• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    amy winehouse se mi libi, rozhodne lepsi nez 99% dalsich veci, co furt dokola prehravaj na MTV a spol, takze dobre ze si momentalne oblibili taky nekoho, jako je ona :)

//pro mne je LA hodne a hlavne blues :D
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    RADO1: jo, to jsem videla taky, tusim ze na HBO... dalsi film, kterej jsem obrecela :)
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Ahoj, nevite o nejakych tanečních kurzech swingu v praze?hledam, hledam a nenachazim :(
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Kedysi davno som videl nemecky film "Swingari" - o zaciatkoch swingu v Europe, konkretne vo fasistickom Nemecku. A vtedy mi doslo, ze swing [aj ked vysiel z jazzu] je zaklad vsetkeho dnesneho rocku [takze za zaklad sucasnej muziky by som asi bral ten jazz]. Take swingove vypalovaky ako sli v tom filme. to uz bol vlastne rock&roll. Aj tanec, ktori tam mladez predvadzala bol vlastne rock&roll.
    Pod swingom som dovtedy chapal pomale sladaky Glena Mullera a Arethy Franklin, ale tento film ma fakt dostal.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no, a arethu franklin jsem myslim zahlidla...
    zazraky se deji :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JULESKAH: fakt? tak to je pokrok ze se tam krome maxim turbulenc, cago belo techno, michala davida a arakain rozhodli dat i nejakou hudbu :D
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    nj, a louise armstronga maj i v jukeboxech (tech dnesnich :)) jsem zjistila... :))
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MEDUSSA: ja bych to rek tak, ze swing je jednodussi nez moderni jazz a nekteri soucasni hudebnici se na nej divaji jako na neco podradnyho, ale faktem je ze tak to vsecko zacalo.
    tyhle videa muzou napovedet. count basie, ella fitzgerald, louis armstrong, duke ellington .. to sou jmena po kterych stoji za to jit.

par videi:
    http://youtube.com/watch?v=GDSyVrdO8Nw&mode=related&search=

http://youtube.com/watch?v=1yKgAEkCKxY&mode=related&search=
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    swing je podle mne tanecnejsi :)
    na jdi si nekde definici, jestli ti to pomuze, ja to zadnymi hudebne srozumitelnymi pojmy vysvetlit nedokazu...

ja mam z ty doby rada hodne muziky (nicmene to neposloucham moc casto)
    ale vybornej byl treba herb miller orchestra na jedny militaristicky akci v UK - orchestr slozenej jeste s chlapku co origilnal hrali s glennem millerem, jeho syn plus dlasi muzikanti a lidi, co na to sli parit byli v dobovych vecech...
    fotit se tam bohuzel nemohlo, mozna mam naky fotky tak okolo...
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    mne prijde swing krapet nekde jinde, nez jazz, ale zas tak moc jsem toho teda neslysela, to je zas fakt... :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    tohle bude duplicitni klub k tomuhle [ J A Z Z .:: "volny" klub pro vsechny priznivce tyhle muziiikkk ::. ]
    nebo to ma byt neco jako narazka, ze swing a dixieland neni jazz ? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam