• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem

    tenhle klub by se měl snažit vzkřísit půvaby projekce filmu na kotoučích. Pomoct začátečníkům s hafem problému se starejma promítačkama spojenejch a vypátrat jestli nahodou někdo nevlatni Vinetoua na půdě. ++++++8mm + super 8 recording+++++

    Hints

    tel: 235 300 801 čislo na tipa co sežene skoro všechno. PRAHA/ Pan HAŠKOVEC
    NEW SUPR! knizka o promitani v DIGITALNI FORME
    pořízení a vyvolani filmového materialu KODAK
    super8 normal8 (eumig)
    jednoduchý ale docela obstojný návod jak ty projektory pracujou
    super8aid.net
    filmantik/
    super8aid.net
    rozbalit záhlaví
    WICAKI
    WICAKI --- ---
    MUTATOY: Jo to urcite muzem - nasel jsem nejakej navod na ten R100 proces, kterej se tvari, ze by to cloveku mozna ani nemuselo sezrat ruce. Protoze ten developing set, co prodava foma je prej nanic.
    MISERY: No on ten inverzni proces je prave jine - zabavnejsi kafe :) (treba proto, ze pulka se toho vola na svetle) stejne jako je rozdil jestli musis soukat do civky necely dva metry filmu anebo deset.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MUTATOY: chce to cvik, jestli jsi nikdy nevyvolaval film, tak si to nejdriv zkus na svetle a po chvili zkouseni to zvladnes i v temny komore muhehe :)
    I kdyz teda s 8mm a 16mm zkusenost nemam, pouze s 35mm a tam to neni tak tezky...teda ale nedelala jsem to uz leta...
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    WICAKI: Takze ten buben je univerzalni jak 8mm, 16mm tak 35mm. Je tam ale vylozene jen to nejnutnejsi takze instalace filmu bude spiš otazkou nahody a zbožneho přaní aby se to dobře namotalo (ale po nejakym cviku by to nemusel bejt zas až takovej problem). Zkusim neco natočit a mužem udělat developing workshop...
    WICAKI
    WICAKI --- ---
    FISHEYE_100: Mozna jsem natvrdlej, ale melo tam predpokladam byt, "kdyz sezenete negativni material", ne? Tak to se asi holt budu muset naucit ten pozitivni proces no... :)
    MUTATOY: Tak pak dej urcite vedet..
    MYSURA
    MYSURA --- ---
    no to by me zajimalo, kolik tam tech informaci teda vlastne je...
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    TADEK: tolik informaci tam proste na ty8mm pasce neni

    ...Ale je.
    MYSURA
    MYSURA --- ---
    Bylo by mozne u nekoho skouknout projekci super8? Diky!
    TADEK
    TADEK --- ---
    ja si teda myslim ze prepisovat 8mm do HD je zbytecny protoze tolik informaci tam proste na ty8mm pasce neni ale koukam na internetech a http://www.digitaltransfersystems.net/Pricing/pricing.aspx?ShowTab=1 tady to vypada ze by to mohli umet - ale zas jak moc to pak bude kvalitni a bude to opravdu doshoavat kvality hd nebo to bude jen trapnej pal?
    TADEK
    TADEK --- ---
    ad prepisy 8mm do neco vetsiho digitalniho - ted jsem volal do CT, tel cisla jsou kdyztak 261 13 4008 - vaclav kubale (ten to ma na starosti) a technici - 261 13 4526 ale umi jen normlani PAL, na HD muzem zapomenout a na HDV taky...
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    FISHEYE_100: hmm to co bych mel mit koncem tydne vypada dost podobne tomu FOMA kitu...
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    MUTATOY:
    http://www.super8camera.com/processing.php

    ...ale ten kit FOMA je dost neunosne predrazeny. Pokud jde o negativ, da se to udelat tak, ze se vyvola CB neg. v normalni foto vyvojce a pak je mozne ho kopirovat po 15 metrech v kamere Bolex (vyzkouseno). To tedy ale jen tehdy, kdyz sezenete pozitivni material. Celkove bych rekl smutenka. Negativ ma dosti spatnou gradaci, pozitiv z neho neudelate.
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    WICAKI: Ahoj no ja bych chtel taky zkusit. Zatim by mi stacila osmička ale stejnak myslim ze bude potřeba neco takoveho : morse developer v patek bych mel mit buben CCCP vyroby tak uvidim jak to vypada a dam trebas vedet.
    WICAKI
    WICAKI --- ---
    ahoj nemáte někdo nějaký zkušenosti s domácím voláním 16mm filmu? předpokládám správně, že to půjde pouze inverzním procesem, protože se neprodává jinej než inv. film a u čb negativu neexistuje něco jako crossproces?
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    XL1: ČT
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    XL1: 10min = 600sek = 600 x 16 = 9600 obrázků,
    ty naskenujes na scaneru s dianastavcem (do jednoho pole se ti vejde vic snimku, neboj se toho) a nasledne orezes a naskaldas na casovou osu a nastavis spravnej timing, spocitas podobnym zpusobem jako ja vyse.
    a nebo vyzkousis napsat do googlu prepis filmu 8mm a najdes pravdepodobne nemalo poloamateru ktery ruznyma vice ci mene sofistikovanyma zpusobama prepisujou - muzu ti zodpovedne rict ze vsichni to delaj tak ze obraz promitacky snimaj primo do kamery (budto objektiv na objektiv, nebo pres optickej clen zvanej Telescreen, a nebo proste kamera proti platnu) Nejlepsi sou asi na barandove kde se prip. zkus zeptat a pak mozna v Matu (kino a spolecnost na Karlaku) profi zařízení na přepis filmu existuje v čechach na 35mm a 16mm, 8mm nikoli ta byla od nepameti domenou home filmovani.
    o tom ze by kterakoliv z moznosti byla do HDV mirne pochybuju ale nezatracuju.
    ME2DAR
    ME2DAR --- ---
    u škody by to mohli dělat a nebo by věděli kam poslat....
    XL1
    XL1 --- ---
    vite o nekom kdo je schopnej pretocit super8 film do souboru aspon v HDV nejlip fullHD rozliseni ? je toho jen 10 minut...
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Mikroloops tour 2008, cast 2
    http://www.myspace.com/mikroloops

    12.12.2008 Olomouc, PAF festival
    7.11.2008 Opava, Dům umění (+Něco v krabičkách)
    6.11.2008 Ostrava, Dům umění (+Něco v krabičkách)
    27.10.2008 Jihlava MFDF, Kino Dukla (+Něco v krabičkách)
    24.10.2008 Martin Blazicek solo w. Arszyn, Lodz, PL
    23.10.2008 Entropia Gallery, Wroclaw, PL
    17.10.2008 Skutečnost, Praha (+Něco v krabičkách)
    12.10.2008 Film Sokolov
    6.10.2008 Klub v Jelení, Prague (+Něco v krabičkách)
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---


    Puk-Puk vás zvou na vizuální diákový jam v rámci výstavy Diapozitiv audiovize v éře domácích médií. http://skolska28.cz/info.php?event_id=177

    Akce proběhne 17. 10. 2008 v pražské galerii Školská 28 od 19:00.
    Dia-jam bude otevřené pole pro ty, kteří se zabývají analogovým Vjingem, projekcí z diáků, nebo i pro ty, kteří mají chuť si zapromítat.
    Záměrem dia-jamu je za doprovodu elektronické hudby Anymade Djs vytvořit vizuální koláž a vyplnit prostor galerie obrazy, které spolu budou vzájemně komunikovat. Nepůjde o klasický Vjing, kdy jeden promítá a ostatní jsou diváky. Naopak chceme, aby se do projekce zapojilo co nejvíce lidí, vzájemně reagovali na to, co promítají ostatní a vytvářeli ze statických diáčků dynamický obraz.
    Proto uvítáme, když si přinesete svoje diáky, promítačky, různé filtry, čočky nebo 8mm promítačky a zapojíte se do naší audiovizuální hry.

    Případné dotazy směřujte do pošty nebo na email: sticker@post.cz



    Puk-Puk
    http://www.myspace.com/puk_puk
    MYSURA
    MYSURA --- ---
    FISHEYE_100: haha...ha.. ???
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    MYSURA:
    "co nejmensi mozny"
    (hehehe)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam