• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    VOJTHA
    VOJTHA --- ---
    elektromotor a kazeta na vic jak 3 minuty matrose ;)
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    co ti chybi na kasnogosky ? :)
    VOJTHA
    VOJTHA --- ---
    Zdravim, mel bych dotazo/prosbu.
    Nemate nekdo prosim doma/v praci nevyuzivanou 16mm kameru, kterou by jste byli ochotni na par dni zapujcit na jedno studentske nataceni?
    A nejakou pokud mozno lepsi nez krasnogorsk dvojku, kterou uz mam.
    kdyztak posta, diky
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Howk!;)

    No jen kdyby nekoho zas napadlo, ze chce prepisovat 8mm na 16mm a na video, tak ve Filmwerplaatsu Rotterdam koupili nedavno telecinu a da se to udelat DIY. Kopirky 8->16->35mm taky maji, chce to jen se dohodnout a pak tam dojet.

    http://agenda.wormweb.nl/tekstpagina_2kolom.php?request=studios&item=filmwerkplaats
    TADEK
    TADEK --- ---
    LADINEK: pochopil. presne tak ;)

    dekuju vam vsem za pomoc, nakonec na to serem a zvetsime si to co mame prepsany z CT na DigiBete do HD a bude to...

    LADINEK
    LADINEK --- ---
    FISHEYE_100: ja jsem tomu ze zacatku taky nerozumel ale uz to chapu. Tady ani tak nejde o to v jaky to bude kvalite ale o jednotu formatu v postprodukci...alespon doufam, ze jsem to pochopil spravne :)
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    TADEK: ...ale jinak to myslim resis uplne zbytecne, protoze vsechny 8mm filmy budes mit prepsany stejne a zdrojovy material nebude digiBeta, na kterou prepisujes, ale 8mm film. Tolik ke sjednoceni formatu.

    Pokud prepises 8mm na digitalni medium s vysokym rozlisenim, nebude v tomhle zvetseni zrno 8mm filmu ostre uz ani nahodou, prepis z digiBety na HD format tomu uz zas tak moc neublizi, a navic ve vysledku to nebude s cim porovnat, protoze jine prepisy 8mm uz nemas, takze ten rozdil mezi digiBetou a HD vubec nepoznas.
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    TADEK
    TADEK --- ---
    LADINEK: ja uz jsem volal vsude, do laborek na barrandov i do ct, do upp, ppp, mirage. nikdo to neumi.

    asi si ale moc nerozumime furt. chci zkratka sjednotit format ve kterym se bude delat cela postprodukce a tim formatem je HD (protoze do toho budu scanovat 16mm v cinepostu a mam uz v HD natoceny nejaky materialy). z CT to uz mam prepsany na Digi Bete v PALu takze to tedka z toho budto nazvetsujeme do toho HD a nebo to natocime / udelame telecinu / nascanujeme primo / cokoliv z 8mm do HD. je mi jasny ze na 8mm neni ani nahodou tolik informaci, aby bylo potreba to hazet do HD ale zkratka kvuli postprodukci to musi byt v jednom formatu stejnym formatu v idealne co nejlepsi kvalite.

    penize na to jsou nejaky ;)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Tak mam prvni zpravy. Jsou defakto 4 moznosti a skener s 8mm hlavama v ni neni :)

    1. Upravenej projektor tak aby svitil po obrazku. Tzn. slabsi lampa at nepropali film. Na nejakej pripravek nastavit fotak a snimat po fotce do RAWu....tim dostanes nejlepsi moznej sken. Ale trva to dlouho (1min filmu pro 25fps je cca 1450 fotek) Na druhou stranu dostanes nejvyssi moznou kvalitu....

    2. Fotoskener. jenze s tim budes mit hafo problemu pac nedelas fotky ale sekvence a kazdej ten obrazek defakto naskenujes trochu nakrivo... tzn. pak desna prace ve fotoshopu a vsechno rucne rovnat, snimek po snimku....

    3. Synchronizovat projektor a nejakou HD kameru aby obje jely presnej frame rate tzn. tech 24 nebo 25 oken, ale to dost dobre nevim jak udelat :)

    4. Ceskatelevize a Digibeta. Tohle se jevi jako nejlevnejsi reseni a jelikoz ma 8mm stejny rozliseni jako VHS tak by v tom mel bejt i nejmensi problem co se kvality tyce....

    Kazdopadne pokud bys chtel tak ti do posty napisu jeden tel. a tam se muzes poradit...
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    TADEK: Barrandov nema ? Ja bych se v laborkach zkusil zeptat, jestli nekde nemaj ve skrini nejakej starej skener. A nebo to zkusit digitalni cestou. Treba tohle http://www.myfilm.cz/video-prevod-8mm-filmu.htm a pak zkus nejak prevezt MPEG-2 nebo DV do HD.

    Ale nejak nechapu proc to ma bejt v HD :) Nebylo jednodusi vsechno tocit do jednoho formatu ? :)


    Ale jinak zadal jsem to svejm kamaradum v CT a uz se v laborkach zjistuje co a jak umej oskenovat. A jeste se bude volat nekam dal k lidem co delaj REDy a jiny HD...

    Ted zalezi, kolik na to mas penez pac takovahle sranda bude stat nejakou tu korunu a pak co a jak je to starej material (film)
    TADEK
    TADEK --- ---
    FISHEYE_100: vysledny bijak bude slozeny z vic matrosu, z 8mm, ze 16mm i super 16 a pak nejaky zabery z digi kamery (full HD). ve finale chceme mit nejaky digit intermediat, ktery se bude moc vypalovat na film, delat dvd nebo blue raye, nebo delat digit a analog bety.

    cely se to bude delat v HD, takze vsechny materialy musi byt ve stejnem formatu. 16mm se bude scanovat do 2k no a ted je otazka jak dostat 8mm do HD. existuje nekolik zpusobu:

    - scanner co ma 8mm hlavy coz by bylo nejlepsi ale takova vec u nas neexistuje
    - prepis na DigiBetu v PALu z Cesky Televize (nebo odkudkoliv jinde) a nasledne upscale do HD
    - projekce 8mm nekam projektorem a to snimat nejakou HD nebo RED kamerou

    takze tak
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    TADEK: Ja porad nechapu tu pointu. Muzes to samozrejme prepsat o zed, ale kdyz udelas prepis v CT, tak to neni projektor-kamera, ale krokovy snimac, takze mas 1 okno filmu na 1 snimek videa a navic s cislovanim na zaber.

    http://www.ceskatelevize.cz/ct/technika/kapitola21.htm

    Jedine co nevim, jestli uz nevyhodili ty soucastky na 8mm, protoze jsem to tam delal asi pred 6ti lety naposled.
    TADEK
    TADEK --- ---
    potreboval bych video z 8mm prevest do HD (uz jsem to tu resil). nikdo to u nas neumi naskenovat... co kdybych si to promitackou promitl na nejakou matnici a z ni si to kamerou full hd natocil? prijde mi to lepsi nez 8cky mit prevedeny na digi betu a z ty to pak zvetsovat do hd. nebo nejaky jiny napady? zkusenosti?
    MARTASTAIN
    MARTASTAIN --- ---
    V Revnicich? Tak Zuzka Kusbachova to jisti, jestli se nemylim
    MISERY
    MISERY --- ---
    Dve stovky za pripravu a promitani....cca 50 - 60 kc/hod....no brigada dobra, ale trmacet se do Revnic by se mi fakt nechtelo....bejt mistni, tak budiz.
    MELOO
    MELOO --- ---
    ROUBRT --- --- 20:34:09 13.3.2009Sháníme PROMÍTAČE (nejlépe s promítačským průkazem) do Kina Řevnice u Prahy. Hrajeme 4 filmy týdně (středa, pátek a sobota 2x), není však nutné vzít všechno. Potřebujeme zvýšit stavy promítačů. Nabízíme 200,- Kč na ruku za film + hradíme dopravu vlakem. Řevnice jsou jen 20 minut příměstkým vlakem od Prahy a vlaky jezdí co chvíli. Rovněž možost podílet se více na chodu kina. Jsme občanské sdružení, které si vetklo za cíl udržet místní kino a rozvíjet ho. Zájemci do pošty, prosím, popř. na kino.revnice@seznam.cz Díky

    z brigad a praci*
    MISERY
    MISERY --- ---
    35mm
    1 metr 2,19 vterin
    5 metru 11 vterin
    1000 metru 36 minut 30 vterin
    MISERY
    MISERY --- ---
    YBUKO: Ja tu mam v praci pouze tabulku 35mm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam