• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LINY
    LINY --- ---
    Co takové hospodské toalety,ale já hned druhý cyklus musela měnit na TOIkách.Moc mi to ještě nešlo,takže jsem tam trávila třeba 15min.A po půl hodině znova,neb mi začal protýkat.Ale i tak mě to neodradilo.A už několik let v pohodě,neměnila bych.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NIGHTFURY: ja jsem o nem nepremyslela, koupila, nesedl mi, vyhodila. Pak jsem zacla premyslet, rozmyslet....trvalo mi to asi dva roky, pred asi rokemapul sem ho (zas) poridila a od ty doby nechci jinak:-)
    Ten strach "kde to vymeju" chapu, ale presne jak rikas s tou krvi u tamponu!!
    Jsem tu psala, jak jsem ted trpela s tampony v ukrajinskych horach - fakt mi prislo,ze s kalichem by bylo min obstrukci.

    Zkusenosti s vymenou jinde mam - i na vode (s sebou do kabinky hygienicky ubrousky, samozrejme ruce poradne umyty, pripadne antibakterialnim gelem, kalisek vylit, vytrit i ubrouskama a opet zavest a vse v pohode).
    A v hospode, kdyz uz, tak to bylo na necekany parbe k ranu a to sem se fakt nezinyrovala ho, vytrenej, si prenest k umyvadlu, vymejt a vratit se do kabinky:-)) (a v praci vim,ze na ty zachody, kam chodim, moc lidi nechodi, takze prekryv nutnosti vymeny a nekoho potkat je minimalni)

    Navic skutecne vymena vetsinou staci rano a vecer, tedy, kdyz je clovek doma!
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MOUNTBATTEN: Já se přiznám, že jsem o kalíšku přemýšlela dobré čtyři roky, než jsem se odhodlala ho koupit a vyzkoušet.. především proto, že mi přišlo "divné" do čistit někde v hospodě. (Do té doby jsem používala tampony a tam ten kontakt s vlastní krví je skoro srovnatelný.) Teď mám menší Yuuki už druhý cyklus, když jsem doma, tak čistě pro pocit pohodlí a čistoty měním a čistím ve vaně. A venku jsem ho měnila jednou (ne že by to bylo nutné, jen jsem byla nervózní) a stačilo prostě vyřít papírem a pořádnou očistu nechat na doma.. takže pokud kdokoliv hysterčí, je to čistě z nevědomosti. (a dobře jim tak, ať vyhazují peníze za tampony a vložky (fuj! přišly mi nechutné vždycky)) :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LANTHAL: asi urcite, no!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MOUNTBATTEN: podle mýho je to tim, že menstruace je stále víceméně tabu, tedy aspoň já to tak pociťuju ... lidi o ní nemluví, je to nějaký nutný nechutný zlo, či co ... podobně, jako to dřív bylo se sexem, a když se někdo veřejně zmínil, že to jde dělat i jinde než v posteli, tak to bylo taky asi "fuuuj, nechutny, nehygienicky"

    třeba jednou ta naše "otevřená společnost" trochu více uzraje a tenhle vynález docení bez předsudků
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LANTHAL: ale na maloco znam takove az skutecne hystericke reakce! Je to i tim zde jde o menstruacni hnus?
    Protoze zminit kalisek a hned je to "fuuuj, nechutny, nehygienicky" atp! :-O
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MOUNTBATTEN: jo, už jsem to zjistila, já ve FB moc nejedu :)

    Nových věcí se lidi bojí, a strach budí přehnané reakce. Tak je to se všema "novinkama", vůbec bych se tim neznepokojovala :) Kdo chce, vyzkouší, kdo ne, ať si klidně do menopauzy šoupe rozkrok vložkama ;)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LANTHAL: mam je na FB, kde odbiram slevomor. Ale uz mlciiim, nebo mne ty hygienicke zeny ubijou.

    Nikdy mne nenapadlo, ze jsem desne nehygienicka, kdyz si oplachuju kalisek na verejne toalete!!:-O Vzdyt ho meju pod TEKOUCI vodou! V umyvadle se nevali, krev odtece a damy, co si meji ruce, si je prece v umyvadle take nevali! Co je to za reakce? Jsem prase? Nebo je to nejaka paranoia? Proc jsou takove silene reakce?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MOUNTBATTEN: já to částečně chápu. ty slevový stránky (nemyslím konkrétně tyhle, ty neznám) jsou prolezlý takovejma nesmyslama a "super vychytávkama", že kdybych na to poprvé narazila zrovna na takovymhle místě, taky bych si asi říkala, co je to zase za výmysl.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Slevomor.cz
    http://www.slevomor.cz/slevy/615

    a samozrejme reakce "to je sranda, ze?" "nej nej hovadina" "paneboze!!" "fuuuj" atp.
    Proc?!!! :-O

    Ano, chapu strach z neprakticnosti (kde ho vymenim v hospode?), chapu to u lidi, co nesnesou pohled na krev, vim, ze zadna z nas menses nemiluje (na to sou chylni akorat zvraceni chlapi:-))) ) a ze jsou nektere, co z toho maj psycho a ze pro vsechny tydle je kalisek skutecne nevhodny.
    Ale nechapu ty az nenaistne, odporne reakce (i zavrzeni,ze sem nechutny prase, kdyz K pouzivam, sem se dozvedela!!!! :-O )
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    FANAE: No protože spousta lidí si pod pojmem "eko" představí lesanu. Eko žena musí nosit batikovaná trika, dlouhé sukně, jíst zrní a svých doma porozených šest dětí vyučovat doma.
    FANAE
    FANAE --- ---
    TAMARIX: Já jsem dost "neeko" žena a představa že mě tak někdo díky kalíšku nazve mě téměř uráží :))
    LILY
    LILY --- ---
    ZORBOVA: taky jsem nad tím přemýšlela :))
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    SEBIEN: co znamena nechyt vyvetrat? Vzdyt je to bavlenym pytlliku, to se vetra samo;)
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    TAMARIX: Přesně tak.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    IGNIS_FATUUS: Naprostý souhlas. Ač se do určité míry cítím být EKO ženou, vadí mi, že tímhle označením se to apriori stává nepřitažlivé pro "NEEKO ženy", kterých je bohužel většina.. :-(
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ORIKA: nechat vyvětrat. Dlouho. Pak ho převařím a dobrý.
    IKA
    IKA --- ---
    IGNIS_FATUUS: haha. :D

    mne tiez minule jedna znama povedala, ze vobec nevyzeram na to, ze pouzivam kalisok. :D
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    TAMARIX: Dost mě rozčiluje, jak je v jiném článku na té stránce napsáno, že kalíšek je pro EKO ženu - proč jako proboha? Proč tam nepíšou, že jsou třeba pro sportovkyně nebo pro moderní ženy?
    Co všechno můžete mít v kalhotkách? - ProŽeny.cz ...nejsi v tom sama
    http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/nase-zdravi/23110-co-vsechno-muzete-mit-v-kalhotkach
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ORIKA: já fleur vyměnila za mooncup na jeden cyklus (ale fleur mi vyhovuje fakt více) a nechala fleur se slunit na sluníčku a vůbec se provětrat, taky jsem ho šoupla do vody s milton tabletou na dezinfekci + vyvařit samozřejmě. a pomohlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam