• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    AKI4CE: fiha, takhle detailne jsem to ani necekal, diks!
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MRMNK:
    AKI4CE:
    teda oprava ne aloo-gobi, ale aloo-palak-paneer ;-)
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MRMNK: to je recept na aloo-gobi, dhal je preci jenom neco jinyho ;-)

    NOISEGATE: dhal delam pokazdy jinej, podle toho, jakou zeleninu mam doma ;-)

    zacinam osmazenim 2-3 cibulek na oleji
    pak namelu koriandr a jeeru (rimskej kmin) a osmazim....koreni smazim az na smazici se cibuli, obcas se mi stalo, ze koriandr se dlouhym smazenim vyvoni a obcas umi pekne zhorknout...a koriandru a kminu se neboj, dej ho tam fakt hodne
    nastrouham do toho zazvor a osmazim
    kdyz mas cerstvy dobry sladky chilli papricky, tak nakrajej na kousicky a taky osmaz, mas-li suseny nebo drceny chilli, tak ho pridej az v zaveru, jinak to moc zhorkne (osobne doporucuju habanera...ta jejich bananova vune je v tom dokonala)
    a furu na kousky nakrajenyho cesneku

    pak pridam nakrajenou zeleninu - co mam doma ;-)
    ...dobra kombinace napr. 2-3 mrkve, 2 brambory, 2-3 rajcata
    ...vyborna je i kombinace - cuketa, rajcata, porek
    ...nebo - kvetak, rajcata, paprika
    atd.

    ted to trochu, ale fakt jenom trochu posolim, aby to pustilo stavu, dhal se vetsinou soli az tesne pred dovarenim ;-)

    ted muzes jit 2 cestama, bud si uvarit cocku s kurkumou zvlast a pridat to do smesi, az nakonec, nebo to varit dohromady se zeleninou, to delam ja, protoze cervena cocka je uvarena v cukuletu...

    pak pridam omytou cocku (cervenou loupanou, nebo cervenou neloupanou, nebo normalni cocku, nebo zlutou, nebo....) a zaleju vodou...
    pridam 1 vrchovatou kavovou lzicku kurkumy

    necham rozvarit do mekka
    nakonec pridam bud dobrou garam-masalu, nebo cerny pepr, chilli, na spicku noze roztlucenyho hrebicku, muzes i malicko skorice,...

    a zvhledem k tomu, ze bez cesneku nefunguju, tak este vetsinou prolisuju tesne pred dovarenim dalsi cesnek

    a uplne pred vypnutim do toho vmicham furu nasekanyho cerstvyho koriandru, cerstvym koriandrem i ozdobim

    kdyz chces bejt hodne hoch, tak muze sjeste nahoru, do kazdy misky dat orisek masla, nebo lzici ghi a bozskou krmi mas pripravenu k servirovani ;-)

    a podavam s plackama a "indickym salatem" (cibule nakrajena nakousicky pokapana citronem, nebo limetkou)

    placky - polohruba mouka, voda, udelat hladky, tuzsi testo a smazim je na suchy panvi



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam