• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    TYCZKA: já budu jenom ráda když ho prodám, až mi je ho líto ho tak vidět na poličce.pošta? :)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    GALTHEA: ja bych ho brala, me se podařil tradičně upalit :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    QUANTI: To som uz videla aj u nas v Martine na Slovensku. :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    hrdě se přidávám do kališnické sekty a připisuji se do tabulky :) viva la kalíšek!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TAMARIX: jo to jo, ale v tu chvíli jsem měla chuť jí přetrhnout jak hada..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SINSEMILLA: Upřímnou soustrast.. Nojono, kočky jsou potvory, ale proto je máme rádi, no ne?! ;-)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    SINSEMILLA: já jěště pořád mám doma nerozbalenej novej Mooncup (B), kterej se snažím prodat :) (To jenom kdyby něco.)
    A mám dvě kočky, já to znám:)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mě včera pěkně rozlítila kočka - po porodu jsem si koupila ladycup, měla po nasazení HA takovou peudomenstruaci (dost mě bolelo vyndavání, ale bylo to zřejmě tím, že jsem měla ani ne dva měsíce po porodu) a teď jsem to poprvé dostala normálně, byla jsem nadšená, že mě vyndavání nebolí, trochu mi to první den proteklo, ale to by se doladilo. no a teď mám kalíšek rozkousaný a nepoužitelný (vyndala si ho z toho pytlíku), takže si budu kupovat novej.. docela neekonomický - dvě menstruace a je po něm. jen jsem se chtěla svěřit...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    btw, byla jsem si v centru Dublinu kupovat intimky a s úžasem jsem vedle ostatních dámských potřeb našla i krabičky s Mooncupem :D
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    ANDR3_I: zezačátku mi to šlo, spíš jsem měla problém s vyndaváním.A když jsem přišla na to, jak ho vyndavat, zas se mi přestalo dařit ho zavádět. nevím jak to, ale poslední dobou se mi stává, že se vůbec neotevře, musím ho třeba pětkrát vyndavat a nandavat, nevím, čím to je...napadlo mě, že je to těma dírkama po stranách jestli nejsou zanesené, že se tam pak nemůže dostat vzduch, ale byly čisté, tak nevím.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: tak se mi to ani jednou nepovedlo zavést tak abych neprotekla... Po čtyrech dnech neustálého zkoušení jsem to vzdala protože už to bolelo, ale celkově to nevzdávám a příšte zkoušim zase, asi to chce cvik... :( taky vám to zezačátku nešlo nebo jsem jen neschopná??
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CMLKA: To je hnus velebnosti. Zlatej kalíšek!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LILY: asi kdybych hldala poradne a znala ty spravne odborne terminy, ale jak jsem psala, hledala jsem ne na wiki, ale v odbornych databazich a povrchnim hledanim jsem nasla toho malo a spise prokazujici kladny vliv na (ne)ztratu zivin atp.

    tydle paniky sou zbytecny a skutecne posahany; nicmene tady neni klub o vareni a tema mikrovlnky sem patri z hlediska sterilizace kalisku. Zkusenosti, navody, tipy a vhodne nadoby na sterilizaci atp.
    A v tom MW funguje.
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: když ono to je v angličtině. Co tam píše?
    Já to mám ty poznatky z knih, ne z netu, ale přiznám se, že jsem ani ten nejznámější pokus (tj. naklíčení semínek ve vodě převařené v mikrovlnce) nezkoušela, takže pouze slepě věřím jakýmsi autoritám s tituly.
    Tak či tak, kdybych mikrovlnku měla, tak bych tam kalíšek možná strčila, ale jídlo určitě ne, i kdyby to bylo nějak extra zdravé, protože to pak chutná hnusně (za mlada jsem po mikrovlnce velmi toužila, ale pak mě to ve všech ohledech dost zklamalo, když jsem měla možnost vyzkoušet v praxi). Samosebou pokud někomu jídlo z mikrovlnky chutná, nechť ji užívá dle libosti..
    Čímž bych už debatu mimo téma diskuze z mé strany opravdu ukončila.
    MAKU
    MAKU --- ---
    LILY: http://www.physicsforums.com/showthread.php?p=2734921 - zejména příspěvek od "eliloe" (11. od shora) poukazuje na to, že tebou uvedený článek (a mnoho podobných na internetu, které se všechny odkazují na totožné "vědecké studie") je podvrh.
    LILY
    LILY --- ---
    KETHAMINA: mno jo.. :) http://www.mwm.cz/CD/c03.htm

    ANABEL_LEE: my máme jakýsi kabel, wi-fi to určitě není. :) Však ať si každý dělá, co chce. Já známým a kolegům v práci taky neříkám, že mikrovlnka je fuj. :) Oni si v ní teda stejně jídlo většinou neohřívají, protože se jim zdá lepší použít plotýnku, ale když někdo o tom neví, že by to mohlo škodit, nevidím důvod mu to tajit, to samé s tím internetem.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    hele vy odpurci mikrovlnek, a kolik z vas se pripojuje k internetu pomoci wi-fi? to je totiz to samy, taky jedovaty, tak si sahnete do svedomi, anteny sundejte a natahnete kabely...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LILY: ještě ten odkaz :)
    LILY
    LILY --- ---
    MOUNTBATTEN: ony byly udělány i nějaké pokusy, než byly ony "pošahané esoterické kecy" vypuštěny do oběhu. Namátkou posílám první odkaz na škodlivost mikrovlnky, který mi to na netu vyplivlo (přiznávám se, že jsem ho pročetla jen velmi zběžně, snad to není úplná hovadina)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Tak jsem poprve zavedla Lunette (model Diana, je krasne zelenej!!), a jsem teda zvedava, drzte mi palce, nastesti jsem celej vikend doma tak muzu trenovat optimalni zavadeni kdyby to protejkalo.
    Jinak ta stopka mi tam taky vadi, je strasne dlouha, takze rikate ze nevadi kdyz jednu az dve tretiny proste ustrihnu? Nebude ta stopka pak mit takovej "neprijemnej" konec??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam