• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    2ADELL3: Gratulace
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    dojmy po prvnim cyklu s kaliskem..SUPER SUPER SUPER!!..ani jednou neprotekl a to ze mam dost silnou menstruaci a ani trosku jsem ze sebe nic necitila...takze kdo vaha, at jde do toho..investice se urcite vyplati...:)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    GIMEL: v pohodě.. :) jen mě zajímalo, jak to jde.. ;)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    jasně. Já to budu moct dodat až příští týden. Teď se mi nějak nakupilo a nestíhám. :/ omlouvám se.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LICINDA: ja cekam, az mi holky dodaj ty obrazky dle drive psanych pozadavku, pak zajdu koupit stitkovy archy, resp. vyzvu vsecky, co chtej lepit, nemaj kde vytisknout a berou mou nabidku, aby mi napsaly, kolik archu ktera chce. Pak koupim, vytisknu a budu distribuovat:-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    tak jak to vypadá s návrhama/stickerkama.. ? :) v jaké jsme fázi?:)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LAIRE: Diky moc za tip, v sobotu ale maju zatvorene, takze az v juni, ked v Brne budem aj cez pracovny den (skoda, ze sa nechystas na zraz)
    SIKY
    SIKY --- ---
    LAIRE: Brána k dětem má kamennou prodejnu už i v Praze. Mají Moon, Lady a Lunette. Slečna (?) prodavačka dokonce sama používá, ale srovnat nemohla :) Má jen jeden :)
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    UHLIK: Pokud si to dobře pamatuju a jedeš teď někdy do Brna, tak si zajdi so Brány k dětem, mají tam taky minimálně Moon a Lady, je to v centru, určitě tě tam někdo zavede, když si řekneš.
    IVNA
    IVNA --- ---
    ANNIKA: jo, tak to bych taky potrebovala vysvetlit. Zatim mne napada jenom ze se ucpou ty dirky nahore a vzduch tu krev vytlacuje ven. Kolikrat letim na zachod s tim ze pretikam a potom zjistim, ze kalisek je prazdnej a dirky zacpany...
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    GIMEL: Dik za tip... az nato, ze neviem kedy sa do Prahy dostanem... rozmyslam, ze si objednam yukii a ak mi nebude vyhovovat, budem skusat dalej
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    UHLIK: Zajdi si do country lifu, já jsem svůj MoonCup kupovala tam. Mají Moon a Lady a já jsem ho taky chtěla nejdřív vidět naživo a až pak kupovat. Z internetu se mi nechtělo. Když narazíš na prima prodavačku, tak Ti i poradí. Ale dost často se stává, že akorát ví, že existuje, ale samy ho nepoužívají. Škoda. :)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    no já dnes psala na stránku mooncup a prý mi pošlou nějaké promo stickers nebo co. taky že jestli jim napíšu překlad, tak to přeloží a vytlačí tak. tak jsem zvědavá, budu dělat osvětu:D (jenom škoda že je to jen jedna značka, ale alespoň něco:))
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    UHLIK: no tak zkusit trochu internet najít obchod,kde je prodávají:-)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LICINDA: ja to vidim tiez asi tak... takze si asi hodim korunou (alebo eurom) a rozhodnem sa :-) Ale ak mam podporit "domaceho" vyrobcu, budem sa rozhodovat medzi ladycup a yuuki.. (s tou velkostou som to myslela, ze je nejaka odporucana ale aj v tabulke sa objavilo, ze nemusi sadnut a je treba vacsi alebo naopak mensi)
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    LICINDA: No právě tu holky říkaly, že měkčí kalíšky víc protíkají, právě proto, že se líp poddají a snáz se zruší podtlak. Ale sama mám taky ladycup a jsem spokojená, brala jsem ho, protože byl nejměkčí a nejmenší, předtím jsem problém i s nejmenšíma tamponama a když jsem měla možnost si osahat mooncup a ladycup, tak to bylo jasný:)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    UHLIK: je to trošku střela do slepého, ale zatím u většiny nebyl problém (až na vyjímky)... rozhodující je velikost a značka pak dle gusta. Mám LadyCup s naprostou spokojeností a důvody jsem měla podobně jako EL_K... český výrobek:) ale skutečně, s největší pravděpodobností se trefíš správně, při výběru... osobně bych řekla, že třeba měkčí kalíšek bude lépe držet a vyvíjet menší odpor, lépe se "poddá"...
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    EL_K: jo, je nejmladsi, nejlevnejsi...a se srovnanim s ladycup mi prijde stejny
    EL_K
    EL_K --- ---
    2ADELL3: joajo, ten vlastne taky..."tehda" jeste nebyl na trhu
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    2ADELL3: ladycup taky
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    EL_K: mela jsem za to, ze cesky je yuuki..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam