• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKONYVIPASSANA - meditační technika & umění žít
    MYKO
    MYKO --- ---
    MYKO: POZOR ZMĚNA
    MYKO
    MYKO --- ---
    DETAIL: Husitská 23, Praha 3, Žižkov
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    MYKO: praha?
    MYKO
    MYKO --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAILASH: aha, no, kumnye nejsou theravada, ha!
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    YMLADRIS: myslim ze u theravady jsou nizkonakladovy hlavne ucitele :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: spis ta mangala to jede proste nizkonakladove - low level bydleni, jidlo, uciteli se da v podstate jen to co se vybere na Dane (nevim, uvazuju) ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VEON: jo :)
    VEON
    VEON --- ---
    DARJEEL: nevim, kum-nye byva proste drazi asi proto, ze tam jezdi mene lidi a tudiz se musi zaplatit ucitel z mensiho poctu ucastniku...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VEON: diky za info. me zaujala i ta cena, ktera je cca dvakrat nizsi nez treba u kum nyi. cim to?
    VEON
    VEON --- ---
    DARJEEL: byl jsem na jednom kurzu asi pred 2 lety s Ashimem Otamou v Jevicku a bylo to fajne. nicmene, asi podruhe bych na meditaci vedenou Ashimem nejel. posledne to vedl nejaky Kanadan a mnoho lidi rikalo, jak to bylo skvele. praktikuje se to podobne jako u Sujivy, meditace v chuzi, v sede a strida se to cely den..
    EKONY
    EKONY --- ---
    KAILASH: tak samosebou jestli vis co delat, to je pak jina ..
    z toho cos napsal mi však pripadlo, ze u Sujivy to je jinak ...
    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    KAILASH> ohledne toho jestli lze jet pouze na vikend, tak je potreba se domluvit s organizatorem akce (kontakt muzu poslat do posty). Na predlonsky zased takto prijeli na vikend taky nejaky lidi (cca 3), ale nevim jaky meli vztah k organizatorum akce. Obecne se toto nepovolovalo podle me z duvodu nedostatecnych kapacit (jidlo, ubytovani).
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    EKONY: Pouceni nepotrebuji nebot uz je mam. Jde mi o to ciste si sednout a byt v klidu aspon ty dva dny, neb jsem normalne pracujici clovek, ktery nemuze byt na kazdem kurzu tyden a vice :-)

Obecne souhlasim ,ale prakticky je treba resit veci jinak.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: vypadaji jako sympataci :)

mate s tim nekdo z mistnich zkusenost?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: buddha mangala dela nejake vipa v cervenci, ale ty ucitele neznam

http://www.buddha.cz/buddhamangala/kurzy.html

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ORLOCK: aha :)
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    DARJEEL: mne je toto vsetko ale jasne honzo:) toto bol copy and paste so stranky vipassany.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    KAILASH: Asi jo - otázka je, zda za ty dva dny svýho buvola zkrotíš a co Ti to dá...
    EKONY
    EKONY --- ---
    KAILASH: v tomto pripade bych zrovna nerozlisoval mezi sujivou a jinyma, ten princip je preci platny kdekoli - tu techniku se neucis tim, ze ti ji nekdo vysvetli a hura uz vis jak na to - k tomu je k dispozici jiz nespocetnych tistenych materialu a staci se zacist, navic se da ten zakladni princip predat v par vetach, ba dokonce i v jedne ..
    to o co na jakemkoli kurzu jde, je to pochopit "telem", zazit to, neto schroustat mozkem ..
    to nejakou chvili trva, a taky trva se tak nejak uvolnit od vseho z ceho clovek prichazi ... todle dohromady dava nejaky cas, ktery cim delsi tim lepsi, cim kratsi, tim horsi, bez ohledu ktery ucitel co uci ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam