• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    MARGARITKA: ja ted kupovala novy ladycup a u te vetsi velikosti bylo - po porodu nebo po 25. to me docela vydesilo, pac mi bylo cerstve 25 a rikam si sakra co se jako zmenilo kdyz sem nerodila:) ale mam ten mensi a je to v pohode.

    akorat sem si objednala tu barvu sweet strawberry a prijde mi ze mi poslaly nakej z tech ruzovejch:/
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    TAMARIX: supr, taky delsi dobu uvazuju o vetsim, pac obcas protykam prvni den a ani M a S co mam ocividne nestaci, ale porat sem si rikala, ze prece na velkej to snad jeste neni :) (bez porodu, 26 let)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tak jsem konečně vychytala protékání u kalíšku yuuki. Úplně jednoduše - pořídila jsem si větší velikost a je po problémech. :-) Jenom tedy netuším, jak to budu mít s velikostí po případném porodu.. :-)) Další postřehy - líp se vyndavá a paradoxně oproti tomu menšímu nikde a na nic netlačí. Škoda jen, že jsem se ke změně nedokopala dřív.. :-)

    Jinak můj malý příspěvek ke kalíškové osvětě: http://eko-logicky.blogspot.com/2012/02/menstruacni-kalisek.html
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MOLLY: jj tam to je uplne zvlast idnes loginu. :)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    MYJKA: tak jsem chtěla přispět a podpořit. Ale to se musím registrovat jinak než na idnes? tak jsem zaregistrovaná a přihlášená a do kavárničky se musím registrovat znovu?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIGHTFURY: To je jako říct, že pejskové mohou klidně kálet v parku do trávníků, protože na trávníky přece nikdo nešlape, jelikož se to nesmí :)

    Myslím, že je skoro jedno, jestli si nakažená krasavice vyleje do umyvadla kalíšek nebo si předtím smotá efektní růžovou ruličku, něco z toho má na rukou vždycky (=ANABEL_LEE)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: delam to stejne, pokud nejdu na invalidy tak to je vyleju a vytru a doma provedu velkou hygienu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ja teda ten kalisek vylejvam do zachodu a pak ho vytru toaletakem...umejvam jen doma, eventuelne pokud je to zachod i s umyvadlem...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja myslim, ze pravdepodobnost nakazeni se AIDS z manipulace kaliskem je asi stejna, jako nad umyvadlem nad kterym si cisti zuby nekdo komu krvaceji dasne...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MOUNTBATTEN: I kdyby na tom umyvadle zůstala kapka krve (a nevěřím tomu, že by ji kalíšek umývající osoba neopláchla), tak si fakt neumím představit, že by na ni někdo sahal, čímž pádem se o riziku nakažení snad ani mluvit nedá (to by té krve muselo být podstatně víc a potenciální nakažený by si v ní musel vymáchat ruce s nějakou rankou nebo oděrkou - a tak úchylný snad nikdo není.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Nie si mimon.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NIGHTFURY: tekutou krev chapu, ta je jina, nez "mrtva" a ze zkusenosti s lidma, co pri pohledu na krev omdlevaji, vim, ze kalisek plny krve je fakt pro ne horror.

    Ten prakticky strach chapu taky. Take sem to velice resila a bala se (nemam zrovna male menses, hlavne prvni 2 dny. S tampony sem je, pres den, menila tak 5x aspon:-(( ). A taky sem stydliva:-) Ale zjistila jsem, ze to je uplne OK, ty prvni dva dny tak jednou pres den (tj.mimo rano a vecer) musim vylevat a neverim, ze vsechny pracuji nekde, kde je furt u toalet/umyvadel fronta. Skoda, ze argumenty pouzivajicich nechtej vnimat a stejne je to "nebudu to menit pred lidmi".

    Ale beru, ze nejsem zdravotnik a tak nevim, jak muze kapka krve v mem okoli mne nejak nakazit? Kdyz se te kapky nedotykam?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MOUNTBATTEN: Nejsi mimoň, to jen odpůrci neví, čím argumentovat (jako rozumný argument beru "jsem spokojená s tím, co používám teď" nebo "připadá mi nechutná tekutá krev" - i když to už míň, protože je to pořád méně nechutné, než ta krev nasáklá ve vatě a rozkládající se.. ale každý má právo říct, že tohle nechce, protože se mu to nelíbí/nepotřebuje to.)
    Jen nechápu, proč mají některé "dámy" potřebu vést svatou válku proti kalíšku, když ho nemusí ani nikdy v životě vidět naživo. Protože normální člověk si asi nepůjde vyplachovat kalíšek k umyvadlu, kolem kterého vede fronta (nebo se pletu?). To je přece chvíle pro lahev s vodou/kapesníček.. Případně, pokud nejsem venku opravdu od rána do večera, kalíšek přece většinou vydrží neprotéct, než dojdu domů..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Jeden z nejcastejsich argumentu je ta krev v umyvadle (kde se meju i ja).

    Asi sem uplne blba, ale k cemu tam vadi? A jak se muzu ja, kdyz si meju ruce, nakazit aidsem, kdyz si pred tim tam myla kalich zena s aids?:-O
    To si ty lidi ty ruce vali v tom umyvadle? Otiraj o stenu umyvadla? Nebo jakoze kapka krve se zachyti na odtoku a VYSKOCI na mne a celou mne zaprasi a nakazi?

    A proto se, vazneji, ptam: sem cune (nebo mimon bez mysleni), kdyz nevidim moznost uspineni/nakazy od krve v umyvadle? Ja si to prakticky predstavit nedovedu (kdyz prijde A, vyleje kalisek do odtoku, pusti vodu, umeje si ruce a krev se tak tez splachne, ac ne trebas 100%ne. Pak prijde B, pusti si vodu, umeje si pod vodou ruce... Kde je tam moznost kontaktu?)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LAURA: je to tak, to je jak se zdravou stravou atd, uz sem si celkem zvykla, ze vetsinou si lidi tukaji na celo, no..ne vsichni ale vetsina jo
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    LAURA: A proto vysílá svá komanda šířit pravou víru :-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    MORGAIN: si myslím že je to jako se vším, co jde "proti proudu". Každej kdo si dovolí vybočit musí být udupán! ,)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    GIDDY: To mě místy přijde, že boj za kalíšek je spíš podobný boji za správné podprsenky.... :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Už jsem to tu jednou kdysi psala, pořád mi to nedochází, doufám, že to v té kavárničce někdo použil : [ FANAE @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ]
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: jo táák:o) jsem to nějak nepochopila.. asi vykojenej mozek:o) Každopádně souhlasím, je to stejně kontrovezrní téma:o)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    XMARGE: nene, to je muj vlastni nazor, mela sem na mysli kontroverznost obou temat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam