• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    LALINA: Ty desítky tisíc stromů mi přijdou přehnané jen trochu: Kácelo by se cca 20 hektarů. Když budu počítat jeden strom na 20 metrů čtverečních, tak dostanu 10 000 vykácených stromů. Je to samozřejmě jenom řádový odhad.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tohle mi prislo dneska mailem, nevim jeste o tom nic dalsiho, nekdo byste neco vic vedeli???
    Myslím, že kdyz se ve ctvrtek mrknu pred Magistrat, nic nepokazim, co? ;-)) Ačkoli pocet stromu ( několik desitek tisic (sic!) se mi jeví jako přemrštěné, vcelku z meho pohledu na tom tak nesejde. mam cerstve zkusenosti z "revitlizace" prosecke pesi zony a tak vim, že o vyvrazdovaní travy a kerů se klidne taktne v planech pomlci a potom jeden nestaci zirat :-//

TAKŽE TADY:

Dobrý den,
    obracím se na Vás s naléhavou prosbou o pomoc!
    V těchto dnech se svádí boj o budoucnost Klánovického lesa - největšího lesního porostu na území Prahy. Největšímu lesu v Praze hrozí rozsáhlé kácení. V zájmu výstavby dalšího golfového hřiště v Praze má padnout několik desítek tisíc stromů! Ohrožena jsou chráněná území přírodního parku, rezervace i evropsky chráněné oblasti NATURA2000.
    Snažíme se o zachování lesa v jeho celistvosti, jedinečnosti a přístupnosti pro návštěvníky přírody bez rozdílu věku, sportovních zájmů či výše konta.
    A k tomu potřebujeme Vaši pomoc!

Rádi bychom, aby se děti a studenti Vaší školy a také jejich rodiče o tomto záměru prostřednictvím Vás dozvěděli. Je důležité, aby Klánovický les zůstal zachován i pro jejich generaci a právě oni mohou pomoci rozhodout o zachování lesa!
    Během září budou zastupitelé Hlavního města Prahy hlasovat o budoucnosti lesa. Svým hlasováním mohou les natrvalo ochránit. Proto organizujeme demonstraci, která by měla ukázat, že budoucnost Klánovického lesa leží v srdci mnoha pražanů.
    Pomozte nám rozšířit tuto zprávu a pro plánovanou demonstraci ve čtvrtek 6. září 2007 v 17 hodin před budovou Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí získat co největší podporu!
    Chceme, aby zastupitelé věděli, že osud Klánovického lesa je v rukou nás všech a ne pouze záležitostí anonymního hlasování. Pokud nás bude na Mariánském náměstí málo, Klánovický les prohraje a my všichny s ním!
    Zvažte, zda podpoříte naší výzvu

http://www.ujezdskystrom.info/rmace/index2.php?option=com_facileforms&ff_name=Prohlaseni&ff_border=0&ff_frame=0
    a zda také můžete informovat své okolí.
    Více se dozvíte na stránkách www.ujezdskystrom.info
    http://www.ujezdskystrom.info/ včetně návodu
    http://ujezdskystrom.info/rmace/index.php?option=com_content&task=view&id=156
    , jak bychom si pomoc představovali.

Za občanské sdružení Újezdský STROM

RNDr. Pavel Roušar Dobrý den,
    obracím se na Vás s naléhavou prosbou o pomoc!
    V těchto dnech se svádí boj o budoucnost Klánovického lesa - největšího lesního porostu na území Prahy. Největšímu lesu v Praze hrozí rozsáhlé kácení. V zájmu výstavby dalšího golfového hřiště v Praze má padnout několik desítek tisíc stromů! Ohrožena jsou chráněná území přírodního parku, rezervace i evropsky chráněné oblasti NATURA2000.
    Snažíme se o zachování lesa v jeho celistvosti, jedinečnosti a přístupnosti pro návštěvníky přírody bez rozdílu věku, sportovních zájmů či výše konta.
    A k tomu potřebujeme Vaši pomoc!

Rádi bychom, aby se děti a studenti Vaší školy a také jejich rodiče o tomto záměru prostřednictvím Vás dozvěděli. Je důležité, aby Klánovický les zůstal zachován i pro jejich generaci a právě oni mohou pomoci rozhodout o zachování lesa!
    Během září budou zastupitelé Hlavního města Prahy hlasovat o budoucnosti lesa. Svým hlasováním mohou les natrvalo ochránit. Proto organizujeme demonstraci, která by měla ukázat, že budoucnost Klánovického lesa leží v srdci mnoha pražanů.
    Pomozte nám rozšířit tuto zprávu a pro plánovanou demonstraci ve čtvrtek 6. září 2007 v 17 hodin před budovou Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí získat co největší podporu!
    Chceme, aby zastupitelé věděli, že osud Klánovického lesa je v rukou nás všech a ne pouze záležitostí anonymního hlasování. Pokud nás bude na Mariánském náměstí málo, Klánovický les prohraje a my všichny s ním!
    Zvažte, zda podpoříte naší výzvu

http://www.ujezdskystrom.info/rmace/index2.php?option=com_facileforms&ff_name=Prohlaseni&ff_border=0&ff_frame=0
    a zda také můžete informovat své okolí.
    Více se dozvíte na stránkách www.ujezdskystrom.info
    http://www.ujezdskystrom.info/ včetně návodu
    http://ujezdskystrom.info/rmace/index.php?option=com_content&task=view&id=156
    , jak bychom si pomoc představovali.

Za občanské sdružení Újezdský STROM

RNDr. Pavel Roušar
    KUBIKA23
    KUBIKA23 --- ---
    vyreseno pojisteni je a firma se zavazala ze pri zateplovani vse opravy na vlastni naklady a bude celkova sleva takze dekuji za rady a pardon za pravopis ale sem prase jak uz nekdo podotkl:)))))))))))))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KUBIKA23:To by melo jit z pojistky druzstva (na barak), jestli jste pojisteni..:o)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KUBIKA23: Pises jako prase, kdo to ma cist :)
    Tezko v tomhle radit., kdyz to clovek nevidi. Pokud do bytu pri bource tece, bude v nejake casti vnejsi plaste budouvz dira, kterou se voda dovnitr dostava.
    Jakou mate pravni formu (pises neco o predstavenstvu)?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBIKA23: ahojda, pastni svuj dotaz do tohohle klubu
    [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

tam ti jiste nekdo poradi.

osobne si myslím, že cesta je prinutit majitele bytu a objednatele práce - to znamená družstvo - k reklamaci provedené práce.
    KUBIKA23
    KUBIKA23 --- ---
    ma przbu jsem majitelewl dristevniho bytu a pred rokem mi udelali stejne tak i celemu baraku plastova okna nejen ze prace trvaly dele nez mneli ale pri posledni bource i kdyz jsem mnel zavreny okna tak mi kolem nich teklo do bytu plus jsem mnel promacene zdi v nejdulezitejsich sparach. potrebuji poradit kam se obratit a nebo informace jak se obrnit protoze predstavenstvo meho domu se k veci postavilo tak ze pristi rok dum zateply a vse bude v poradku ale to podle me neni radikalni a spravne reseni !predem dekuji za odpovedi a namety kam se obratit :)))))))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    a ja jsem vynašla nejaké linky, které by se mohly hodit...

a dám je tam taky

Úřady a instituce
    SEZNAM VŠECH OS (občanských sdružení)
    Domácí právník
    OS PODNĚTY
    OS VITA
    OS Majitelů domů

LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: výborně, skvěle a díky:-)
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    LALINA: A už tam je ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: a uz má bejt na nastence:-)))
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    DAW: V Čechách taky máme Sdružení obrany spotřebitelů, které se zabývá vším možným od ovoce po elektroniku. Když jsme v domě reklamovali nedovírající dveře, hodila se nám jejich (mírně zpoplatněná) telefonní linka s právní pomocí. Jsou ale zaměření na spotřebitele a výrobky, takže třeba ta Hyundai by byla mimo jejich záběr. Každému, co jeho jest...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PANTARIL: tak to je skvely,,vyborny...
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    LALINA: Prave ze ne, zapomel jsem to zminit ale ten nazev je trochu zavadejici a budou ho brzo menit (az vymysli lepsi:), oni se ze zacatku venovali prevazne ekologickym problemum ale v posledni dobe uz se venujou poskytovani pravni pomoci obecne ve vsech oborech.
    DAW
    DAW --- ---
    PANTARIL: Diky, to jsem ani nevedel..
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale to je jen ekologicka oblast, ne?
    LALINA
    LALINA --- ---
    PANTARIL: jasne, jen to tam hod a neptej se:-))
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    DAW: se svojim ISP bys mel mit uzavrenou smlouvu ve ktere by mely byt definovany minimalni garantovane parametry pripojeni (rychlost, latence, maximalni delka vypadku za casove obdobi atd).. pokud ISP podminky nedodrzuje, zadej napravu, pokud ti nevyhovi, smlouvu vypovez a zaregistruj se u nekoho jineho

ad obcanskopravni sdruzeni na ochranu spotrebitelu, u nas existuje imo vyborne fungujisi Ekologicky pravni servis (link na nastenku?) ktere poskytuje bezplatnou pravni pomoc jednotlivcum proti velkym narodnim a nadnarodnim koncernum, angazovali se treba v kauze stavby automobily hyundai v nosovicich a v mnoha dalsich, jsou placeni ciste z penez evropske unie a koordinuji svoje kroky s podobnymi sdruzenimi po cele evrope. Dela tam jeden muj dobry kamos takze mam celkem pravidelne info o jejich aktivitach a to co delaji se mi moc libi:)
    DAW
    DAW --- ---
    Jo joo... Dobrej a uzitecnej klub (doufam:). A to nevim, jestli vy tam v tech Cechach vubec vite, co vas jeste ceka? :-) Anebo uz to doslo i tam? Ted jsem si treba chtel stezovat (tady v UK) na providera internetu, potom, co jsem uz po desaty musel resetovat pripojeni a v tom jsem se zastavil u posty, kde jsem se na reklamnim letaku docetl, ze nas provider dostal nejvyssi oceneni spotrebitele za nejrychlejsi a nejskvelejsi sluzby. U toho bylo telefonni cislo na volani zdarma, pro zajemce o dalsi informace. Tak jsem to cislo vytocil, abych se jako informoval o tom, proc nas internet stoji za starou backoru a vecne nefunguje a bylo mi sdeleno, ze pokud si chci stezovat, musim zavolat na specialni linku uctovanou cca 20kc za minutu. Samozrejme, pokud se moje stiznost ukaze jako opravnena tak si muzu zazadat o zpetne zaplaceni hovoru. To me prislo teda hodne sprosty, ale komu si mam stezovat? Stoji mi to za tu stovku nebo dve? Na druhou stranu tady v anglii existuji spolecnosti na ochranu spotrebitele. Mozna, ze neco podobneho je dokonce uz i v cechach - nejaka bezplatna obcanskopravni pomoc?

No ale vem to cert. Me uz to po skoro dvou letech tady ani nevzrusuje. Nedavno jsem ale stahnul z internetu docela hodne vtipnou knizku a kdyby to tady nekdo chtel vystavit, tak mu ji rad poslu mailem. Je to "The Book of Dirty Tricks" adresovana snad CIA anebo FBI, ted nevim. A popisuje desitky zpusobu, jak se nekomu vychcane pomstit. Vterinovy lepidlo do zamku anebo cukr do nadrze od auta jsou jen ty nejzakladnejsi, ktere si pamatuju... A takze vrele doporucuji tuto knihu, ktera je sama o sobe docela vtipna. (Je v anglictine, ale mozna, ze vysla i v cestine) Zajemcum poslu mailem..
    LALINA
    LALINA --- ---
    PANTARIL: vybornej napad... proto jsem dala do zahlavi ten link na hoax... osobne s celym tematem mam spolecneho jenom malo a neptejte se me, proc jsem klub zalozila... je to na vsech, kdo sem vlezou, jak a co budou prezentovat...

kdyz sem nekdo hodi nejakou informaci, tak se tu jiste (tak jako i jinde v zivote) jiste najdou lidi, kterí maji trebas komplexnejsi a lepsi informace a veci se vyjassnej... ja jsem sem dala neovereny majl, a jsem mnoho mnoho poucena.. prinejmensim o existneci hoax stránek :-)) a priste az mi neco pride, podivam se na hoax a potom to sem trebas dam s poznamkou : "tohle mi prislo, nevite o tom nekdo neco vic? "
    Ale nechtejte po me investigativní praci na fulltime.. od toho tu fakt nejsem a nebudu.. od toho tu jsou ti, kdo sem neco dávají.. a je potreba to, co se tu ocitne brat do ruky opatrne as rezernou, to je snad kazdemu jasne, ne?

na druhou stranu iniciativa na zachranu Proseka je proste sdruzeni par lidi (ja tam nejsem) a vykazuje realnou cinnost a sbira podpisy a tak dale..chova se obcansky a podle reguli zákonů.. tak jsem to semka klidne dala..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam