• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    KORINKA: <OT>V BA je pomaly viac východniarov ako na východe :)</OT>
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    CLAVEN: /OT/ ja som z blavy a pouzivame to tu denne, bohvie skade sa to sem zanieslo. ale z crap to odvodene nebude, v tom sme zajedno;)
    CELLINDRA: sa ma nabuduce radsej spytaj v poste, bo vidis co za OT tu vyvolavame;)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIDLO: <OT>ja som zo západného Slovenska, takže si to pre východoslovákov neuzurpujem. Akurát som to nepočul západnejšie než v Poprade. A máš pravdu, pri tom, koľko slov má slovenčina práve z angličtiny (nápoveda: vtip), je prudko pravdepodobné, že nárečové krepý je od slova crap. Riiiiight. </OT>
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    CLAVEN: OT: Neuzurpuj si hned vsechno. Krepy je rozsireno minimalne i na strednim S. A co se tyce etymologie, klidne to muze z crap pochazet, i kdyz to bude tak 100+ let. Jsou flasa ci policajt slovenska slova nebo prejata? :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CELLINDRA: Ale ta úspora - statický obraz sedící trojice a k tomu předčítání:o) Třeba se jim to zalíbí tak, že stejně udělají celý film:o)))
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Jé, ale říkala jsem si, že až budou točit sedmičku, tak by bylo fajn všechny ty scény, o kterých se v knize jen mluví, (co se děje ve škole pod vládou Carrowových a v podstatě všechno, co se dozvěděli z Potterwatch) natočit. Koho by bavilo v kině sedět a poslouchat, co hrdinové slyší z rádia?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    ANNIKA: Taky jsem si říkala, že vlastně Gryffindor ani Slytherin neměli nikdy předpoklady k tomu, být první, snad akorát v Quidditchi...
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    protoze muselo bojovat dobro a zlo ne ?))
    stejne tam tyhle dve koleje byly dycky jen jako omacka .. :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Přesně:o) Taky se mi vždycky nejvíc líbil Havraspár a ta místnost mě nadchla. S výhledem na jezero...:o) Jen by mě štval ten vchod - je sice super, ale vždycky by určitě pokládal nejnemožnější a nejtěžší otázky zrovna, když by člověk nejvíc spěchal...

A vůbec, proč vždycky bitva o vítěznou kolej byla prakticky duel Nebelvír x Zmijozel? Když v Havraspáru byli tak chytří, měli by ostatní válcovat minimálně ve studijních záležitostech, ne?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ARGANNAH: krepý je východoslovenský výraz, ktorý nemá so slovom crap nič spoločné
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CELLINDRA: crap=sračka
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    CELLINDRA: to je menej nez debil, ale viac nez hovado.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    KORINKA: Co je to "krepy"? :)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KORINKA: vyborna serka,)))))
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    jak tak pozeram tie LiveJournal ikonky, dost ludom sa ten epilog zdal krepy;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ;))
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BIDLO: Jasně. Kdyby se vynechala celá ta scéna, kdy Ron odchází a zase přichází, tak by to ději nijak neuškodilo. A to zhasínátko stejně k ničemu moc nepotřeboval.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    CELLINDRA: No von si to pak Jindra jeste pripominal pred tim vyslechem Griphooka a Olivandera "Rozumel's mu. Dal's mu cestu zpet." Ale jinak mas pravdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam