• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    DSCDRMR: Čimž neřikám, že to je nějakej klasickej ramen vývar. je to víceméně freestyle:)
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    SARTH: vzniklo to relativně náhodou. Vařil jsme kuřecí srdíčka, který měly být primární produkt na další zpracování s omáčkama. Vařil jsem to v ochucený vodě kurkumou, nějaký běžný koření a přidal jsem tam ještě drcenou citronovou trávu (prášek). Výsledkem byl vývar silnej jak noha, cca za 20 minut.
    Později jsme to rozebírali s kámošema a reference jsou k v česku tradičním vývarům z vnitřností. Když se do toho hodí východni/ asian koření tak se člověk dostane k slušnýmu materiálu, kterej fakt uspokojivě funguje, tj. vývar má dobrý "body".
    SARTH
    SARTH --- ---
    DSCDRMR: ještě jsem koukal, žes na FB zmínil v ramenu citronovou trávu - tu používáš jakým způsobem?
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    SARTH: Čaues, olej je řepka. Chilli je směs různých chilli flakes a celých papriček s ruznejma heat levelema.
    SARTH
    SARTH --- ---
    DSCDRMR: Ahoj, prozradíš, který olej a jaké papričky dáváš do základu? Dík
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    Zdravim ve spolek, zvědové mi reportovali, že se tu objevil můj sečuánský chilli olej, za což děkuji @kasumi. Kdybyste měl někdo zájem, tak se dá dohodnout předávka po Praze, případně dodávka poštou, ale to v případě 2ks+. Spíš až na nový rok, nebo zkuste a třeba ještě zvládnem před svátky. Kam ideálně směřujte poptávku. Na Nyx poslední dobou moc nechodím.
    Nějaké základní info je na FB https://www.facebook.com/baues.chilli.oil/.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Secuansky chilli olej
    Z Kulataku dnes
    Od Baues chilli oil
    :)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Skoč si do ShinFood. Kilovka Miso za 150 z japonska a je v něm akorát sojova pasta, ryze, voda a sůl. Žádná chemie. K tomu si vem tunaka na vyvar a mas na rok vystaráno za par korun.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LEENVECKA: tak z normaliho misa to bude levnejsi a bez glutamatu .)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    8BB76E1: koupila jsem si na zkousku tyhle a chutnali mi tak jsem vzala pak tu pastu v ty 300g velikosti.
    MASUYA Miso polévka instantní 180g - Chopsticks.cz
    http://www.chopsticks.cz/masuya-miso-polevka-instantni-180g/
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    LEENVECKA: jen tak ze zvědavosti, za kolik jsou ty pytlíčky na jednu porci?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BATT:
    PHO BO - Vietnamese Beef Noodle Soup Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=5bIjDYEs6Qc
    BATT
    BATT --- ---
    Nemáte někdo osvědčený recept na Pho bo ?
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    tak super :) diky za ujisteni, ze je to ok.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Kupujeme občas miso v uzavíratelný vaničce a vydrží nám to klidně přes rok.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Ideální řešení - vyvařená sklenice. Jednoduchý řešení:

    Martin – sushimarket.cz před rokem
    Dobrý den, děkujeme za dotaz. Miso je třeba po otevření skladovat v lednici a vydrží poměrně dlouho - řádově měsíce. Nejlepší je miso nechat v obalu, ustřihnout roh a poté jej uzavřít tzv. svorkou na sáčky
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: no co jsem koukala tak vsude psali, ze se ma spotrebovat do par dnu po otevreni.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Hele ono to velký balení vydrzi v chladnicce klidně půl roku / rok. Je to díky vysokému obsahu mořské soli defakto konzervant a pokud ti chutná, tak si sem tam udělej Miso polivku, která je hotova za dvě minuty. Japonci si ji dávají defakto denně.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Dotaz: koupila jsem si na zkousku maly pytlcky s miso tj na jednu porci. Dost mi to chutna chtela bych zkusit i dalsi varianty (mam tmavou), ale jak jsem ted sama a varim si jen pro sebe tak se bojim abych velky baleni vubec spotrebovala (varim obvykle jen o vikendu). Jde dat miso pasta po porcich do mrazaku bez nejaky vyrazny ztraty kyticky? diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak prej soukromý farmy, zejména někde v horách a daleko přežily.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Napsala jsem Sinopsisům, jestli nechtějí dělat trošku lifestylu a vysvětlit nám to :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam