• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETGRIDUSwww.facebook.com - komunitní server
    FROGY
    FROGY --- ---
    ZONICEK: to vypada furt na jednu a tu samou vec, ne..?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Jak dělá facebook to, že mě ukáže bývalého kolegu z práce, se kterým nemám žádného společného přítele a ani tu firmu nikde vyplněnou v profilu ? A stejně mě ho hází na můžete znát ?
    FROGY
    FROGY --- ---
    GLOBETROTTER: no ja mam za to (mozna naivne), ze ten maillist ti to projede jenom "on demand" a pak uz ti tam snad sam neleze... doufam ;)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Tak ho mam uz taky zablokovanej sem si holt nemel pridavat 25 odpovedi ke svemu statusu :-))))))
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MICHIGAN: aha, tak to je dost mozny :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MICHIGAN:
    To je něco jiného. To fungovalo i dříve a nabízí to fotky a jména těch přátel Tvých přátel s titulkem "můžete také znát" (nebo tak nějak podobně je to uvedeno).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PETGRIDUS:
    Takže to je odborně řečeno to, co jsem napsal polopaticky - co mě napadlo o půl dne později po obavě, že se Facebook neoprávněně hrabe v mé mailové schránce.
    Ale už jsem v klidu :-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    PETGRIDUS: Fakt?? Ty brďo, tak ten Facebook asi nejlíp vymyšlenej phishing, co jsem kdy viděl. :))
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    LOJZEE: je mozny, ze to byly nejaky nepovoleny linky, ktery maji ve spamlistu a ze jich bylo vic, jinak me nic vic nenapada...
    GLOBETROTTER: ja mam jednoduse pocit, ze to proste ukazuje zname tvych pratel, ktere nemas pridane a kteri mohou byt zaroven i tvymi prateli, proto se ti tam ukazuji zname tvare ;)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GLOBETROTTER:
    M1C4A1: zadas svuj mail a heslo a projede ti to komplet mailovou schranku a ukaze ti to lidi se kterymi si komunikoval v mailu a jsou na facebooku registrovani.
    VFISA
    VFISA --- ---
    KLA: spis je bud mensi inteligence, nebo malomestak co nezna termin hoax :)
    KLA
    KLA --- ---
    HOCH: taky mi to přišlo :) někdo se evidentně nudí :)

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg píše, že vir Facebook sa stal velmi popularní mezi lidmi a lidi si stěžují že facebook je pomalý. Důvodem je více nových členů a také mnoho neaktivních členů. Tato zpráva bude obíhat aby sa zjistilo,jestli jste aktivní nebo ne. Jestli ano, pošlete tuto zprávu aspoň 15 lidem za pomoci Copy + Paste. Ti, kteří to nepošlou budou během 2 týdnů bez váhání vymazáni aby sa vytvořilo více místa. Pošlete to všem přátelům aby jste mu ukázali, že jste aktivní a nebudete zmazán."
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Taky by mě zajímalo, co je to to "projekt contact list". Tomu musíš předhodit nějaký maily... odkud je vezme? Kde na mým počítači se nachází contact list? To umí komunikovat přímo (řekněme) s Outlookem?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FROGY: Můžeš mi trochu objasnit pojem "si nechal projet contact list u mailu"? :-)
    Jsou tam i lidi, se kterými jsem si nepsal několik let. A na Facebook jsem se registroval před cca půl rokem.

Ještě mě napadlo toto:

"Rádi bychom Vám pomohli najít Vaše přátele
    Vaši prátelé na Facebooku jsou ti samí přátelé, známí a rodinní příslušníci, s jakými komunikujete v reálném světě. K nalezení dalších přátel můžete použít kterýkoliv z nástrojů na této stránce.

Hledejte přátele ze svého e-mailového adresářePoužít kontakty z webového emailu
    Nahrát soubor s kontaktyHledání"

Pokud dotyční potvrdili tuto volbu a udali své heslo, projelo jim to jejich adresář na mailu a našlo to mj.mne. A naopak mě to ukázalo a nabídlo je, ať se s nimi "spřátelím". To by asi bylo rozumné a legální vysvětlení, ne?
    FROGY
    FROGY --- ---
    M1C4A1: podle mne je to prozaictejsi - a to, jak zde jiz bylo naznaceno, ze FB si zapamatuje tvoji mailovou adresu, pokud si nekdo, kdo si s tebou pise, si nechal projet contact list u mailu, a v pripade, ze se nasledne zaregistrujes pod timhle mailem, tak uz ti tyhle lidi sype v navrzich...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    GLOBETROTTER: A jak by to asi dělal? Nezná tvý heslo. To bude v něčem jiným. Třeba mají nějaký algoritmus, který odhaduje, kdo můžeš být, na základě otagovaných fotek (někde může být tvé jméno, aniž jsi na Facebooku), pak nějaký výpočet okruhu přátel v závilosti na přátelích přátel. Nebo některý z přátel zadal kdysi tvůj mail, aby ses přidal taky na Facebook, a tím se tvůj mail s daným člověkem spojil.
    Důvodů může být víc, ale určitě nemá přístup do tvýho mailovýho účtu.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Možná se tu o tom již psalo, přiznám se, že se mi nechce projíždět celé vlákno, jsem tu poprvé:

Na hlavní stránce na Facebooku se mi ukázalo toto:
    "Návrhy
    Přidejte své známé jako své přátele a staňte se fanouškem veřejných profilů, které se vám líbí."
    A pod tím fotky a jména lidí, z nichž některé znám, ale pár let jsem je neviděl. Až mi došlo, že jsem s nimi komunikoval mailem a maily jsou stále uložené v mé mailové schránce. Takže Facebook projíždí bez povolení moji mailovou schránku. Je to v dnešním světě normální? A legální?

M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Mně to kdysi dělalo taky, když jsem si psal hodně s jednou slečnou v poště, kterou jsem neměl v přátelích. Je taky možný, že někdo stisknul to report message (nebo jak je to česky).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VFISA: ne, právě jen asi 7 za sebou jako koment k jednomu statusu, kdyz sem preposilal nejaky linky
    VFISA
    VFISA --- ---
    LOJZEE: a co jsi teda dělal? 1000 příspěvků denně? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam