Tak schválně, jestli to tu má potenciál ožít:
Potřebovala bych se vypsat s dilematu, a budu ráda za případné nápady a komentáře.
Pomalu promýšlíme změny uspořádání bytu, až nám nejstarší doroste do školáka. Máme v zásadě 3+1, plus průchozí halu/obývák/jídelnu. Současné využití pokojů je ložnice (2 dospělí + mimino), dětský pokoj (2 holky) a pracovna (pracuju z domova a asi se dá počítat s tím,že dlouhodobě budu). Nejstarší půjde za rok a půl do školy, v té době bude mít sourozence 5 a 2 roky staré. Zvažujeme zatím pracovnu držet, a všechny tři děti mít na spaní a hraní zatím v pokojíčku - s přestavbou a jednou palandou by se vešli. Zároveň školačka už bude potřebovat prostor na práci. Zvažujeme udělat v dospělácké pracovně dětský pracovní kout, kde by si mohla psát úkoly, mít svůj koutek s pomůckami, aktovkou... zatímco já budu třeba vyřizovat maily.
Myšlenka oddělení prostoru na práci a na hru u dětí se mi líbí (mně osobně to funguje), ale neznám nikoho, kdo by to tak měl... tak nevím, jestli to není to blbost?
Výhledově, až půjdou děti do puberty, počítáme s přestěhováním pracovny do ložnice (až tam nebude dětská postýlka, půjde to líp), a rozstěhování dětí podle toho, kdo se bude jak s kým nesnášet :-).