• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: asi se moc nechapem. ty filmy jsou vyvolane. Ja chci tu emulzi, co je na jedne strane filmu, znicit a udelat abstrakci. Ja jsem ty pasy dostal zadarmo, je to proste found footage. Uz jsem nasel jednu knihu, co mam delsi dobu v PC, kde jsou nejake 2-3 postupy na niceni vyvolaneho filmu, tak to budu muset prelouskat a vyzkouset. Ja jen chtel vedet, jestli uz to nekdo z mistnich zkousel a napsal nejaky postup. i tak diky za odpovedi. ;)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: Aby ti aspon neco vyslo, co bys mohl prosvetlovat, musel bys ten film defakto vyvolat… zmenu barev dosahnes spis upravou teploty procesu, a ty fleky bys mohl udelat napr. ruznou lokalni aplikaci belice v prubehu procesu… ale cely bysto podle me musel delat ve tme… chemii asi koupis kdyz pohledas nakej ECP-2 kit. Ale presne ti nepovim vic, na cinema 35mm filmy fotim a volam si je jako negativy ale nikdy sem necitil potrebu to takle “nicit” maj pro me cenu jako spatne dostupna levna surovina.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: hele. mam tu 3 velke civky s 35mm filmy jako "Jen pockej zajici" apd. Ty nicit nechci, ty spise prodam. Ale mam tu dost kratkych civek. Promitat to nechci, nemam promitacku. Chtel bych dosahnout neceho podobneho viz fotka. To znamena nalozit to do neceho, nebo postrikat necim, stetcem rozmaznou a nechat to pusobit, uschnout a pres prosvetlovaci pult prefotit/natocit a dat do pc. Zkousel jsem ocet a jedlou sodu, ale to nic samovolne nedela. Je to dobry na vrypy jehlou, nehtem apd. To nechci. Budu zkouset jeste belidlo... Pak tu mam pas, na kterym nic neni a chtel bych na to nakraselit obrazce, ale taky nevim, jaky barvy na to pouzit...
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: V jakem stylu? myslis znicit filmovou surovinu experimentalnim pozitivnim procesem aby to bylo promitatelny??
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Ahoj,

    Mám doma několik kotoučů 35mm filmů a chtěl bych si z toho udělat experimentální film v takovém stylu:



    Poradíte mi někdo publikaci, návod, jak toho docílit? Co za chemii použít? Nikdy jsem nic takového nedělal, školu taky na to nemám, tak nevím.
    Vím, že existují knihy jako ANALOGCOOKBOOK, ale nevím, jestli ty postupy tam jsou popsané nebo ne. Díky za rady a tipy. ;)
    ERROR
    ERROR --- ---
    CHATTEREK: 16mm cb neg ti vyvolaj ve zline https://www.filmlabzlin.cz/
    resp. v cesky televizi je druha fungujici laborka v cesku, ale co se tyce 16mm tak delaj pouze ECN-2 (barevnej proces). https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/filmova-laborator-a-jeji-reference/
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    CHATTEREK: nevím, jak ten negativ, ale tu čb inverzi dělají v Ultralab & syn
    CHATTEREK
    CHATTEREK --- ---
    Ahoj, neví někdo prosím vás, kde nechat vyvolat 16mm čb negativ ( dvě 30,5m cívky) , popřípadě S8 čb inverzi ( 2x10m cívka)? Díky za radu.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    CUNESK8: díky
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    LAKSYMO: na FB ve skupine "VHS kazety z ceske provenience" jsou tam 2-3 lidi, co opravuji videa a vesmes vsechno vi. Zkus kdyztak tam.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    Zdravím. S kolegou řešíme mazivo na převody ve vhs. Nemáte s tím někdo zkušenost co za pastu se tam používá? Pokud jsem tu offtopic tak se omlouvám.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HYPNOGEN: dneska jsem v tv a dělám volby takže se poptam, omlouvám se, ale teď se mi to díky sragore.(covid) mění každou hodinu :-\
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    LADINEK: takze o vikendu jsem to vyvolal, odpalil 2 halogenky v promitacce, ale pak jsem to nejak rozchodil a vypada to fajn, takze bych to rad zdigitalizoval, nez se to prehravanim/pretacenim opotrebuje, poskrabe atd. mas prosim nejake to info z CT?

    OTAKAR_KUBIN: ty vypada super. Komercne (bez konfiskace filmu) to asi nenabizite, ze?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    LADINEK: no natoceno 20.8., ted jsem si koupil E6 chemii a vyvolavat budu pristi vikend,
    takze pak to bude aktualni a urcite budu rad za prodrobnosti z te CT. diky :)
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    ERROR: no já bych byl hodnej a snažil se vysvětlit, že 4K z 8/16mm je overkill, ale prosím:)
    ERROR
    ERROR --- ---
    OTAKAR_KUBIN: 4K za příplatek
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    MILAZAJICEK: To je myslím jen taková obezlička, abychom neslibovali něco, co nemůžeme splnit, ale díky za upozornění. Rodinné filmy bereme prakticky všechny. Zkusím zařídit, aby v letáku na další HMD (pošlu sem pozvání) i na novém webu tohle bylo přesněji řečeno.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    OTAKAR_KUBIN: to vypadá ze zdarma jsou jen historicky cenne snimky. "V případě historicky cenných filmů nabízíme archivaci filmového materiálu v klimatizovaných depozitářích. Za přenechání materiálů obdržíte kvalitní přepis těchto filmů na digitální nosič."
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    MILAZAJICEK: Každoročně to propagujeme hlavně skrz Home Movie Days (https://nfa.cz/cz/o-nas/projekty/hmd/), na připravovaném novém webu to snad bude viditelně viset pořád
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    OTAKAR_KUBIN: a mate tu nabídku nekde verejne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam