• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    ZUZKAOU: v Hostivici jsem byl a horsi jidlo jsem nemel. Hrozne lidi to tam chvali, nevim proc. Kung pao s masem pouzitym ve vyvaru s kostmi (a vlastne jen maso sojovka a mrazena zelenina) Ale chapu ze tam chodi lidi co si chteji obnovit socik
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: jo jo, jednou udělala tchýně kung pao a já na to dost hudroval. A ona se hájila, že stejně to dělali ve vodickovy ulici. Pominuvsi tuto skutečnost jsem hudroval na její český kung pao dal.
    ABU
    ABU --- ---
    ZUZKAOU: supr storka :)

    pamatuju čínu nekde, kde to dnes znam asi jako zizkov-koněvka, s nazvem restu neco jako babeta. cca 30 let. pomůže někdo s rekonstrukcí vzpomínky? ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: pozde, dneska meli posledni den.. ale poctive to promovali na fb.. jen jsem to nestihla :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://magazin.aktualne.cz/...raze-varila-vlastovci-hnizda-chod/r~34dd8150593b11ea95caac1f6b220ee8/
    Vodičkova 19. Na téhle adrese kdysi stávala první čínská restaurace v Praze. Hosté v ní v dobách tuhé totality mohli ochutnat kung-pao, ale i polévku z vlaštovčích hnízd. Deset let v ní působil kuchař Vladimír Suchý, podle jehož receptů v rámci speciální akce trvající do 1. března vaří pražská restaurace Sia
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: S coronou...? :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Mám doma celou kafrovou limetku. Co dobrýho s ní krom thai curry? Mám si schovat kůru?. Ideálně pro býložravce. Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Noodles Wuhan Should Be Known For: Reganmian (热干面)
    https://www.youtube.com/watch?v=w_Lmlk4wJfg

    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Kam v Praze do kamenné prodejny na dobrý (i mražený) wakame salát (ne 60 a víc Kč za 100 g)? Shin Food jednou dobrý, 2x mi to nechutnalo.
    (Do Makra nemám kartičku a je docela z ruky)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Korejské kuře u Jiřáku (Nitranská 7) je super!

    Když jsem tam přišla, tak jsem byla jediná středoevropanka v místnosti :-D

    Chcete tam fakt jít spíš ve větší společnosti, objednat si různé věci a sdílet. Ty jednoporcové věci jako je bibimbap, polívka a podobně jsou spíš velikostně taková lehčí sváča :-D

    Kure 닭(@praha_chicken) • Instagram 사진 및 동영상
    https://www.instagram.com/praha_chicken/?hl=ko
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Poradíte mi prosím někdo co s Chin-Su omáčkou? Díky :)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ZUZKAOU: :) já spíš myslel, že jich nepouzivaj tolik jako v indický/thajský/vietnamský kuchyni. Spíš míň a v různejch kombinacích.

    Plus se tam dá najít nepreberný množství sušenejch ryb.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAKIHARA: tak v tuhle chvíli jsou tržnice bez netopýrů a jiných kreativních surovin spíš dobro :-D
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    XCIDER: obecně tam jsou víceméně stejný jako jinde v Indočíně. Krom těch čajovejch lístků. Kurkuma, tamarind, galangal, místní chili papričky, pepř.....podobně jako khmerská kuchyně, tak ani v Myanmaru nejsou nijak extra kreativní stran surovin. Ale dovezl jsem si nasekaný mravence s chili a pepřem :) možná bych se zaměřil na omáčky, nakládaný věci. Ale konkrétně ti to neřeknu, protože jsem z nich nebyl moc schopnej vymámit co to je nebo k čemu to je.

    Jo a ngapi - rybí pastu. Ta je má víc variant (z různejch ryb nebo krevet) a je základem pro polivky nebo dipy.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    mate nejaky tip, jake zajimave suroviny se daji nakoupit na trzich v Barme? Pojedu na konci unora, uz se tesim na laphet (kysane cajove listky), ale pokud vite o dalsich specialitkach, rad se necham inspirovat...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SARTH: peknej odkaz
    SARTH
    SARTH --- ---
    Scallion oil, i když hlavně se používá na nudle:
    How to make & use spring onion oil (葱油) | Red House Spice
    https://redhousespice.com/make-use-spring-onion-oil/
    Shanghai spring onion oil noodles (葱油拌面) | Red House Spice
    https://redhousespice.com/spring-onion-oil-noodles/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: no na gril to chce i s bílou částí, ale ta bude v tcukemonu :-D

    Jinak troška reklamy - v Laboratoriu povedu základy asijské fermentace - bude to taková dálněvýchodní fúze tempehu, kimčchi a nakládané jarní zeleniny.

    Laboratorio | Asijská fermentace | Laboratorio
    https://laboratorio.lacollezione.cz/cs/kurzy/asijska-fermentace/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    a jinak jsou výborný na grilu
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: David Chang z toho dělal omáčku, ale asi je pořád množství větší než kolik bude potřeba? :)
    MOMOFUKU GINGER SCALLION SAUCE recipe | Epicurious.com
    https://www.epicurious.com/recipes/member/views/momofuku-ginger-scallion-sauce-50175120
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Máte někdo nějaký nápad, co jde udělat se spoutou jakože fakt spoustu zbytku zelené natě z jarních cibulek, aby to měl asijský šmrnc a dalo se to udělat jako příloha k rýži?
    EZEE
    EZEE --- ---
    kardamoM :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    to sem zas koupil kravinu...kazdopadne diky vsem, budu jeste patrat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam