• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    ostatne ani bych sve ucasti nerikala zrovna "bojuju" ale proste jenom vyjadruju svuj nazor. tecka.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: no ja te chapu, na druhou stranu jak rikam, zrovna v tomhle pripade se snad chyba udelat neda..
    tezko asi časem zjistím, že golfovy hriste pro par VIP bylo nakonec lepsi, nez stromy, ktery zmizely. ropzhoduju se pripad od pripadu, ted konkretne navic i rychle. myslím, že informaci je na tech strankach hafo, takže si na svy prijde i chronickej sberač dat, kterej nevi, jestli je les lepsi nez vykacena pláň pro platící .-/

nekdy se muze totiz stat, ze pro same megabádáníi lidi prosvihnou cas, kdy můžou neco zmenit...
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    LALINA: Jsem rád, že tedy nejsem vinen "krátkozrakým a přihlouplým postojem". Jde mi o to, že mám rád jasno ve věcech, za které bojuju (naposledy jsem tak demostroval proti radaru, který jsi zmínila). Když někam půjdu, abych bojoval proti kácení stromů obecně/proti zvůli moci/jinému abstraktnímu zlu, možná časem zjistím že jsem si ve svém nadšení vybral špatnou stranu konkrétního zápasu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: no ano..ja vim, co jsi rikal, neboj. A meni to nejak fatalne situaci?
    zda se ti , že kdyz tam budes, muzes udelat chybu?
    Bojis se snad, že místo "my chceme stromy" , tam bude transparent "my chceme radar" ? nebo co? vzdycky muzes odejit :-)
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    LALINA: Neříkal jsem, že se mě to netýká. Říkal jsem, že mám jen hrubou představu o tom, jak to v Klánovicích vypadá.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: zrovna k tomuhle opravdu zadny dalsi a presnejsi informace nepotrebuju...nedokazu mnoho, ale delat dav a podepisovat se jeste umím :-))

kdyby nekdo usporadal demosku proti takzvané "revitalizaci" pesi zony na Proseku, sla bych taky,, ale nikdo ji neudelal a tedko sklizime trpke plody betonizace tretiny dotceneho území... kdykoli tamtudy ted jdu, chce se mi brecet
    A vubec si nemyslím, že kdyz nebydlím zrovna v Klanovicich a pobliz, tak se me to netyka.. to je straslive kratkozrakej a prihlouplej postoj s pominutim

Krome toho, uz sama demonstrace.. (teda hojnej pocet lidí tam), může ukázat, jak moc nam zaleží na přírodě a stromech a zeleni vubec, jak dobře si uvedomujeme, že naše biologický životy jsou na prirode a jejim fungovaní závislé a jestli jsme schopni se bránit, nebo jsme uz tak otupelé stádo, který si nechá všechno líbit i do budoucna, jak moc si nechame s*át na hlavu celkove - ne jenom v Klanovicích, nejenom v tomhle konkretním prípadě...

ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    PAKOK: Těch 20 ha nebylo úplně přesných. Pokud to chápu správně, tak současný plán výstavby hřiště počítá s vykácením 16 hektarů lesa. Mimochodem, Újezdský STROM píše, že dřívější plány na golfové hřiště zahrnovaly obsazení 120 nebo 157 hektarů, a to už by bylo hodně stromů.

T_Y_L: Přiznám se, že jsem rozpolcený, jestli na tu demonstraci jít. Stromy mám rád, ale jako člověk z druhého konce Prahy mám jenom dost hrubou představu o celé situaci.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LALINA: No k této kauze mám informace k dispozici (tedy osobně se neangažuji, ale mám zdroje informací). Proti tomu golfu se tam (v Klánovicích] staví vesměs všichni, problém je že je v územním plánu a že Bém je tomu nakloněn. Určitě má smysl za zachování lesa bojovat. Pokud bys měla nějakou konkrétní otázku můžu zjistit odpověď.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    ALEXAK: IMHO 20 hektaru lesa v Praze je velika plocha.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: nojo... jojo.. asi jo..mno, tim hur...

btw: jdes delat dav pred magistrat?
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---
    LALINA: Ty desítky tisíc stromů mi přijdou přehnané jen trochu: Kácelo by se cca 20 hektarů. Když budu počítat jeden strom na 20 metrů čtverečních, tak dostanu 10 000 vykácených stromů. Je to samozřejmě jenom řádový odhad.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tohle mi prislo dneska mailem, nevim jeste o tom nic dalsiho, nekdo byste neco vic vedeli???
    Myslím, že kdyz se ve ctvrtek mrknu pred Magistrat, nic nepokazim, co? ;-)) Ačkoli pocet stromu ( několik desitek tisic (sic!) se mi jeví jako přemrštěné, vcelku z meho pohledu na tom tak nesejde. mam cerstve zkusenosti z "revitlizace" prosecke pesi zony a tak vim, že o vyvrazdovaní travy a kerů se klidne taktne v planech pomlci a potom jeden nestaci zirat :-//

TAKŽE TADY:

Dobrý den,
    obracím se na Vás s naléhavou prosbou o pomoc!
    V těchto dnech se svádí boj o budoucnost Klánovického lesa - největšího lesního porostu na území Prahy. Největšímu lesu v Praze hrozí rozsáhlé kácení. V zájmu výstavby dalšího golfového hřiště v Praze má padnout několik desítek tisíc stromů! Ohrožena jsou chráněná území přírodního parku, rezervace i evropsky chráněné oblasti NATURA2000.
    Snažíme se o zachování lesa v jeho celistvosti, jedinečnosti a přístupnosti pro návštěvníky přírody bez rozdílu věku, sportovních zájmů či výše konta.
    A k tomu potřebujeme Vaši pomoc!

Rádi bychom, aby se děti a studenti Vaší školy a také jejich rodiče o tomto záměru prostřednictvím Vás dozvěděli. Je důležité, aby Klánovický les zůstal zachován i pro jejich generaci a právě oni mohou pomoci rozhodout o zachování lesa!
    Během září budou zastupitelé Hlavního města Prahy hlasovat o budoucnosti lesa. Svým hlasováním mohou les natrvalo ochránit. Proto organizujeme demonstraci, která by měla ukázat, že budoucnost Klánovického lesa leží v srdci mnoha pražanů.
    Pomozte nám rozšířit tuto zprávu a pro plánovanou demonstraci ve čtvrtek 6. září 2007 v 17 hodin před budovou Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí získat co největší podporu!
    Chceme, aby zastupitelé věděli, že osud Klánovického lesa je v rukou nás všech a ne pouze záležitostí anonymního hlasování. Pokud nás bude na Mariánském náměstí málo, Klánovický les prohraje a my všichny s ním!
    Zvažte, zda podpoříte naší výzvu

http://www.ujezdskystrom.info/rmace/index2.php?option=com_facileforms&ff_name=Prohlaseni&ff_border=0&ff_frame=0
    a zda také můžete informovat své okolí.
    Více se dozvíte na stránkách www.ujezdskystrom.info
    http://www.ujezdskystrom.info/ včetně návodu
    http://ujezdskystrom.info/rmace/index.php?option=com_content&task=view&id=156
    , jak bychom si pomoc představovali.

Za občanské sdružení Újezdský STROM

RNDr. Pavel Roušar Dobrý den,
    obracím se na Vás s naléhavou prosbou o pomoc!
    V těchto dnech se svádí boj o budoucnost Klánovického lesa - největšího lesního porostu na území Prahy. Největšímu lesu v Praze hrozí rozsáhlé kácení. V zájmu výstavby dalšího golfového hřiště v Praze má padnout několik desítek tisíc stromů! Ohrožena jsou chráněná území přírodního parku, rezervace i evropsky chráněné oblasti NATURA2000.
    Snažíme se o zachování lesa v jeho celistvosti, jedinečnosti a přístupnosti pro návštěvníky přírody bez rozdílu věku, sportovních zájmů či výše konta.
    A k tomu potřebujeme Vaši pomoc!

Rádi bychom, aby se děti a studenti Vaší školy a také jejich rodiče o tomto záměru prostřednictvím Vás dozvěděli. Je důležité, aby Klánovický les zůstal zachován i pro jejich generaci a právě oni mohou pomoci rozhodout o zachování lesa!
    Během září budou zastupitelé Hlavního města Prahy hlasovat o budoucnosti lesa. Svým hlasováním mohou les natrvalo ochránit. Proto organizujeme demonstraci, která by měla ukázat, že budoucnost Klánovického lesa leží v srdci mnoha pražanů.
    Pomozte nám rozšířit tuto zprávu a pro plánovanou demonstraci ve čtvrtek 6. září 2007 v 17 hodin před budovou Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí získat co největší podporu!
    Chceme, aby zastupitelé věděli, že osud Klánovického lesa je v rukou nás všech a ne pouze záležitostí anonymního hlasování. Pokud nás bude na Mariánském náměstí málo, Klánovický les prohraje a my všichny s ním!
    Zvažte, zda podpoříte naší výzvu

http://www.ujezdskystrom.info/rmace/index2.php?option=com_facileforms&ff_name=Prohlaseni&ff_border=0&ff_frame=0
    a zda také můžete informovat své okolí.
    Více se dozvíte na stránkách www.ujezdskystrom.info
    http://www.ujezdskystrom.info/ včetně návodu
    http://ujezdskystrom.info/rmace/index.php?option=com_content&task=view&id=156
    , jak bychom si pomoc představovali.

Za občanské sdružení Újezdský STROM

RNDr. Pavel Roušar
    KUBIKA23
    KUBIKA23 --- ---
    vyreseno pojisteni je a firma se zavazala ze pri zateplovani vse opravy na vlastni naklady a bude celkova sleva takze dekuji za rady a pardon za pravopis ale sem prase jak uz nekdo podotkl:)))))))))))))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KUBIKA23:To by melo jit z pojistky druzstva (na barak), jestli jste pojisteni..:o)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KUBIKA23: Pises jako prase, kdo to ma cist :)
    Tezko v tomhle radit., kdyz to clovek nevidi. Pokud do bytu pri bource tece, bude v nejake casti vnejsi plaste budouvz dira, kterou se voda dovnitr dostava.
    Jakou mate pravni formu (pises neco o predstavenstvu)?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBIKA23: ahojda, pastni svuj dotaz do tohohle klubu
    [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

tam ti jiste nekdo poradi.

osobne si myslím, že cesta je prinutit majitele bytu a objednatele práce - to znamená družstvo - k reklamaci provedené práce.
    KUBIKA23
    KUBIKA23 --- ---
    ma przbu jsem majitelewl dristevniho bytu a pred rokem mi udelali stejne tak i celemu baraku plastova okna nejen ze prace trvaly dele nez mneli ale pri posledni bource i kdyz jsem mnel zavreny okna tak mi kolem nich teklo do bytu plus jsem mnel promacene zdi v nejdulezitejsich sparach. potrebuji poradit kam se obratit a nebo informace jak se obrnit protoze predstavenstvo meho domu se k veci postavilo tak ze pristi rok dum zateply a vse bude v poradku ale to podle me neni radikalni a spravne reseni !predem dekuji za odpovedi a namety kam se obratit :)))))))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    a ja jsem vynašla nejaké linky, které by se mohly hodit...

a dám je tam taky

Úřady a instituce
    SEZNAM VŠECH OS (občanských sdružení)
    Domácí právník
    OS PODNĚTY
    OS VITA
    OS Majitelů domů

LALINA
    LALINA --- ---
    ALEXAK: výborně, skvěle a díky:-)
    ALEXAK
    ALEXAK --- ---