• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Ideální řešení - vyvařená sklenice. Jednoduchý řešení:

    Martin – sushimarket.cz před rokem
    Dobrý den, děkujeme za dotaz. Miso je třeba po otevření skladovat v lednici a vydrží poměrně dlouho - řádově měsíce. Nejlepší je miso nechat v obalu, ustřihnout roh a poté jej uzavřít tzv. svorkou na sáčky
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: no co jsem koukala tak vsude psali, ze se ma spotrebovat do par dnu po otevreni.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Hele ono to velký balení vydrzi v chladnicce klidně půl roku / rok. Je to díky vysokému obsahu mořské soli defakto konzervant a pokud ti chutná, tak si sem tam udělej Miso polivku, která je hotova za dvě minuty. Japonci si ji dávají defakto denně.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Dotaz: koupila jsem si na zkousku maly pytlcky s miso tj na jednu porci. Dost mi to chutna chtela bych zkusit i dalsi varianty (mam tmavou), ale jak jsem ted sama a varim si jen pro sebe tak se bojim abych velky baleni vubec spotrebovala (varim obvykle jen o vikendu). Jde dat miso pasta po porcich do mrazaku bez nejaky vyrazny ztraty kyticky? diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak prej soukromý farmy, zejména někde v horách a daleko přežily.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Napsala jsem Sinopsisům, jestli nechtějí dělat trošku lifestylu a vysvětlit nám to :-D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: taky na to koukam a dumam nad tim, co to sakra je :D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: Pozadi toho neznam, ale ta videa jsou skvela. Koukam na ni uz dyl. :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ZUZKAOU: Koukni na liziqi. Pokud vim tak ta celej ten trend zacala a ma to titulky. Docela dobrej business plan :)
    Je to DIY, ASMR a bio eko zaroven :)
    李子柒 Liziqi - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCoC47do520os_4DBMEFGg4A
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele umíte mi někdo s lepší orientací v číně a čínštině vysvětlit co je zač tenhle kanál?

    Nějak se mi nechce věřit v existenci idylických samozásobitelských farem kde se vše dělá v rodině a způsoby z doby před kulturní revolucí.

    Navíc teda běžný číněn tuším má youtube blokovaný a videokanály tam jedou na jiných sítích jak se holka z hor v Yunanu či kde dostane k tomu, že dělá takovéhle věci na youtube?

    Ta videa jsou teda báječná.


    花椒,麻辣菜品的灵魂伴侣【滇西小哥】
    https://www.youtube.com/watch?v=9-4wmhZHJHc



    tady jsou o ní nějaké základní texty, které ale jsou spíš PR,než abych z nich dostala odpovědi na svoje otázky

    https://raknife.com/dianxi-xiaoge/
    Dianxi Xiaoge: Dissecting The Viral YouTube Star From Yunnan, China
    https://awol.junkee.com/dianxi-xiaoge-youtube-yunnan-china/78583
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tusite nekdo, jestli ma nejaky viet bistro v Praze bun thit nuong, nejlip ve stredovietnamsky verzi (od jiho se lisi omackou)? Ja na to nenarazil ani v Sape.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    GIANT: jak je vchod do pasaze vedle hotelu Jalta tak projdes vedle trafalgaru43 a pak porad rovne dokud nedojdes k mistu kde se jde doprava k opletalce tak presne tam na rohu je takovy mensi bistro se zelenejma stolama uvnitr. Da se platit kartou a koukala jsem ze berou i stravenky.
    GIANT
    GIANT --- ---
    LEENVECKA: muzes tu polohu prosim trochu upresnit? opletalka vychazi z vaclavaku. myslis tu pasaz jiriho grossmana?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SAMOUT: na normalni varic delaj takovej nastavec na kterej to jde polozit, zalezi pak uz jen na vykonu varice, kterej ne vzdy dava tolik co ty wokovy, ale i tak to staci, varil jsem takhle dlouho https://tinyurl.com/qtrx5jc
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já si jen dovolim takovou malou vsuvku, je to plynová lahev, ne bomba.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MRMNK: Jaka sklokeramika, ja mam normalni plynovej varic (nesnasim vareni na elektrine) :-). A delaj, ja asi pujdu do

    https://www.amazon.de/...HHD34/ref=sr_1_20?keywords=wokpfanne&qid=1575319611&sr=8-20#customerReviews

    nebo neceho takovyho.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Takovej mensi tip. Jak je pruchod mezi Vaclavakem a Oplatalovou ulici tak v nem je jedna vietnamska restaurace a teda dela naprosto skvely Pho bo. Vcera jsem ho tam mela poprvy a dneska znovu a fakt moc dobry. Maji tam taky fajn bun chu a bun nem, ale teda bum bo nam bo maj lepsi v ty Opletalce.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MRMNK: Souhlasim, neni to ono. Taky premyslim o dodatecnym horaku s bombou na poradny stir fry.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ten titanovej (nebo jakejkoliv jinej) je uplne neco jinyho, jina dynamika vareni/smazeni - v tom se uvari, narozdil od uhlikovyho woku kde se da udelat vsechno krasne krupavy diky mnohem vyssi teplote
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam