenapsala, že pokoj strestis dcery je hnusný, já se jen nechvalně, přiznávám, šlo to napsat jinak, vyjádřila o tom konkrétním mraku a s ohledem na jeho ne/funkčnost a problematické nalepení

    a doufám, že jsem to v následujících příspěvcích dovysvětlila a opravdu by mne zajímal váš názor. a ano, tím, že se stretsis zabývá designem, očekávala jsem, jsem, že bude odolnější, neboť je na podobné diskuse s odpůrci designérů zvyklá. a připomínám, že jsem to celé uvedla tím, že se omlouvám a že to je jen můj názor na tento konkrétní 1 kus
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SINSEMILLA: věta "prijde mi hrozny. Presne ta vec, co sama o sobe nestoji vizualne za nic" mi tedy fakt agresivně vyzněla a minimálně mě odradila od pokušení sem vůbec nějakou fotku našich dětských pokojů dávat. Možná je Sretsis odolnější, ale fakt si nemyslím, že je potřeba obecnou debatu (která by se úplně klidně dala odpíchnout od neosobního linku ze stránky nějakého "designerského" studia) začínat zepsutím konkrétního dětského pokoje.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: pak se tady v ostatních diskusích např. o módě osazenstvo pohoršuje nad tím, jak si proboha může vzít žena se 150 kg tělové legíny a já se ptám, jestli tohle všechno v dospělosti náhodou nepochází z toho, čím je dítě obklopeno v dětství, co nosí, co nosí jeho rodiče, s čím si hraje a na jaké pořady se dívá a jaké knížky čte.

    samozřejmě je potřeba zajistit zdraví dítěte, jídlo a chod, ale i povšechná kultivace i pomocí prostředí, ve kterém vyrůstá je jistě důležitá. nebo alespoň pro mě. na druhou stranu se k tomu snažím přistupovat utilitárně a nejdu jen po tom, co má nálepku "od designéra", dívám se, na co reaguje můj syn, co ho baví, co jemu se líbí a designový kus tady nemáme snad jediný. ale všichni se snad shodneme na tom, že vkus třeba ve švédsku je hodně jiný - je to vidět na hračkách, na knížkách pro děti, na designu, na přebalech potravin a jistěže jejich děti také šílí po hello kitty a mašince tomášovi, ale je tam všeobecně přítomný i jiný estetický diskurz. (a říkám švédsko, neboť tam žije moje sestra, byla jsem tam a viděla, jak tam vychovávají děti a co pro ně prodávají).

    nicméně jestli jsem sretsis urazila, tak se omlouvám, možná jsem to nenapsala nejlépe a vyznělo to agresivně, naopak jsem ráda, že mě přiměla se nad tím zamyslet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam