• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    FANAE
    FANAE --- ---
    _IF_: To pujde, nenech se odradit :) Ja jsem ho ze zacatku mela chut zadupat, vyhodit, spalit a vsechno mozny, ale vydrzet mesic dva toho trapeni pri zandavani/vyndavani se opravdu vyplati :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    _IF_:
    1.

    2.

    3.
    v této pozici je už možné kalíšek zavést

    4.
    popřípadě si ho složený chytit za dno

    po zavedení ho držím za dno, nikoliv za stopku a otáčím s ním dokud si nejsem jistá že má ten okrajový kroužek dokonale kruhový tvar. Nesmí být spláclej do oválu jinak protéká.
    SIKY
    SIKY --- ---
    _IF_: A zkus ho trošku navlhčit, líp pak vklouzne...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _IF_: Zkus si při tom zavádění dřepnout na bobek. ten kalíšek - já to dělám tak, že ho chytím hlavně třema prstama (palec, ukazováček, protředníček) - ostatníma jen přidržuju. a ukazováčkem zatlačím na ten kalíšek, čímž ho jakoby prohnu dovnitř(ukazováček vysvobodím) a složí se mi (jak to má vypadat je asi v návodu, žejo), chce to cvik, klidně si to párkrát zkus jenom rukou skládat a rozkládat a vždycky ho chvilku podrž ložený, aby viděla, jestli se ti nevysmekne, to se naučíš;) a pak při zavádění, jestli to teda bolí, tak mě pomáhá trochu zatlačit,přimáčknout vršek kalíšku (i s prstama, nepouštět dřív, než bude v tobě-to je právě to, co bolí, že se ti rozvine brzo a nemůžeš ho tam dostat, prsty tam "vklouznou" mnohem snáz) a pak uvolnit svaly a ono ho to trochu jakoby vcucne. ještě ho přistrčíš prstama (já to dělám tak, že ve chvíli, kdy ho pustím, ho ještě popostrčím ukazováčkem, kterým rovnou objedu obvod, aby se správně rozvinul).
    A vyndavání tady teď projelo o pár příspěvků níž i s obrázkem, to si kdyžtak najdi.
    Snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak se ptej, a držím palce, ať to brzo jde:)
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Slečny, dívky, ženy, holky! Mám takový problém... Nadšeně jsem si koupila LadyCup (no, spíš jsem hod dostala od tatínka k svátku - od TATÍNKA!). Očekávám menstruaci každým dnem, ale protože jsem přestala brát hormonální antikoncepci, tak počítám s tím, že se to asi trochu zpozdí. Ale to není ten problém. Chtěla jsem kalíšek vyzkoušek, jak to půjde, jaký to bude... No a problém je na světě - mám probléms jeho zaváděním :( Když ho tak nějak složím, tak se hned chce rozložit a mít svůj původní tvar... což je dobré, ale až bude vevnitř... A trochu mě to zavádění bolí, ale to je asi pochopitelné, když to asi nedělám úplně nejlíp. Tampóny jsem použila tak dvakrát v životě, takže s takovým zaváděním moc zkušeností nemám... Jsem z toho nešťastná, ale asi to chce cvik... Poradíte mi, jak na to? Moc děkuju za jakoukoli radu. Všechny vyzkouším!!! :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BRUSINKA: taky se mi to jednou stalo. Moje hypotézy byly hormonální změny/kvasinky/..., nebo právě sex s kalíškem. Ale spíš to první, protože nikdy před tím jsem to nepozorovala...:)
    Teplou vodou umývám běžně, v tom jsem já taky zákonitost nenašla.
    Každopádně, vyvařila jsem a nechala měsíc na vzduchu, znovu vyvařila a bylo to ok.
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    MARGARITKA: to je pak to semeno taky uvnitr, pac se kalisek priplacne na stranu:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MARGARITKA: no, to asi taky... (já si to spíš neumím představit s kondomem...)

    jinak, třeba se bude hodit do topicu - http://menstrualcups.friendhood.net/
    fórum o kalíšku:D
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    GALTHEA: ja si spis neumim predstavit, co by na takovou vyzvu rekl pritel :)) a pak vymyvat kalisek z jedne strany od krve, z druhe od semene... to musi byt chutovka :-x
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    Z_RYBY_KOST: stejně to ale nejspíš nikdy nezkusím, nějak si to pořád neumím představit, jak to že se ta krev odtud nedostane...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GALTHEA: stopku mám odšmiklou, a to ho zřejmě škrábalo, že tam ten kalíšek není hladkej...ale mile mě překvapilo, že to funguje :))
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    Z_RYBY_KOST: páni, já bych řekla že se to musí vylít, přemístit a jěště to toho chlapa bodne (jak tam je ta stopka:))
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GALTHEA: šlo to uplně v pohodě, kalíšek mi nepřekážel, vůbec sem kalíšek v sobě necítila, tomu sem ani nechtěla věřit :) krev zůstala tam, kde má... takže pro mě úplná párada, akorát, že chlapíka to poškrabkalo, to je na prd... :(
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    lidi, tak já si koupila jěště jeden, malý S- MeLuna. Chtěla jsem s guličkou, ale měli jen M/L, tak nakonec mám ten s tyčinkou (kroužek mi přišel moc veliký). Tak.
    A tímto definitivne končím a už si žádný nepořídím! (Slibuju!)

    Akorát mě zarazilo - mám ten nový model a není ze silikonu, nýbrž z nějakého lékařského plastu nebo čeho, nevím přesne. Každopádně, má úplně stejný povrch, jako Fleurcup, jenom málinko hladší. Neco medzi Fleur a moonem. A je opravdu malilinký:)))

    Tak já že se podělím. Tak. A už mlčím:)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    BRUSINKA: já mám tu zkušenost, že je cítit když ho vymývám teplou vodou. Je to možná i těmi výpary, ale se studenou mi to nedělá. Každopádně i po vyvaření mi to tak zůstalo (až ale na konci cyklu jsem vyvářela) a pak další měsíc pohoda, prostě vyčichl. Neberu to jako funkční vadu..
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    myslím, že změna vaginálního prostředí by na to vliv mít neměla. Taky jsem měla nějakou kvasinku či co, menstruace s kalíškem proběhla naprosto v pohodě a smrdět nezačal.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    XMARGE: taky ne, měla jsem akorát chřipku nebo tak něco
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BRUSINKA: Zánět nebo kvasinky nemáš?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tyjo,tak mi taky začal smrdět kalíšek:( Prostě najednou jsem ho vytáhla a bylo to hrozně cítit, tak jsem si vzala tampón a hned to vyvařila a smrdí stejně, a i tampón když jsem vytáhla po půl hodině, tak smrděl. tak nevím, čím to, připisovala bych to nějakým hormonálním změnám, protože třeba poslední týden i vidím změnu na vlasech, plihnou, nechtějí se vlnit, mastí se, ale jde o to, že o žádných hormonálních změnách nevím, těhotná taky nejsem, stravu jsem neměnila..ale to už jsem sklouzla dost k OT, já jen, že mi vrtá hlavou, čím by to mohlo být:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    Z_RYBY_KOST: počkej ale šlo to? i s mooncupem? já si to pořád neumím představit... a nebolí to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam