• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    WITTGENSTEIN: Klasika Som tam. Na to to chci taky, to je jasny.
    Az budu mit cestu, prozkoumam to a kdyz najdu, pisu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MATEJICEKKK: Ale kdybys někde jinde nějaký zdroj našel, dej vědět, zkusil bych třeba tohle https://www.everylastbite.com/faux-green-papaya-salad/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MATEJICEKKK: zkus ten velkej market co je na Andělu místo Levných knih
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    POHODAVOLE: já mám ráda ten jejich krámek na Palmovce:) chodím si tam pro miso pasty a ostatní věci co tam najdu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESSPOHODAVOLE: sry, na odkaz jsem zapomnel. Je to tu a celkem 774 vcetne veprovych spizu, ktery jsme snedli pred focenim a dvou moc dobrych caju :)

Google Search
    https://share.google/nC0OEtKMhOUDWS0BD
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Jaká? Kde? Kolik? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V sobotu jsme byli ve filipinsky a bylo to super. Soucasti jsou i potraviny. Jidlo bylo moc dobry a obsluha sympaticka. Rad pujdu znovu.

WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MATEJICEKKK: Zkus Green Mart - Na Poříčí 1073/27, Praha 1. Mají tam asi největší výběr exotického ovoce v Praze, ceny ovšem přepálené.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevite nahodou kde v Praze sehnat zelenou papayu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: vazne? wow!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: Kaši.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Dal jsem varit proplachlou ryzi 1:5 s vodou, troska soli, trochu ras, vareno 1h (dela se to pod tlakem). Pak jsem pridal kvasenou zeleninu, chilli olej, sojovku, seminka a vejce, pepr.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRMNK: to tam mam, co s tim muzu delat? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: co tam pls je?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tohle je duvod proc potrebujes ryzovar s funkci kaše :)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    NAGASAWA: obcas kouknu, bavi me jak si tam tahaji vlastni vybaveni a treba vyrabi vlastni nudle nebo pali vlastni koralku podavanou s jidlem. neustaly protahovani nutne pro tyhle kucharsky show docela ujde. Dalsi vec je, ze korejci jsou hrozne mili, bavi me jak to prozivaj a vzajemne si fandi i kdyz to jsou treba souperi. Rozhodne stoji za shlednuti.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AUDIAC: Mám už osm let Xiaomi rýžovar a nemůžu si stěžovat. Jede na indukci, takže si počkáš klidně i 40-50 minut, ale rýže je v něm perfektní. Tehdy mě stál asi čtyři litry, byla to verze pro asijský trh, ale teď má třeba Alza novější EU verzi, která stojí třetinu a je imho taky úplně v pořádku. Na lince dobře vypadá, je tichej, nikde nic neprská a rýže je vždycky super. Samozřejmě se dá použít i coby slow cooker a když ho píchneš na app, tak si můžeš nastavovat i různý typy rýže. Teď jsem ho půjčoval kamarádce z Japonska Rin Fudžitě, která si ho brala na Onigiri workshop (možná tam někdo z vás byl) a byla s ním naprosto spokojená, takže prošel i testem odbornice :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: Měli ho v Brně v Shinu od Ottogi. Akorát cena ke krapet přestřelená, ale bral jsem ho tam tehdy ve výprodeji, protože to tady nikdo moc neznal a tím pádem nekupoval.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NAGASAWA: A vidis, ten jsem nesehnala v zadnem kamenném obchodu. Odkud ho mas?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: Chápu. Já si tam šel ze stejného důvodu pro perilový olej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam