• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CYWILLY: Jen buď, protože se pletu. Špatně jsem to identifikoval, měl jsem to za nějaký druh mladého nakládaného zázvoru - bambus mě nenapadl :)
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    TIGRE: Já teda nechci bejt hnidopich, ale v tržnici na Pho jsem byl asi padesátkrát, ovšem nakládanej zázvor mi k tomu nikdy nikdo nedal a ani jsem nikdy neslyšel, že by se něco takovýho dělo. Nepleteš si to s bambusem, kterej si k tomu můžeš dát?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    WIL_M: ok díky za info!
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TIGRE: prodávaj ho mimojiné i na obr kýble v tom korejským krámu na Korunní. vstupní místnost vlevo vzadu, mám pocit
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    A co se týče vietnamské kuchyně - máte představu, jak se jmenuje takový ten nakládaný zázvor, který dávají k pho v tom stánku v tržnici?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Australský pořad Food Safari o vietnamské kuchyni

    Food Safari - Vietnamese 1:2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gy7o-GHXOec


    Food Safari - Vietnamese 2:2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vFP3vxMWzII
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MIKATCHOU: to ne, taketo speciality tam nemavaju vo velkom baleni :-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    díky za info, takže mi nezbude než chodit a čekat až je někde uvidim náhodně .)

    NENUFER: v Marku jo? to je tam měli tak po desetikilech ne? :)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MIKATCHOU: videla som ich aj v Makre ale nemam pocit ze by tam boli trvale
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MIKATCHOU: mám pocit, že já je viděl ve vietnamský zelenině v průjezdu u arbesáku. viděl jsem to prvně, měli to v bedýnce vedle klasickejch brambor, tak v týhle souvislosti tuším, že by to mohlo bejt ono :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUANITA: oranžovejma bramborama máš na mysli sweet potatoes? no tak ty se předevšim nesmí jíst jako příloha, ty prostě zpracuješ podobně jako jinou zeleninu, nebo jsou z nich i dobrý hranolky. Já mam sladký brambory ráda. Ty fialový sladký nebyly. Chutnaly v podstatě skoro stejně jako normální, ale možná byly takový jakoby krémovitější?


    KATIA: tak to tě lituju, to asi vůbec nejíš borůvkovej koláč ani nic jiného borůvkového a ostružinového, červené zelí a nafialovělý ledový salát .)
    myslim že na fialový neni nic špatnýho :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MIKATCHOU: jak je to ve srovnani s oranzovejma? ty jsme meli v ju es of a na thanksgiving, a pro me to bylo nepozivatelny, i kdyz verim, ze cast duvodu byl i predsudek o tom, jak ma brambora chutnat, a srazka se (sladkou) realitou.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v thajsku z tech brambor delaj chipsy, daly se koupit normalne na ulici .. takovy sladsi, jeste spolecne s jinou zeleninou ale uz nevim cim.. mnamka :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIKATCHOU: ta barva prostě nenaznačuje nic poživatelného :-))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MIKATCHOU: skvelej talir! :))
    do sapy se budu muset taky podivat, musim sehnat jeste nejaky to koreni :))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KATIA: nepozřela? proč? ty brambory byly uplně vynikající... nebo se ti nelíbí můj pokrm? moc jsem to nearanžovala - smažený tempeh a fialová kaše s cibulí česnekem a žlutou tykví .)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIKATCHOU: prej na sapě... ale brr, to bych asi nepozřela :-) i když v dánsku jsem viděla i fialovej květák, to by se k tomu mooc hodilo.....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    dneska jsem si zde v USA udělala vynikající bramborovou kaši z fialových brambor... daj se fialový brambory koupit někde v Praze?
    přikládám foto svého ufonského pokrmu
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    celkem autentickej pad thai, lepsi recept zatim nemam :)
    Pad Thai Recipe
    http://www.thaifoodandtravel.com/recipes/pad-thai-recipe.html
    FLU
    FLU --- ---
    JUANITA: jasne, souhlasim. ale schvalne jsem nahodil takovy jednoduchy recept, ktery je prizpusobeny evropske chuti.

    osobne mi tam chybi salotka misto cibulky. a trocha cerstveho nadrceneho galangalu by se tam urcite taky hodila (s thajskou bazalkou opatrne, prijde mi o dost aromatictejsi nez jeji evropska kolegyne). jinak teda pocitam, ze thajci by asi vubec nepouzili sojovku, ale poradne by to osolili rybi a ustricovou omackou.

    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: no oni casto i kdyz mluvej tak ti reknou tohle je do polivky, tohle s masem a vic y nich clovek nedostane :)

    jeste dalsi odkaz http://www.evergreenseeds.com/vegetablenames.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam