• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    MOUNTBATTEN: řešim to namočeným toaleťákem:-) normalně si napřed nataham toaleťák,namočím ho v umyvadle a pak vlezu do kabinky a použiju na očištění...

    no kdyby jme se nerozmnozovali dřív,tak jak to máme nastavený,vživotě by sme asi jako lidstvo neovládli planetu...jestliže si evoluce pomyslí,že je čas to změnit,bude se nám jednou třeba prodlužovat cyklus :-D...ale momentálně Moje doktorka vidí fakt,že neovuluju jako nemoc a pan doktor je za to placenej,tak těžko říct,kdo z nich má pravdu
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Můžeš si s sebou vzít malou lahev vody a opláchnout v kabince :-)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    GRETKA: Ja by som povedala, ze volakedy sa to az tak nesledovalo... ked to prislo tak to bolo... len dnes mame zafixovane, ze je to normalne kazdych 28dni (Mam kamosku, ktora ma menzes raz za 2,5 mesiaca a je ok). Tak bezme za lekarom, ktory nam hodi HA a ta umele vyvola krvacanie kazdy mesiac. Inak krvacanie neznamena este ovulaciu.

    Myslim, ze niekde v praveku uzcite to krvacanie nebolo tak caste a silne koli divej zveri...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAMELLA: prijde mi to trochu zdeformovane. Ano, drive zeny mely drive deti a vice deti, ale take mely obdobi, kdyz "jen" menstruovaly ne? Treba nez se vdaly a nebo kdyz sel muz na vojnu, ne? ...
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    MOUNTBATTEN: :-D no, ma to nesporne svoje vyhody- kedze sa v studenej vode scvrkava az mizne, tak logicky v horucej vode.... :-)))))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    CAMELLA: údajně menstruujou všichni lidoopi..ale chtělo by to poptat se ošetřovatelů goril nebo orangů..
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    UHLIK: imo jsou ale uživatelky tamponů ke kalíšku tolerantnější (alespoň co se právě tý "hygieny" týká)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GALTHEA: já ani snad neznám zvíře, které by menstruovalo tak jako člověk (tedy nevím, jak jsou na tom hominidi), jde spíše o to, jak často probíhá naprázdno cyklus. U polyestrických zvířat a u člověka celé věky vždy bylo normální, že cyklus proběhl tak jednou/několikrát za rok cca ( i když tělo by zvládlo víckrát), než žena zas přišla do jiného stavu. Současný stav, kdy ženy x let menstruují 1x měsíčně je oproti těm tisícům let dost nová věc.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Jasneze! Ja teda dycky vyzaduju,aby si ho muzicek pred zasunem vyvaril, jinak to nejde!
    :-))))


    (jinak teda kalisek vyvaruju po cyklu. Spis dycky na zachode - v praci, nebo nekde venku- se "desim" situace,kdy tam bude fronta. Teda sem neprisla na jiny zpusob, kdyz v kabince byva malokdy umyvadlo, nez se do kabinky dycky vratit;-) )
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    ANABEL_LEE: Sak s tamponom tak isto, ak nie viac... a to este nespominam situaciu, ked sa vyposunuje smerom von a clovek sa ide vycurat :-)

    Inak velmi nechapem tie "strasne" debaty okolo hygieny... desinfekcne tablety, vyvaranie - ako to tie zeny robia pri sexe? To si chlapa (manzela, priatela ci...) odkontroluju a ak sa im to nezda...sup spat do kupelne a este raz... (ja si to skontrolujem!) ???
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    FANAE: ja jsem vložky nesnsla nikdy...kdyz se mi poprve podarilo pouzit tampon spravne,tak to pro me bylo vysvobozeni...strasne mi smdeli...ale hrizne,mela jsem pocit,ze kazdej ze me na 10 metru citi zaparenou krev :-(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FANAE: nojo tak prece si strkas ruce dovnitr a nedejboze mas na nich i krev, fůj
    FANAE
    FANAE --- ---
    ANNIKA: A chapes, ze lidi co pouzivaji vlozky pravidelne si dovolujou rikat, jak jsou kalisky nechutny a nehygienicky? :) Ja po dvou mesicich s kaliskem teda ani nahodou:))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    přihodilo se mi, že mám vedle už téměř tříletého mooncupu nově lady cup. Je oproti mooncupu hladší a měkčí, což je na jednu stranu super, na druhou stranu - jak jsem u mooncupu vážně nechápala, k čemu je ta stopka dobrá, u ladycupu bych teď skoro ocenila, kdybych ji neustřihla sebevědomě tak rychle :))

    Takže směrem dovnitř ladycup vede, směrem ven trochu bojuju (svině jedna klouzavá!:)) ) Ale celkově je ladycup poddajnější, takže i tohle se určitě rychle poddá :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    GIMEL: tohle je velmi odvazne tvrzeni. naopak mnoho novych vyzkumu ukazuje ze vic druhu zvirat bere intimnosti a i pohlavni styk jako zabavu, nejen jako reprodukcni nutnost. je to stejne jako ze se objevuje ve zvireci risi prirozene homosexualita (nedavno jsem cetla ze to vedci uznali az po roce 2000)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNIKA: vlozka je peklo co :) ja si po x-letech s tamponama a dvou letech s kalichem pripadala s vlozkou jak kojenec v plenkach :)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CAMELLA: no ale třeba jsou zvířata která mají reprodukční období jenou jednou/dva krát za rok. Nebo nemenstruují vůbec (třeba taková kočka. Mrouská, to jo, ale menstruaci jsem u ní nezažila:)) Takže ...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIMEL: ještě šimpanzi bonobo. Ti sexem řeší vše, dokonce i rozepře :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    CAMELLA: v přírodě je také velmi málo zvířat (snad jen delfíni, co jsem tak slyšela), která provozují sex pro potěšení a během celého roku. Řekla bych, že se svým pohlavním a reprodukčním životem poněkud vymykáme, takže takovéhle úvahy nejde reálně potvrdit ani vyvrátit.
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    no me by zajimalo minimalne,jak je to u onech dam s hormony,jestli jim pracujou normalne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam