• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    RUDOLF: supr. tak dej pak vedet. ;)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Já se budu zbavovat 8mm kamery, promítačky a střižny. Přiznám se, že nevím jestli promítačka zvládne 16mm. O víkendu to nafotím, proberu s bráchou, jestli kameru nechce zpět a dám vše za odvoz. Hobby, ke kterému už se nikdy neodstanu.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Doprucite mi nekdo nejakou levnou 16mm promitacku? meopta meoclub 16 je v pohode? nezbavujete se popr nekdo? :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    nemate nekdo doma nejake stare DS8 od ORWO treba UT15, UK17 apd, ? chemie uz na to neni, tak bych vas toho za levno zbavil. :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    mate nekdo tip na nejakou lepsi rezacku na DS8? Mam tu kulatou trimming splitter USSR, který jsem dostal ke kamere, ale film tim vubec neprotahnu a prej je i dost na prd...
    JCK
    JCK --- ---
    CUNESK8: To bych se bál - jiný rozměry perforace - těch otvorů myslím, to ti drapák potrhá ..
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Dementní dotaz: Dělám teď film na staré Orwo DS8 a chtěl bych si to promítnout, aniž bych to řezal na půl a dal do promítačky na Super8. Chápu to dobře, že je to skoro stejný rozměr jako 16mm a mohu to dát do 16mm promítačky? diky
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    OT_: tak Berlin teda:
    Auftragsformular - FILMKAUF 8 / 16 MM EN - Andec Cinegrell Filmtechnik Berlin
    https://www.andecfilm.de/auftragsformulare-neu/auftragsformular-filmkauf-8-16-mm-en.html
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    OT_: ak EU, tak v Haagu je https://super8.nl/en/services/film-processing/new-super8/
    Mam s nimi dobre skusenosti, volali mi CB inverzny film pocas studia, ale ocividne robia aj farebne procesy.
    OT_
    OT_ --- ---
    CUNESK8: Hmm, raději bych našel někoho alespoň v EU:)

Jinak pro info mé dosavadní pátrání: Ultralab to nedělá, FotoŠkoda jen čb.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    OT_: lidi si chvali toto: https://www.on8mil.com/
    OT_
    OT_ --- ---
    OT_: Blbě jsem hledal, Škoda má, ale dotaz na vyvolávání pořád platí.
    OT_
    OT_ --- ---
    Klient po mně teď chce natočit svatbu na barevný 8mm film. Naposled jsem to dělal před čtyřmi lety, takže teď zjišťuju, že u Škody ani jinde už asi 8mm filmy nevedou. Nevíte, kde to teď sehnat? A taky vyvolat?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    OT_: takhle to mám v plánu se Super8 až se dokopu k vyvolání. :D 35mm promítačku bych do pokoje nenacpal, při nejhorším to budu týdny skenovat ručně jak doteď, času na to mám dost, ale radši bych ho využil jinak .....
    OT_
    OT_ --- ---
    CUNESK8: No, skener z Lidlu si fakt nekupuj, to je vyhozená pětistovka. Mi se celkem osvědčilo normálně 4k digikamerou (bezzrcadlovkou) snímat plátno, na které jsem promítal promítačkou. Musíš si pohrát s fps jak na promítačce, tak na kameře, ale vypadá to dobře.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    ERROR: dělám na to svůj vlastní film. Jako ty kratší věci si přefocuji sám přes foťák a prosvětlovací pult, ale žere to dost času a neumím si představit, že bych takhle dělal cca 150m. Díky moc za odkazy. Kouknu na to a nebo si rovnou koupím skener z lidlu za 550kč. :)
    ERROR
    ERROR --- ---
    CUNESK8:
    co na tom máš? Kdyby to bylo něco zajímavýho, respektive něco, co ještě nemáme ve sbírce v NFA, můžeš nám filmové materiály darovat a my ti za to poskytneme digitální přepis.

Případně existují komerční dodavatelé, tyto můžu narozdíl od ostatních doporučit:
    - upp.cz
    - filmlabzlin.cz
    + v ČT je mají taky dobrý skener a v minulosti na něm dělali i zakázky v rámci filmových laboratoří, ale s těma už bohužel bude zanedlouho konec tak tam je to asi pasé
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Nevite nekdo, kde digitalizuji 35mm filmove pasy?
    OT_
    OT_ --- ---
    tipy žádné neznám, ale vzpomněl jsem si na tohle (lehce offtopic)
    British Film Institute - Film Is Fragile
    https://youtu.be/SKYeR50F5mY
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: vsechno uz je vyvolane a nekolikrat promitnute v ruznych kinech. :) vim, ze na vyvolavani filmu existuje spousta navodu od travy pres kafe apd. ,ale to az priste jak dotocim 8mm civky. ;) Ted bych rad znicil ty 35mm, co mam doma. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam