• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LEDNACEK: Vagína se ti věkem a hlavně porodem roztáhla, svaly pánevního dna povolily. Pořiď větší velikost. Já jsem měla po prvním porodu to samé, původní (menší) kalíšek skoro vypadával, koupila jsem větší a po dvou cyklech to bylo ok. Po druhém porodu už mi stačí ten větší kalíšek a nikde nic nevylejzá:o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LEDNACEK: zkus vetsi velikost, po porodu se meni panevni dno... ale nevim, jestli treba uz tu vetsi velikost nemas...
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    Jsem tu s dotazem. Jak jinak, že? :-)) Po třech letech od porodu jsem začala menstruovat. Ihned jsem sáhla po kalíšku, na který jsem byla dříve zvyklá. Před porodem jsem s ním žádné problémy neměla. Neprotýkal, nikde netlačil, seděl jak sedět měl. A teď mi to s ním nějak nejde. Neprotýká sice, ale pořad mi vyjíždí ven. A to ho zatlačím až kam můžu. Stačí ale pak udělat pár krok a kalíšek je špičkou venku, že si ho rukou nahmatám. Tak vůbec nevíc, co s tím. Je to dost nepohodlné. Obávám se, že pokud nepřijdu co za tím vězí, budu se muset vrátit k vložkám. Což bych opravdu nerada. Díky za rady, typy a zkušenosti.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GIDDY: chtěla nechtěla, teklo ze mě a vstupu jsem se rukou nemohla ani dotknout. Měla jsem problém se první tři dny mýt . Každý tělo je jiné, ale týden s vložkou ti za zdraví stojí. Od té doby nemám jediný problém, cytologie na 1.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    KETHAMINA: takze az po mesici? nosilas teda vlozky co? no nechce se mi do toho ani za boha:(
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Není, někteří ho musí vylévat co tři hodiny...
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    hoj, mam dotaz, mam ladycup astalo se mi ze protekl, nekolikraat, ještě ze jsem mela slipovku ... ale proč se ptam ...
    zavela jsem ho normalne, lehce okolo (1cm) zkontroloval, zda se spravne rozvinul, vse ok, ale stejne to proteklo? nevite nej¨kdo proč ?

    jinak se mi kolikrat talo, ze i když byl spravne zaveden, tak to rochu proteklo... nechci porad nosit slipovky pro pripad co kdyby ? :((
    diky za rady
    jo a za tech 5 dnu, co to mam, tak klidne vyleju 6 z pulky naplnenych kalisku, je to normalni? nebo to je moc krve?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Na tohle je geniální bidetka, bohužel ne všude je dostupná...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    KETHAMINA: no když ho poskládáš do hladka (4x postupně přeložíš), tak tam nic nezbude ;) ale je fakt, že jednovrstvým recykovaným školním to nedělám :) ten efekt vysušení ale opravdu funguje. (nosím bílé pracovní kalhoty)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    INFLIXIMAB: já bych měla strach, že ho tam kus zbude. To už radši ta sprcha :)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OXIS: kdysi tu někdo dával tip na tyhle případy, který se mi osvědčil. Ráno vyměňují pi až po nějaké době, kdy jsem ve vertikální poloze. Pak na toaletě vezmu kousek toal.papiíru, naskládám a stočím do tvaru tamponu, zavedu ho dovnitř tak na 5-6cm, a vytáhnu hned ven. Tím se osuší stěny pochvy, a když následně zavedu kalíšek, nic nešpiní. Většinou tohle stačí dělat 1-2 dny, pak už není potřeba.
    OXIS
    OXIS --- ---
    XMARGE: vyzkouším!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    OXIS: Já se snažím kalíšek zavádět ve sprše a po zavední se důkladně umýt - vypláchnou se z vagíny zbytky krve, které zůstaly kolem kalíšku, pak ani nešpiním. POkud měním mimo sprchu, vždycky trochu krve vyteče pak ven.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OXIS: Pokud jen špiníš, stačí ta obyčejná.
    Anavy dělá dokonce speciální vložky, co se jmenují "pojistka ke kalíšku" http://www.anavy.cz/-pojistky--ke-kalisku/ Bohužel teď je nemají naskladněný. Ty jsou i na to, když kalíšek proteče, mají nepropustnou vrstvu.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak to abych si pořídila ještě látkový slipovky. Pro tyhle účely postačí i tyhle úplně obyč? http://www.branakdetem.cz/gaia-pads-tierra-verde.htm
    Nebo je lepší vzít něco vícevrstvého jako je tohle? http://www.branakdetem.cz/damska-latkova-vlozka-slipova-sd.htm

    Díky! :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    OXIS: ja vzdycky
    OXIS
    OXIS --- ---
    Mám dnes kalich první den a na potřetí se mi povedl zavést tak, že o něm nevím a neprotéká, ALE špiním, malinko. To je normální?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    GIDDY: Co zkusit látkové vložky?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GIDDY: já po konizaci krvacela první týden, to jsem si dovnitř nemohla skoro ani sáhnout pri mytí, jak to bolelo. Pak po měsíci jsem už kalich používala a ok.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    damy, uzivani kalisku v sestinedeli se tu resilo, spise ne kvuli pohmozdeni pochvy a tak, ja to sama zkousela a musela sem trpet s vlozkama, padz ten kalich tam bolel, ale co sestinedeli po konizaci? doktor z CGOP rikal ze sem prvni kdo se ho na to pta..spis prej ne, aby ta krev v kalisku nezpusobila zanet v rane, i kdyby se do ni krev nedostala..co myslite? je nutno se obavat? (ja myslim, ze by to slo) jako popravde sest tydnu nosit vlozky, z toho mit treba 2x menses a mit vlozky, bleju, a to jeste fungujete uz beznym zivotem, nikoliv intenzivni peci o nove dite jako s miminem, zejo
    DIKY, pokud mate zkusenost:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam