• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ja by som na adresu toho zaveru povedala, ze vidno,ze ho rowlingova pisala davno, lebo sa stylom hodi tak k prvym kniham, kde to jej pisanie bolo predsalen take viac pre deti, take sirupoidnejsie. a potom sa jej to mozno uz nechcelo velmo prepisovat, bo si myslela ze je to najlepsie tak ako to je. ved ona to jedneho dna objasni.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    zrovna jsem dočet a musím říct že závěr po devatenácti letech je celkem sentimentální žvást, nicméně jinak je kniha výborná...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Nemusel, Brumbál mu to vyvoslil:o)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    ANNIKA: Snape nečetl knihu. Z jeho úhlu pohledu byl arogantní - jako jeho otec.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Harry sice pubertálně vysíral, ale arogantní nebyl. Každopádně by mi to přišlo logičtější.

A vůbec, Rowling myslím říkala, že se dozvíme něco důležitého o Lily a že někdo začne kouzlit v pozdním věku - a dozvěděli jsme se leda to, že Lily byla fajn a Snape ji měl rád (překvapení) a pokud jsem to někde nepřehlídla, tak nikdo kouzlit nezačal. Taky nevíme, co Dursleyovi, proč se Dudley najednou trochu vzchopil... a tak dál. Prostor pro fantazii je sice fajn, ale kdyby trochu omezila stránky věnované schovávní po lesích a jiné dlouhé pasáže, mohla trochu víc propracovat ten konec a nemuseli jsme nad tím hloubat:o) A taky je zajímavé, jak rychle se dětičky rozmnožily a že to provedly prakticky synchronizovaně:o)

Ale jinak, až na jisté výhrady, byly Deathly Hollows super.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    HARALD: Kterej byl navíc stejně arogantní jako jeho otec!
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ANNIKA: V te scene mi Harry poprve po dlouhe dobe byl skutecne sympatickej... ne proto, ze tam byla moznost, ze chcipne, ale opravdu sympatickej ;) Mela jsem pocit, ze si velmi rychle musel srovnat hodnoty. V tu chvili konecne po letech vylezl z te sve strasne puberty...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ANNIKA: myslíš, že měl podporovat toho spratka, kterého splodit ten hajzl, co ho celé roky ponižoval? :-))
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nezdá se vám, že i po sedmičce zůstala spousta věcí nezodpovězená? A něco bylo vysvětlené divně - třeba že Snape Harryho celé roky týral, a přitom miloval Lily. Neměl by ho spíš podporovat kvůli její památce, James neJames?
    A kde vzali Potterovi tolik peněz a tak dál...

Jsem zvědavá, jestli to Rowling vysvětlí v tom slibovaném pokračování, když tam chce rozvádět další osudy a vysvětlovat vedlejší postavy...

A nejhorší z celé knížky byla ta scéna, jak jde Harry do lesa na porážku...brrr, ještě mi běhá mráz po zádech.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ELLIE: to nebol slash, to bol trapny het ;)
    MASAKRATOR
    MASAKRATOR --- ---
    BIDLO: uprimne nebyt "spoileru" (nehorazne dementni slovo), tak nektere knihy/filmy ani nedoctu/nedokoukam. Ta obvykla komedie ohledne vyzrazeni cehokoli z deje me pokazde desne vytaci.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KOUDY: Prvni clovek, kterej spoiler CHCE slyset *rofl*
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    voldemort taky umre? :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BIDLO: koukam :o)

jo, ja bych tam cmelaky nemichala, jak mi jich muze bejt lito, kdyz jsem je neznala predtim ;o) ale toho, co se stalo Ariane, mi teda lito bylo :)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEON_CHAMEAU: Na zadost doplneno, vsichni tri - musel jsem dohledavat fotrikovo jmeno, protoze se mi nechtelo psat starej D., stara D., mlada D. :-)
    Takze pokud vam zbyly hlasy, tak smele do toho.
    Jinak ten seznam 21 mrtfol jsem puvodne opisoval z wiki. Mysli se tim postavy, tkery umreli behem deje knihy a smrt 3 Cmelaku se pree jen stala pred par lety a objevuje se tam jen jako reminiscence...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    QUANTI: Jsem slepej, mysto dumbledorova rodina, jsem cetl Dursleyova *lol*
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BIDLO: eh?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEON_CHAMEAU: Tahle prvni anketa je o tom, kdo umre... Dursleyovi (bohuzel/nastesti) ne... O te zavorce anketu delat nebudu, odpovedet si dokazu sam :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Ze to jakoby nepsala JKR mne osobne prislo proto, ze tam proste neni to skolni prostredi, na srandicky uz neni cas, jde o zivot... Tak to proste vypada jinak a ona to mozna az tak neumi, jako kdyz to mela rozhozene do toho skolniho roku. Ale mne se to libilo. Az na ten slash na konci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam