MISERY: prosimte vypada to opravdu skoro stejne ale neni to stejny dlouho sem tohle resil i s NFA protoze celkem casto promitam od nich filmy a nechteli aby jsem pouzival suchou cestu (lepicku s adhezni páskou) ale morkou (lepidlo), IMHO-Závěr: používání regulérní adhézní pásky je v pořádku samozřejmě pokud se slepka dělá správně (jaxs rikal cca 1-3mm přesah, bez bublin a varhánků), když někdo rve do lepičky obyčejnou izolepu je to minimálně diletant (to se dost mírnim upřímě mě tim soudruzi promítači pěkně serou) protože taková slepka časem ztrácí svojí pevnost a natahuje se, krom toho klasická izolepa je v podstatě plastík napatleněj hnusným lepidlem který (jak už to u hnusnejch věcí bejvá) de pěkně blbě odstranit.
tudíž pro ID
JCK: ano kopie se lepí běžne páskou a mimo to nový poliesterový kopie jsou chemicky už tak jinde od původních poliesterů (neplést s celulioidem ten se nepoužívá cca 50 let a do mašiny ho zakládá leda sebevrah (může explodovat - na což většina dnešních mašin neni konstruovaná), že je ani nelze lepit mokrou cestou a lepí se výhradně páskou.
Osobně jsem dlouhou dobu používal mokrou cestu (než jsem se ujistil že opravdu zásadní je rozdíl mezi adhezní a neadhézní páskou) a momentálně jsem přesvědčenej že správně a pěčlivě udělaná slepka páskou je ve výsledku o ždibec lepší než cesta mokrá
shrnuto:>
lepení neadhézní páskou(sucks) = nedoporučuju (za určitejch okolnosti chápu :)
- používáním se vytahává - způsobuje poškození děrování, častěji se trhá - ehm asi každýmu jasný proč to neni dobře, lepidlo se velmi težko odstranuje z filmu a u některých pásek hrozí že naleptá emulzi.
lepení mokrou cestou = respekt, ale už i já spíš sporadicky
- bez lepičky dost hardcore což neznamená že nelze, velikej důraz na pečlivost lepení a sebemenší nepřesnost se rychle projevuje( styčné plochy se musí naškrábat - ale ne moc ani málo, odmastit - vesměs se mi osvědčila klasická guma na gumování, s lepidlem se musí pracovat celkem rychle - vyprchává. hlavní problém vidím v tom, že když se slepka nepovede na poprvé musí se celé políčko ustřihnou a dělat slepka nová, práce je to opravdu jemná takže sem zažil slepku i na pátej a vícerej pokus = škoda materiálu.
lepení adhézní páskou = kvalitně a pečlivě provedená slepka adhézní páskou je v současnosti to nejlepší - když člověk není extra jelen udělá jí na první dobrou a v případě že se neco stává vesměs lze opravit v rámci téhož políčka.
sem na tohle auditko nakej čas nekou tak si to vynahrazuju, doufam že rozsah nikoho neurazí