• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    lidicky tak to Německo nakonec klaplo - on se totiž kalíšek dá vyvařit i v rychlovarné konvici na čaj. ale pak jsem si v Itálii koupila paklík Milton tablet a mám tedy pořešený i trip do Ulanbátaru:)
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    už skoro 400 lidí zakoupilo, ještě den a 13 hodin :)
    DejSiTo.cz | Menstruační kalíšek
    http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek/
    FANAE
    FANAE --- ---
    Nechcete někdo zkusit udělat osvětu tady? http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=povidani_o_sexu? :) (nevím jestli jde bez přihlášení, snad jo) - slečny se tam dohadují, jak se chodí koupat s tampónama aby něco nechytli atd. Je to tam často probírané téma, ale o kalíšku snad ještě nic nepadlo a já na to popravdě nemám naprosto nervy :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    2ADELL3: 318 zákazníků již zakoupilo !!! Paráda, jen tak dál! :-)
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    DejSiTo.cz | Menstruační kalíšek
    http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek/

    uuh uz jen 47 minut!!!
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Ještě mě napadlo - řešít teď úplně stejný problém jako GALTHEA: (vždycky jsem vyvářela a trochu se bojím nevyvařit), a docela špatně se to filtruje. Co dát nějaké FAQ na nástěnku? :o) Základní info už tam je, a některé dotazy se tímhle auditkem táhnou jak červená nit pořád dokola. Myslím, že by to mohlo být užitečné:o)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LILY: aha, díky
    LILY
    LILY --- ---
    BRUSINKA: doufám, že nekecám, ale mám pocit, že když jsem si kdysi kalíšek objednávala v práci přes našeho distributora, tak tam byly právě na výběr tyhle dva a LUX znamenalo, že k tomu přibalili trochu lubrikantu a dvě milton tablety.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    jé, tady zmizel ten předchozí dotaz na rozdíl mezi ladycupem a ladycupem lux, to je škoda, mě by to zajímalo, nikdy jsem o tom druhém neslyšela. víte někdo, o co jde?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Já vás zas musím povzbudit, protože jsem za poslední dva měsíce potkala asi pět mužů ve věku 20-30let, kteří kalisek zažili u bývalé partnerky a teď ho vychvaluji novým, hovořili o super možnostech absence odpadkového
    Koše na wc a méně.bolestivem.průběhu cyklu.
    LILY
    LILY --- ---
    Já právě tomu argumentu ohledně manipulace s krví úplně nerozumím, protože vložky i tampony jsou po použití taky zakrvácené a navíc krví rozkládající se.
    Taky lidi říkají, že nevěří, že to nebude protýkat, dyť je to umělohmotný, a že slyšeli, že je to jen pro ženský, co sportujou...a vůbec že je to celý nějaký divný... :))
    A nejnevyvratitelnější argument - kdyby byl kalíšek tak úžasný, tak už by ho dávno měli všichni. :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    CORIOLANUS: hele já kamarádky chápu, zhruba dva roky jsem o kalíšku věděla aniž bych si ho přesně z těchto důvodů chtěla pořídit. Až ekologické důvody (plánovala jsem používat pro dítě látkové pleny, a těžce jsem pohořela) mě dovedly k tomu kalíšek zkusit. A teď bych si nejradši nakopala, že jsem si tak dlouho odpírala tolik pohodlí a komfortu! :)

    Ale opravdu až zkušeností člověk zjistí, že vložky a tampony jsou mnohonásobně nechutnější.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    tak poslusne hlasim, ze potreti menstruuju s ladycupem.. uz jsem se odvazila uplne odstrihnout stopku a poprve v zivote se mi stalo, ze jsem zapomnela, ze menstruuju.. jen je mi trosku lito, ze nemam osvicenejsi kamaradky a manipulace s vlastni krvi jim prijde nechutna, protoze tohle je fakt zazrak :) omlouvam se za ten vylev, ale jsem z kalisku fakt skoro dojata :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    GALTHEA: někdo tu kdysi doporučoval savo...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    já to taky nevyvářím, žádné problémy gynekologické jsem nikdy neměla a nemám ani při používání kalíšku...
    LILY
    LILY --- ---
    GALTHEA: mně se to občas stává, že ho zapomenu vyvařit a nic se nikdy nestalo. Přijde mi, že v módě je až přílišná čistota, neřku-li život ve sterilním prostředí, a ne vždy je to opravdu nutnost.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Pokud Ho máš v sáčku, bude to ok. Několikrát jsem ho použila bez vyvareni. Omyla bych ho třeba intimním mýdlem nebo octem, kdybys nutné něco potřebovala při silném znečištění nebo zaschle krvi.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    lidicky mam problem. jsem na vyrobe v Nemecku a za cca tyden budu potrebovat kalisek sterilizovat, ale neda se tady nikde vyvarit a milton tablety jsem taky nezohnala. (jsme mimo civilizace tocime tady jeden projekt). any ideas jak to obejit? a opravdu bez sterilizace to nepude.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    o víkendu ke mně přijela bývalá spolubydlící z kolejí a při posezení u vína se mi svěřila, že začala používat kalíšek MeLuna a jestli jsem prý o tom už slyšela :-D... mi ho chtěla doporučit, stejně jako já měla v plánu se jí zmínit, že mám půl roku LadyCup a že je to ten nejlepší vynález pro menstruač. období :-)
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Moje předchozí gynekoložka se na kalíšek netvářla zrovna nadšeně (ale je fakt, že to bylo v době, kdy se tu s kalíšem teprve začínalo, v té době se tvářila skepticky většina lidí), moje aktuální doktorka se mě na něj při poslední prohlídce sama vyptávala (jak jsem s ním spokojená, kolik stojí, kde se dá koupit, podle čeho jsem si vybírala značku, jestli mám jeden, nebo střídám dva apod.), říkala, že chce být v obraze a vědět, co pacientkám (ne)vyhovuje apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam