• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Sháníme kytarist(k)u či pianist(k)u!

    Baví tě swing / jazz? Jsme 6členná kapela Kočky mají pré a hledáme někoho, koho prostě baví hrát tuhle muziku, na koho bude spoleh a má čas alespoň 1/14 dní dorazit na zkoušku. Jo a bude na nás hodnej :). Nabízíme spousta pozitivní energie, hudbu děláme sice amatérsky - pro radost, ale troufám si říct, že dobrou. Posuď sám - viz ukázky na Soundcloudu.

    Napiš mi, pokud bys to chtěl(a) zkusit, nebo se na něco doptat!

    Kočky mají pré | Free Listening on SoundCloud
    https://soundcloud.com/kockymajipre/tracks
    www.kockymajipre.cz
    MONIKAM
    MONIKAM --- ---
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Rád bych tu upozornil na vznikající dokument o Sammy Nesticovi, špičkovém skladateli a aranžérovi známém především aranžemi pro big band Counta Basieho. Je to žijící legenda a určitě si to zaslouží. Podpořte na Kickstarteru:
    SHADOW MAN: The story of Sammy Nestico - a Man & his Music by diane estelle Vicari —Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/868093828/shadow-man-the-story-of-sammy-nestico-a-man-and-hi/
    MYSHAAL
    MYSHAAL --- ---
    Slavnostní letní plavba na palubě swingující lodi bratří Formanů se blíží. Loď na obzoru :)
    29.6. SWING NA LODI TAJEMSTVÍ
    Celý program : https://www.facebook.com/events/1779873305656225/

    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    WOOTEEP: no comment :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    BEDRISKA: A tim ze jsi 2x Vyhrala Jack n Jill na velke tancirne v Lucerne se nepochlubis? .)
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    R6ANDREW: pátky odpo asi žádná místní škola kurzy nevede, jestli se u vás situace nezměnila a jindy opravdu nemůžete a něco ze základů nasát chcete, ozvi se mi do pošty, můžeme se dohodnout na soukromých lekcích (už nějakou dobu swing/lindy hop učím, tak snad budu moci být nápomocna :))
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj lidicky. Jsem v tanci uplny drevo (ikdyz hybat se umim) a rad bych s tim neco udelal (na stary kolena). S pritelkyni radi chodime na Havelku, a vzdy jsme si chteli trsnout, ale nevedli jsme jak. Ma nekdo z vas tip, kam v Praze, pokud mozno co nejblize Praze 9, na lekce pro totalni zacatecniky, ktery nas financne nesezerou? Problem je, ze cas mame prakticky jen v patek odpoledne/vecer..:( Je to tezky, ja vim.
    Za vsechny tipy jsem vdecny. Diky
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    V Brně bude v pátek 2. prosince vánoční swingový ples: https://www.facebook.com/events/1143071485748895/

    Bude tam hrát Harlemania. V Praze si na ni můžete skočit trsnout i do Gongu ve středu 23. listopadu: http://www.divadlogong.cz/divadlo-gong/program
    CINA
    CINA --- ---
    Vazeni pratele.. diky za reakce ...

    Add Balboa: Vrele doporucuji! Je to uplne neco jineho nez Lindy a mozna proto me to bavi snad jeste vic. Vydrzel jsem chodit 2 roky na zacatecnicky kurzy a vubec mi to nevadilo. Ma to ale jeden podstatnej hacek. Neni moc lidi, kteri by ji tancili na tancirnach, takze trochu chybi praxe a jednou tydne jako hodinova lekce je proste malo. Ale do kurzu na ni uz jen pokud bude vypsanej alespon pro "mirne pokrocile" (bude v ZigZagu nekdy v lednu jako uterni special pod tytulem "8:10").
    Stejne jako balboa, je dobrej i Charlston (a tim nemyslim ani flying a ani solo). Oboji je pro me dost odpocinkovej tanec a proto je mam rad. Kdyz je plnej parket, nebo moc vysoky tempo, tak je jasny k cemu sklouznu :D

    Tim chci taky naznacit, ze nejsem dobrej tanecnik, protoze si plno veci nepamatuju a pak je tanec se mnou dost nudnej. Ale aspon to zkousim ;) A pak si jeste notoricky nepamatuju jmena, coz pro socializaci neni uplne dobre. Chodim vlastne pravidelne na jednu tancirnu v tydnu. Letos to vychazi na pondeli v Jamu, pac tam pred tancirnou chodim na lekce. Jen jsem po lekcich trochu unavenejsi a nemam moc chut chodit pro nezname tvare. A taky mivam dost zizen, takze po nejakym tom pivu uz to nebyva uplne to prave swingove ;)
    Ale porad me to bavi a vlastne byvam i mile prekvapen, kdyz pro me nejaky follower obcas prijde.
    Jen je skoda, ze mam tak malo casu na vymetani vsech swingovych akci a festivalu.

    A naopak elektro swing uz me zdaleka tolik netahne. Uz v tom nevidim tolik zajimaveho, jako pred tim, nez jsem zacal tancovat Lindy.

    No tak se snad/mozna s nekym z vas potkam a trebas si i zatancujem ;)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BEDRISKA: no dřív nás to chování - aspon nasi skupinu - ucili uz behem vyuky. Proste jak se chovat, ze swing je hlavně o tý radosti a ze usmívám se i na partnery, kteri jsou třeba lamky a kritizuju jen když jsem o kritiku požádána. A taky sam lektor po kazdy lekci na tancirne tenkrat postupne tancil se vsema holkama z kurzu.. a vybizel k tomu i chlapy. Ted se nic takovyho neuci. No... koukam ze jsem to dopracovala na skuhrajici swingovou stařenu :)))
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    MAJKA: Je pravda, že jsem teď dlouho nebyla jen tak si zatančit a soudím spíš ze zkušeností a pravidel z dřívějška, kdy swing ještě nebyl tolik v kurzu :) ale tohle jsem doufala, že se nezměnilo..
    AENYE
    AENYE --- ---
    Neláká tu někoho balboa? Hledám leadera do začátečníků, bude ji teď otevírat ZigZag. :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    MAJKA: Ja jsem rada, ze jsem zatim nic takoveho nezazila. Jinak jsem zazila to stejne. Obcas si zatancim s jednim typkem, co umi asi pet figur, ale krasne vede, takze me to s nim vzdycky hrozne bavi :)

    BANKMACK: ja se sama sebe na kazde lekci ptam, proc tam ti lidi vlastne chodi, kdyz jsem je v zivote nevidela na zadne tancirne :) Me by to asi hrozne demotivovalo, kdybych takhle nekam jednou tydne chodila, neco se tam ucila a nikde v praxi to nevyuzila. Ja a muj tanecni partner jsme jediny par, ktery z nasich lekci nekam chodi. A jeste teda obcas jedna holcina (ale s tou si nezatancim, ze jo :) ). Kdyz uz se nam podarilo vytahnout je, tak spis sedeli u stolku, popijeli a tancit se bud stydeli nebo se bali, ze je dav uslape.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    WOOTEEP: no to máš pravdu :)))
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA: ono vůbec nejde o to, kolik toho umíš. Už jsem zažila i tanec, kde tančil chlapec doslova tři základní kroky furt dokola, ale bylo to mnohem příjemnější, než jiní nejmenovaní experti :) Měl skvělej bounce, jasná gesta a vůbec, byl prostě příjemnej. Prostě vedl ty tři kroky naprosto skvěle a já si ten tanec úplně v pohodě užila. Pak přijdou machýrci, co machrujou spoustou hrozně jako že figur, vedou tak jako všechno blbě a ještě se u toho tance třeba vybavujou s ňákým kámošem, aby jako ukázali, jak jsou nad věcí - těm mam chuť šlápnout pořádně na nohu :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BANKMACK: :D tak fajn :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    BANKMACK: Nejlepsi veta jak zacit....!!!! :)
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    MAJKA: tak pojď na tancirnu já tě vyzvu :)) ale moc mi to nejde ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam