cca 3/4 roku po porodu jsem vzhledem k bolestivému zavádění tamponů konečně zkusila kalíšek a byla jsem nadšená. první asi tři cykly jsem z toho byla u vytržení a litovala, že jsem se kalíšku tak dlouho bránila.
jenže poslední asi tři cykly mám hrozný problém s protékáním první dva dny menses. jelikož jsem prvník alíšek kupovala hodně veliký (vyhcázela jsem z toho, že jsem celá velká, muž říká že jsem "prostorná" a navíc jsem po vaginálním porodu) a seděl pěkně. tak jsem nějak usoudila, že asi už tak pěkně nesedí, páč už je to rok po porodu a asi jsem se nějak zúžila. jenže s tím menším mám ten samý problém, prostě protéká.
trochu jsem zkoumala hodnocení a rady na webu s kalíšky a došla jsem k tomu, že můj problém je nízký nebo zvětšený čípek první dny menses. proto mě bolí i ty tampony, které jsem předtím používala spokojeně 15 let. a teď co se s tím dá dělat? znamená to že mám celkově oslabené a pokleslé pánevní dno? jsou na to nějaké cviky? mám se s tím smířit nebo pomůže cviičení? zkoušela jsem všemožné typy vkládání a skládání a hloubku atd, ale v 90 % těch dvou prvních dnů to nejde, další dny se to pak zázračně zlepší. nejsem takhle ale moc schopná existovat...