• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ANABEL_LEE: to mi je lito, ty jizvy jsou casto zbytecne a udelaji takovedle veci pak, co:(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja teda po porodu kalisek pouzivat vubec nemuzu... ani tampony.. cokoliv dam dovnitr, boli me to a tvori krece... asi to tlaci na jizvu po nastrihu, protoze ty bolesti vychazeji ze stejneho mista... takze menstruacni kalhotky ftw :)))
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ANNNA: Děkuju moc za zkusenost. kouknu na tebou zmínený kalíšek.. a taky mi svítá naděje, že to bude ok.. Je pravda, že aktuální mládě se moc nekojilo v noci a začala jsem menstruovat výrazně dříve než s prvním potomkem (o rok dříve), takže i to bude hrát roli.
    RYBKA: taky děkuju za zkušenost.. tak to už nejsem tak nešťástná a věřím, že se to časem upraví :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Po porodu jsem si pořídila větší kalíšek, ale fakt se to tam usazuje a mění asi dlouho, protože teď, 7 let od posledního porodu, používám téměř výhradně zas ten menší a funguje skvěle. Dno posiluju, když si na to vzpomenu, což moc často není...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BODY_SUIT: Po druhém (a po třetím ještě víc) se to u mě dávalo dohromady klidně ještě dva roky po porodu...
    Pořídila jsem větší velikost (tehdy Lunette), což pomohlo jen částečně. Po třetím porodu jsem ho skoro nesnesla, furt jsem měla potřebu si někam zalézt a zastrkovat hloub, aby nedráždil i se zcela ustřihnutou stopkou.

    Pořídila jsem FunCap, který má spodek řešený do hladka, a ten jsem snesla i v období, kdy občas povylezl. Teď (3 roky po posledním porodu) už zase sedí kde má. Celkově jsem z něho nadšená - jak je asymetrický, tak právě nedráždí čípek.

    Cvičit pánevní dno se občas snažím, ale systematické to není.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: díky za tip, do Maluny uz jsem psala ;) tak uvidm, co mi napisou.. ale kdyz jsem kalisek kupovala, tak mi slecna na krame rikala, ze s nizkym deloznim cipkem se muze stat, ze kalisek proste nebude vyhovovat vubec a nebudu ho moct nosit. co jsem tenkrat zajasala, protoze to bylo v pohode.. no ted po druhym porodu uz ne :-/
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    BODY_SUIT: promiň, to mi nedošlo... ještě mě napadá zkusit zavolat//napsat přímo do maluny, měly by umět poradit. Držím palce, at to vyřešíš co nejlíp!

    Z Kalíšek.cz: "Rady ohledně výběru kalíšku a dalších menstruačních potřeb: veronika@kalisek.cz. Naše poradna funguje zdarma, ale prosím neuhánějte nás, když neodpovíme hned."
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: ano, ja jsem to sice konkrétně nezmínila, ale píšu právě v tom navazujícím říspěvku, že mám Melunu shorty, což je kalíšek pro nizky delozní čípek. Stopku mam prave ustrizenou celou a stejne to nepomaha - kalíšek vyjíždí ven.. dokonce mi tlačil na močovou trubici tak, že jsem se nemohla vyčůrat - musela jsem ho vyjmout. A tím jak se posouva níz, taky casto tlačí asi na ten nerv, ktery vysíla info o plnym mocaku a mam neustale nutkaní chodit na zachod, i kdyz vlastně nepotřebuju.. :-/ prostě prekérka.
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    BODY_SUIT: já mám i pocit, že se mi po porodu posunul děložní čípek, nemůže to být taky tím? nosím kalíšek hodně na kraji, stopku mám úplně ustřihnutou a jsem spoko. a taky myslím, že cvičením nic nezkazíš!
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BODY_SUIT: jo a aktualně mám Me Luna L shorty (byl mi ultra přijemnej). Upřímně se mi úplně nechce experimentovat s větším množstvím dalších kalichu, tak mě jako první řešení situace napadlo koupit prostě XL. Jenže mam tak nějak pocit, že to úplně nepomuze.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Ahoj. Mám dotaz na ženy po porodu. Po prvním porodu jsem si koupila kalíšek o něco větší, než jsem používala pred porodem. nicméně jsem ho použila párkrát a znovu otěhotněla. Teď jsem 8m po druhém porodu, nějaká 3 menstruace a kalíšek mi "vyjíždí" z pochvy ven. Abych s ním vůbec vydržela musela jsem ustřihnout zbytek stopky. Nicméně kalíšek nijak zásadne neprotéká. Máte s tím nekterá zkušenost? přijde mi, jako by ho tělo chtělo "vypudit". muj osobní tip je, že mám hodně povolené pánevní dno. Pomůže ještě větší velikost kalíšku? cvičení na pánevní dno? nebo se s kalichy můžu rozloucit? Uvítám hlavně sdílení stejné/podobné situace a co vám pomohlo. Díky moc.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Chci vam jen rict, ze testuju ty kalhotky a prijde mi to zatim super....mam Selenacare z DMka a jinak spoustu jich ma obchod Maluna https://www.maluna.cz/...EiwAudakX6IkE8cE11AV77bUOAv0F8O396VphpwMsOlJhbj31O5hed8w3erWZRoCLqIQAvD_BwE
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    RYBKA: Počítá :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VERSONNENHEIT: Já od 2007 a taky drží. I když měl pauzy kvůli těhotenství a následným obdobím bez menstruace... Tak nevím, jestli se to počítá :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VERSONNENHEIT: Spočítej si, kolik si za ty roky ušetřila za vložky a kup si něco pěkného na oslavu toho výročí. ;-)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Zjistila jsem, že svůj první a poslední kalíšek používám už přes 10 let, od září 2010 :) Stále funkční a bez vad.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Menstruační kalíšek jí pomohl k miminku, a to i přes nepříznivou prognózu lékařů - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...rce=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    No to jsou věci!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GIDDY: ja teda s merinem zatim nemam zkusenosti, ale jelikoz prej i to funkcni pradlo muzes nosit treba 14 dni a nesmrdi, protoze nejak nedochazi k rozkladu tech bakterii v ty vlne, tak bych tomu verila....do susicky bych je rozhodne nedavala, jelikož ani funkční prádlo se nemá sušit ne?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    Jo a dáváte ty kalhotky do sušičky? Ono totiž na většině cedulek u oblečení je uvedeno, že nepatří do sušičky, což mě náramně pobavilo, tudíž bych ji nemohla na většinu prádla používat ale používám desinfekcni program, tak řeším, zda to dřív zlikviduje, na snuggs píšou životnost rok, což mi přijde extra malo
    Ad ten pirátský projekt s kaliskem, nemá v tom prsty Nina Amopra?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    Já kalhotky zkusila k protékáni kalisku a pěkně to smrdí, nebo vám ta krev na vložce nesmrdí? A nevim, zda merino zajistí nesmrad
    Mě Teda před porodama nesmrdelo tolik co teď, nebo to vnímám jinak nevím, zasmradne mi od toho i kalíšek, když to smrdelo extrémně, měla sem naky zánět..

    Ještě k té první menstruaci, já teda hned od druhé menstruace nosila tampony, ty s tím aplikátorem tampax, měla sem od začátku extrémní problem s vlozkama, tudíž usuzuji, že zavádění na kraj by neměla být taková hrůza... Chtěla sem vědět, zda má už někdo z vás zkušenosti, ale zřejmě tu ještě není taková matka, škoda... Tak to holt prubnem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam