• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDStudiová praxe - NOVÁ ANKETA!
    IMOJIMA
    IMOJIMA --- ---
    Mel bych plne vybaveny domaci nahravaci studio, vcetne nekterych nastroju. moznost nahrat cokoliv do cehokoliv ,,, v dost vysoke kvalite. ale sranda je ze neni koho nahravat,,,, :)
    BINARSTORM
    BINARSTORM --- ---
    K ty ankete teda, "know-how si každej brání" .. bhzel na to narazim docela casto (nejcasteji u "radoby profesionalu", u amateru a opravdovych profesionalu mene casto) a obcas si nekdo brani i know-how co nekomu nekdo nakukal spatne .. tak bych asi spise anketu nastavil "Sem ochotny se rozdelit o svuj know-how?" A vysledek ankety by mozna mohl byti odpovedi na anketu stavajici ne?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LIQUID_SOUND: na Nastěnce :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Ňák to tu nejede... Viz anketa.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    _ELPH_: btw. LDM
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    _ELPH_: Dva overheady AB akorát že s cardioidama.
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    viete mi prosim niekto poradit / povedat ako zvyknete nahravat xylofon?
    (naozajsky / takyto http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/STUDIO+49+XYLOPHONE+RXC+3050+E.JPG / ziadna detska zvonkohra)
    BINARSTORM
    BINARSTORM --- ---
    25. - 27.9.2008 - 11. ročník mezinárodního hudebního veletrhu MUZIKA

    Vice info v sekci EVENTS
    SU_SHA
    SU_SHA --- ---
    ZELENYCAJ: ok, vyzkousim toontrack a video s questlove taky poucny, v related jsou jeste dalsi a je jasny, ze jediny co funguje jsou proste nekonecny experimenty... :-)
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    ZELENYCAJ: Toontrack jsou super, nakonec jsem ti je oblibyl vic jak BFDcka... No jak koukam na toho cernocha, tak se mi to potvrdilo, ze to maj hozeny jinam... to je nejaka antisada ;-)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Vintage Rock sada od Toontrack mi prijde jako jedina pouzitelna sada, kterou znam, pokud clovek nedela osumdesatkovej hairmetal.

    Ale: http://youtube.com/watch?v=Jd28VEVV5TY&feature=related
    SU_SHA
    SU_SHA --- ---
    mam dotaz:
    rad bych dosahnul specifickeho zvuku bicich jako z nekterych nahravek ze 70. let. Par konkretnich ukazek je tady:
    http://susha.ment25.net/free/bici_ukazka_1.mp3
    http://susha.ment25.net/free/bici_ukazka_2.mp3
    http://susha.ment25.net/free/bici_ukazka_3.mp3
    moje prostredky jsou zatim takovy, ze ty bici programuju (nejcasteji BFD. Battery, Addicted Drums) pokub by nekdo vedel prave o vstcku, mebo samplech, konkretnim kitu na vyse zminenych VSTi nebo cemkoliv co bude dobry zacatek k dosazeni meho kyzeneho cile, radte!
    Pak to upravuju na PC, tj. kdyby nekdo vedel o VST Fx, ktery by mi mohly pomoct, sem s nimi.
    Jestli nekdo nevi, jak takoveho zvuku dosahnout, alespon castecne, na programovanych bicich upravenych na PC, ale vi jen jakou koupit bici sestavu, mikraky, predzesilovac, kompresor a mixak atd., budu za tyhle informace taky rad. Diky moc!!!
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SU_SHA: čeho? Trezorovejch?
    SU_SHA
    SU_SHA --- ---
    LIQUID_SOUND: diky a nahodou konkretni kontakt na osvedceneho vyrobce?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SU_SHA: Na tohle se používají tzv. trezorový dveře - k vidění třeba v televizi, nebo na Barrandově ve studiích. Upozorňuju, že je to hodně finančně nákladný a navíc je třeba neopomenout, že se hluk přenáší i tak podlahou a zdí tzn. vyžaduje to určitý tloušťky. Levnější variantou jsou třeba dvoje standartní, komerční protihlukový dveře za sebou...
    SU_SHA
    SU_SHA --- ---
    chtel bych se zeptat, jestli nema nekdo z vas tip na co nejvic nepruzvucne dvere do studia...?idealni by byla nepruzvucnost cca 60db... diky!!!
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    ZELENYCAJ: no kdyby slo jen o zpev, da se to resit kabinkou zejo ;-)
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    Cece jeste k tomu oknu, ve studiu kde nekdy delam, tak mame jen dve okna, v rezii kolme a ve studiu sikme smerem nahoru. Tloustka cca 1 cm, zasazeno v gume. No a pak sem byl v podobny mensim studiu a tam meli tri okna a to tak ze prostredni bylo rovne a venkovni sikmo k zemi... Tloustku nevim. Tlumeni u obou studii v ramci preslechu atp. mi prijde OK, vic toho prolejza pod prahem dveri ;-) No nicmene resit to kamerama a monitorama mi prijde jako celkem dobrej napad, protoze vyrobit to blby okno ted uz neni fakt levna zalezitost... Ve finale by tam nemuselo byt ani to okno a ani kamera, kdo se ma koukat na ty spoceny muzikanty, ktery misto toho aby se to naucili doma tapaj jak to bejt ve studiu ;-)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    NGOMAU: Este nez bych zacal, tak bych se zamyslel nad tim, jestli nahravacku vazne potrebuju, jsou i velky studia, kde je to jeden prostor. Nejznamejsi zastupce je jiste ta velka mistnost v Real World, ale i studia na kytarovky (cili hlasity bici) tak nekdy fungujou.

    Nahravacku bych technicky resil az na zaklade rozhodnuti, ne automaticky. Zvlaste pokud to bude domaci studio, kde se holit nebude vubec nebo minimalne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam