• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOSSORKA: taky používám mezizubní (tuším že nejmenší TePe - ehm, růžový se vejde snad do všech velikostí dírek) .. a na větší čištění celého kalíšku se mi osvědčilo namočení na jeden den do 3% roztoku peroxidu vodíku .. co se dá běžně koupit v lékárně .. zatím jsem se do toho pustila jednou (po šesti měsících používání a i když nebyl kalíšek kdovíjak zbarvený, tak vypadal líp - mám silikon, nevím jak by to snesl TPE)
    Jak kalíšek vyčistit. Značka efektivně a rychle! | Kalíšek
    http://www.kalisek.cz/jak-menstruacni-kalisek-vycistit
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BOSSORKA: otvory cistim mezizubnim kartackem (samozrejme vyclenenym jen pro tento ucel).
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    holky, potřebuji poradit, jak kalíšek pořádně vyčistit, jde mi zejména o tu oblast v otvorech, máte nějaký speciální přípravek, který přidáte do vyvařování?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    1ANDY: kalíšek by měl být suchý, stejně jako okolí při zavádění, tenhle fígl mě osobně alespon pomohl při problémech s protékáním
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    1ANDY: no, tak pak ještě tvar dělohy nebo velikost močového měchýře, které mohou tlačit a podtlak zrušit.

    Mě kdysi pomohlo i pročístování těch otvorů v kalíšku, jak tu kdysi někdo radil. Naplnit kalíšek a protlačit vodu jen přes ty dírky :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    KETHAMINA: ty mam pevny dost, ael muz zkouset dal :)

    DOBYTEK: taky nemam :( chjo
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    1ANDY: ujisti se, že nemáš kalich namáčknutý na čípku.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    1ANDY: zpevňování svalů pánevního dna :)
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    holky, potrebuju poradit mam mooncup Lko, ale pokazdy mi proteče ....
    i když t zandam tak, že to udela takovej ten zvuk, jak se to prisaje, tak i když to nemam tolik, tak stejne ... nemate nejakou fakt echt vychytavku jak si to tam dat tak aby to neproteklo ?
    zkousim udelat jako vezdu - vse doprostred, i jen jedna strana doprostred, davat to tam ruznymi smery, ale proste nic :( díky
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    tak ja mam srovnani MOONCUP x GAIA
    GAIA podstatne mekci, prijemnejsi, o tom ocasku dole ani nevim, za me GAIA jednoznacne lepsi
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LUSY:
    PETRUSKA: mě osobně jde vždy hlavně o materiál, aby byl bez fosfátů. Teď jsem viděla zajímavý videohttp://video.aktualne.cz/dvtv/z-vibratoru-a-venusinych-kulicek-musi-mit-zeny-dobry-pocit-u/r~f7e3ab28cb6b11e593630025900fea04/ a ta mladá designérka má tady web, tak mrkněte sem http://www.annamaresova.com

    Co mám doma, nikdy se mi nepřetrhly, ale netuším cenu, jen jsem opsala název a tohle je první odkaz na google http://www.keypleasure.com/CollectionDetail.aspx?id=22
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    KETHAMINA: Ptala jsem se na oboji - rada slysim, ze to funguje :) poradis po jakem tipu koukat? Byla jsem v erotic city, tam maji celkem drahe a je jich hodne, v Dmku jsem nasla nejake tusim od Durexu..necham si poradit-nevidim mezi nima rozdil..dekuju moc.
    ANNNA: No ja prave koupila po prvnim porodu Gaia cup (L) a kazdou menstruaci ho zkousela a pokazde protikal a jakoby neprijemne klouzal ven. Zavedeny myslim byl dobre, ale neudrzela jsem ho. Zezacatku byl problem udrzet i tampon, to se casem zlepsilo a slo to. Rekla jsem si ale ze na tom po druhem porodu zapracuju poctiveji :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: První MS po druhém porodu jsem měla pocit, že kalich vypadne (a to to bylo 15 měsíců po porodu!). Nic zásadního jsem se sebou nedělala, nemohla jsem se rozhoupat. Měsíc od měsíce se to citelně lepší samo... Což jako nemá být výzva k lenosti, spíš dodání naděje, že to časem půjde :-)
    LUSY
    LUSY --- ---
    KETHAMINA: A tip na nějaké kvalitní by nebyl? Měla jsem nějaké levné a nevyplatilo se - přetrhly se při vyndavání...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    PETRUSKA: teď nevím jestli se jen ptáš jestli je používáme - ano a jsou funkční
    Nebo jestli chceš nějaké doporučit. Co se týče doby, po kterou je musíš nosit, abys viděla rozdíl - záleží, jak umíš se svaly pracovat. Začátek ke dost vědomý, kdy musíš podbřišek stahovat, aby nevypadly... Vím o kamarádkach po porodu, které je nosily celé dny a teď zas mají nejmenší mooncup.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Trochu OT dotaz, ale pouzivate nekdo prosim Venusiny kulicky? Byly mi doporuceny na posileni panevniho dna po druhem porodu...zaregistrovaly jste nejake zlepseni? A jake mate pripadne? Diky ;) resim to proto, ze mam panevni dno povoleny a neudrzim kalich..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: jo taky se mi stalo. nastesti jen doma a ne na turu, je to prima:)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jak tady píšete o tom, že měkčí kalíšky se můžou hůř rozvinout a protékat - kdo si nezavedl měkký kalíšek NAPŘÍČ s vnější stěnou jako okapem směřujícím ven a nevyrazil na túru do přírody, neví, o čem je život :D Od té doby pečlivě kontroluju a po zavedení šťouchnu prstem zespodu do dna, on se tím i líp rozvine.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    tak jsem po osmi letech rovněž podařilo kalich vyvařit - seškvařit, smrdělo to v bytě celkem dlouho, než jsem to identifikovala:)... teď používám sterilizační vejce na dudlík do mikrovlnky
    OXIS
    OXIS --- ---
    HELLENKA: vyvařuju s kapkou teatrea oleje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam