• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    Čau, shánim stáhnutelný německý překlad HP a metody racionality, ale zatim marně. Pomůžete?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    RUDIE: No teda ještě že jsem tu chybu neudělala taky... Docela dost jsem toho z HBP zapomněla.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    ja udelal tu chybu, ze sem si to znova precetl minulej tejden...prislo mi to uplne priserny...takhle volnou adaptaci jsem si nepredstavoval ani v nejcernejsich snech.
    i kdyz me to samozrejme z casti bavilo, pac je to porad harry mno:)
    kazdopadne po tom jak to nalajnovali v tomhle dile nechci vubec videt o cem budou ty dalsi dva filmy pac vetsina jemnejch, ale dulezitejch detailu v tomhle filmu nebyla. jak bude moct harry hledat vitealy, kdyz se vubec bliz neobjasnily? se svatbou Billa s Fleur se zjevne nepocita, kdyz se ve filmu zatim vubec neobjevili. sceny s ministrem, pohreb a hlavne zaverecna bitva no comment...jasny, ze se to tam neda nacapt vsechno, ale nesralo by me to tolik, kdyby tam nebylo tolik vymysleny vaty. mno nic...:) a to uz sem skoro zapomel na ten zacatek blbej, vubec zadny Dursleyovi...no hruuza. este ze sem na to nesel do kina a nedej boze se na to musel koukat s dabingem!
    MARI
    MARI --- ---
    BIDLO: "jen potřebovali trochu akce..." hmm, ale bitva na hradě jim tam nechyběla :E
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    BIDLO: A to už i pořádné efekty budou levnější, takže seriál nebude odfláklý ;) A možná tam budou i stejní herci.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    ELLIE: Někdo zmiňoval, že místo 2-3 h filmů, to spíš chtělo tak 5-6 h minisérie. (teď už bohužel jen s jinejma hercema nebo kresleně) To by byla panečku nádhera, kdyby tam vopravdu narvali úplně všechno. Jak tak koukám na Dunu, tak možná tak za 20-40 let se toho snad dožijem.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    BIDLO: Jo, ministr mi taky chyběl. Celé to spláchli jen úvodní scénou s mostem, no, takovej přístup, že mudlové stejně nikoho nezajímaj. Kdo nečet, moh si myslet, tyjo, oni ti Smrtijedi už zasahujou i do normálního světa, to je drsný, ale proč s tim nikdo nic nedělá, dyť spousta dětí z Hogwarts má mudlovský rodiče... S ministrama by to dávalo větší smysl. Jenomže holt to není až tak životně důležitý pro příběh, asi... Otázka je, jestli citové zápletky mezi hlavními hrdiny, emoHermi rozplácávající ptáčky o dveře a Harryho výrazy ala Twilight jsou.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    RAEVA: Z pohledu scénáristy, vem ho 10 čertů, je v ten moment důležitá akorát Avada a Snapeovo přiznání, na bitvě "až tak moc" nesejde. Mě samozřejmě chyběla taky, funus až tak ne. Spíš "Jiný ministr" a Harryho hádky se Scrimgeourem. Naproti tomu přidaná pasáž v Burrow je celkem zbytečná. Jen potřebovali trochu akce.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    já to ještě neviděla čekam až to bude u nás v letňáku protožeji né kino tu nemáme :/ ale co sem slyšela prý to neni vůbec temné :/ jaktože tam neni závěrečná bitva na hradě???? šak to je docela důležitá pasáž ne?
    VIPERA_AMMO
    VIPERA_AMMO --- ---
    MARI: tj, ta bitva mi taky chybela.. a co se tyka levandule... byla to ta puvodni herecka, ktera hrala v prvnim dile?? pamatuju si ji. asi ne co??
    MARI
    MARI --- ---
    Na začátku bych tam fakt raději viděla to, jak Brumbál říká Harrymu, že zdědíl Siriusův majetek i Kráturu (místo oblbování servírky).

    A pak mi chyběla závěrečná bitva na hradě... aspoň trochu.
    No a pohřeb by byl taky fajn. Jak píše ELLIE

    Vím, že se všechno do filmu nevejde, ale proč tam místo toho dávat cestu vlakem na vánoční prázdniny do Doupěte, když to v knize taky ani není (už si teď nevzpomínám, ale tuším, že cestovali letaxem).
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Dabing nebyl tak příšernej.

    Chyběl mi tam pohřeb! Strašně jsem se těšila na pohřeb, na magicky se zhmotňující mramorovou hrobku, dojemnou hudbu a uplakaný ksichty, na Ginny, která veme Harryho za ruku, a všichni jsou tak zoufalí, bez Brumbála, a musej tomu všemu teď čelit sami. Scéna se zvednutejma hůlkama ušla, ale pohřeb je pohřeb. Doufám, že to nějak vpašujou do sedmičky, protože Brumbálova hrobka ukrývající Elder Wand je docela klíčová.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Doufam ze si nikdo po varovani recenzentu nekazil vkus dabingem (priznavam se ze cca od 4 ctu nejdriv anglicky, kdo by cekal na preklad, a 6,7 uz ani cesky (zatim) nemam).
    Jinak se klidne pustte do spoilovani...

    Ja osobne filmu vycitam, ze to 1% lidi kteri jdou na film bez cteni knizek fakt nepochopi nekter souvislosti (bezoar) nebo jim dana scena vyzni uplne jinak (nepotrestany pokus o vrazdu!! - jak me sice tvrdila kamoska, ten trest byl urcite off-scene (dojde jen tem co cetli), ale takhle to vypada jako by mel skoro-vrah nejakou protekci).
    BIE
    BIE --- ---
    ANOEL: tahle teorie se mi líbí, protože ta druhá má příliš mnoho otazníků :)
    BE_BE
    BE_BE --- ---
    BIDLO: Nikde jinde než v sedmičce nás to nezajímá, počítá se s tím co se stalo po tom, co měl podle JKR vyhrát Elder Wand.
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    mne to taky s tou hulkou prijde pritazene za vlasy... dokonce bych rekla, ze to ma az moc much. ale rekneme, ze to treba ani nebyla Elder Wand, treba to opravdu byla jen legenda... jde o to, ze Harry veril tomu, ze s tou hulkou ma silu - a to mu pomohlo Voldyho porazit.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    BE_BE: Harry celou dobu pouziva primarne tu svoji co ma od prvaku . Kdy krome sedmicky ma jinou?

    A Olivander tvrdi, ze hulka MUZE zmenit svoji vernost. Tj. nemusi. Zalezi to na sile pouta, tj. urcite to jde hur u tech hulek, ktery si cloveka vyberou pri nastupu do skoly. Elder Wand jde ofc po nejvetsim bijci a tak ji zmeni bez vahani.
    BE_BE
    BE_BE --- ---
    Hlavní problém je podle mě v tom, že i kdyby ho byl odzbrojil Harry, Draco v té době NEMĚL v ruce Elder Wand, ale svoji hůlku. Kdyby to tedy bylo jedno, jakou hůlku má, nepočítal by se tedy každý případ, kdy pak odzbrojili Harryho o některou z jeho mnoha hůlek?
    WERST
    WERST --- ---
    Mam tady takovy orisek pro ty, kteri pozorne cetli 7. dil. Mam totiz pocit, ze Rowlingova udelala v kombinatorice tohoto dilu chybu. Na konci totiz vysvetluje Harry Voldemortovi, proc je Harry panem te "vladnouci" hulky od Smrti. Ta totiz muze prejit k jinemu majiteli, pokud ten porazil v primem souboji jejiho predchoziho majitele. Voldemort zabil Snapea, protoze si myslel, ze on na konci 6.dilu odzbrojil Brumbala. Jenze, jak rika na konci Voldymu Harry, Brumbala odzbrojil ve skutecnosti Draco Malfoy. A pak Harry porazil Malfoye, takze je hulka jeho. Jenze... konecne se dostavam k te chybe... od konce 6. dilu nastane jen jedna scena, pri niz stoji Harry proti Malfoyovi, a to kdyz jsou zajati a odvedeni do domu Malfoyu. Ano, Draco je tam opravdu porazen, jenomze tim, kdo jej odzbroji, neni Harry, ale Hermiona. Majitelem hulky by tedy mela byt ona. Nechce se mi verit, ze by Rowlingova udelala ve sve genialite takovou skolackou chybu. Mate nekdo nejaky jiny vysvetleni?
    MATHES
    MATHES --- ---
    Myslim, ze pokud neco bude psat, tak se primo nabizi prequel (naprikald u Star Wars to fungovalo skvele). Verim, ze bych nebyl sam, kdo by se rad docetl o kvartetu tvurcu pobertova planku a vzestupu Pana Zla, o kterem jsme se sice neco malo dozvedeli v 6+7 dile, ale to bylli jen utrzky nezbytne pro dokresleni HP linie ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam