TRISSIE: pak se tady v ostatních diskusích např. o módě osazenstvo pohoršuje nad tím, jak si proboha může vzít žena se 150 kg tělové legíny a já se ptám, jestli tohle všechno v dospělosti náhodou nepochází z toho, čím je dítě obklopeno v dětství, co nosí, co nosí jeho rodiče, s čím si hraje a na jaké pořady se dívá a jaké knížky čte.
samozřejmě je potřeba zajistit zdraví dítěte, jídlo a chod, ale i povšechná kultivace i pomocí prostředí, ve kterém vyrůstá je jistě důležitá. nebo alespoň pro mě. na druhou stranu se k tomu snažím přistupovat utilitárně a nejdu jen po tom, co má nálepku "od designéra", dívám se, na co reaguje můj syn, co ho baví, co jemu se líbí a designový kus tady nemáme snad jediný. ale všichni se snad shodneme na tom, že vkus třeba ve švédsku je hodně jiný - je to vidět na hračkách, na knížkách pro děti, na designu, na přebalech potravin a jistěže jejich děti také šílí po hello kitty a mašince tomášovi, ale je tam všeobecně přítomný i jiný estetický diskurz. (a říkám švédsko, neboť tam žije moje sestra, byla jsem tam a viděla, jak tam vychovávají děti a co pro ně prodávají).
nicméně jestli jsem sretsis urazila, tak se omlouvám, možná jsem to nenapsala nejlépe a vyznělo to agresivně, naopak jsem ráda, že mě přiměla se nad tím zamyslet