• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KORINKA: Ted procitam ten rozhovor a dalsi ptakovina (proc musim nachazet samy lapsy v jeji strukture?). Nevim jestli to je nekde primo zmineno nebo ne, ale podle Dumbledorova vysvetleni Harrymu bych cekal, ze Voldemort vytvoril horcruxy hodne davno. Minimalne pred harryho narozenim (napr. diadem "hned" po skole a pri pohovoru ho v ni schoval, prsten kdyz zabil fotrika, locket kdyz zemrel Regulus). Ted v rozhovoru se tvrdi, ze pro vytvoreni deniku pouzil Uplakanou Ursulu (Moaning Myrtle, pro english only), coz nevim jestli souhalsi s jejim pribehem ze 2 (neztuhla z baziliska?) a pro vytvoreni Nagini Berthu Jorkins, ktera umrela pred Ohnivym poharem. Ze by udelal z Nagini horcrux az tehdy a ze by byl AD natolik briliantni, ze by to okamzite rozpoznal?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KORINKA: Ted to nemam po ruce (jsem linej je to 1,5m :) ), ale posledni scena = kdyz mu tleskaj a on keca s AD? Ja vzdycky myslel, ze obraz se povesi az pote co zgebne, Albus ho tam taky za zivota nemel. Tak proc by ho tam mel mit Snape, kterej cichal fialky teprve asi 3+h. Zase nevedela co odpovedet, tak si zacala cucat neco z prstu...To me na ni se..jri, ze musi za kazdou cenu neco placnout, i kdyz je to hovadina (viz klece ap.)

Navic zbehnul AD!!! Na rozdil od Snapea, kterej oficialne nerezignoval, ani nebyl nikym pred smrti (Umbridge misto AD) nahrazen. Odhaduju taky, ze vetsina reditelu neumrela ve funknci, ale kdyz uz na tom byla s vekem hodne spatne tak sla do "duchodu".
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    CLAUDE: Dyt meli spoustu prilezitosti v DA, ne?
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    myslim ze tady nejde o atraktovitu ale o ty lidi po kterych se jmenuje :)
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    tak treba jmeno Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore se mi taky nezda uplne atraktivni a presto snad kvuli tomu nemel zniceny zivot :)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    :) jaa myslim, ze prave docela je :DD
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    BE_BE: rekla bych, ze v tom jejich kouzelnickem svete to neni nijak strasne jmeno.
    BE_BE
    BE_BE --- ---
    Jo, bezva info. Konečně už JKR nemusí nic tajit.
    Každopádně, v epilogu odhalila zaručený způsob, jak kouzelníkovi třema slovy zničit život. (A bez použití magie!) -
    Stačí ho pojmenovat Albus Severus Potter. XP
    gghhhnnnrrrggghhh.... to by mě šlehlo....
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    tak k tomu snapeovmu obrazu v riaditelni:

Laura Trego: Was the absence of snapes portrait in the headmasters office in the last scene innocent or deliberate
    J.K. Rowling: It was deliberate. Snape had effectively abandoned his post before dying, so he had not merited inclusion in these august circles. However, I like to think that Harry would be instrumental in ensuring that Snape's portrait would appear there in due course.

cely pokec: http://www.mugglenet.com/app/news/full_story/1156
    BIE
    BIE --- ---
    Já sice netuším, co věděl, nebo co si myslel. Když použil Imperius, divný mi to nepřišlo. Když použil Crucio, tak to už mi divný přišlo, i když ne tolik aby mi to vadilo. Ale prostě si neumím představit, že by fakt použil Avadu - absolutně mi to k němu nejde.
    Navíc si myslím, že to prostě vyzkoušel, už kolikrát mu to vyšlo s tímhle kouzlem. A věděl, že tam na nádraží to zase tak špatný nebylo...
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ANNIKA: IM_MORTAL: no harry vedel, ze ten elderwand bude nejakym sposobom na jeho strane, a ze sa to voldyho pytal len aby ho zneistil. a stopro vedel ze voldy nanho buchne avadu. f kazdom pripade, harry podla mna vedel ze henten utok prezije(aspon prvy pokus;)). a tak coze nevyskusat stare zname expelliarmus, ktore ho uz raz zachranilo?;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    IM_MORTAL: Jo, ale na chvílio vládnout pár skřetů je trochu něco jiného než vraždit.
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    furt to nebyla avada:)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ANNIKA: stejně má škraloup - provedl ty ostatní zapovězený kletby :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    IM_MORTAL: Protože by to pak nebyl ten správný teenagerovský hrdina bez škraloupu, který sice mírně pubertálně šílí, ale nevraždí... Voldy na něj kamenem (Avadou), Harry na něj chleb...Expelliarmem. A fungovalo to:o)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    BIE: ano a Harry si zřejmě myslela, že zabíjí - proboha bojoval s nim už tolikrát, že by mohl tušit, že ho odzbrojujícím kouzlem nezabije. to že se to nakonec povedlo - protože ta stará hůlka věděla, kdo je majitel....vedlejší efekt. když už dokázal že Avadu by uměl použít, že vážně chce - proč to neudělal?
    BIE
    BIE --- ---
    hmm já mám pocit, že bylo někde psaný, že je to jeho útočný kouzlo!
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    BIE: nejde o to, že ho měl zabít nějaký super kouzlem, ale o to, že jen vykřikl expelliarmus je až patetický!
    BIE
    BIE --- ---
    Mě se ten konec, jak byl zabitej Voldy líbil. Vždyť přece kdyby ho sejmul nejakým extrémně těžkým a silným kouzlem, odporovalo by to celým šesti dílům. Navíc ani neměl svojí vlastní hůlku, takže....
    K Nevillovi imho prostě byl nešikovnej a trvalo dost dlouho než se vzmužil, možná že prostě potřeboval nějakej silnej podnět.
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    ANNIKA: :DDDDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam