• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    nepochybně:-)))

hele, v malym to vidim doma: kdyz je neco aktualniho, (knizka, clenek, link, i vetsina fotek) zda se to vsechno uzasny a zajimavy a je potreba to zachovat pro budoucí generaace... po case zjistis, že ty veci uz jsou prekonany, ze je o nich hafo clanků a knizek mnohem lepsich, komplexnejsich a aktuálních, nez ty moje

jeste pozdeji zjistis, že už to stejne nikoho krome archivních badatelů historiků nezajima :-))
    NASA
    NASA --- ---
    LALINA: a takze treba odborna literatura o mouchach - vyhodit
    co treba o konich? taky? o lidech? nebudeme se zas tak vyvysovat nad zvirata, nebo jo?

kdyby se jelo podle tebe, tak pocitam ze tam budou maximalne nektere kroniky, pripadne (vybrane) statni smlouvy (ktere by casem ridly, protoze by se obcas nehodily)

taky bychom mohli probrat muzea a galerie, spousta tech mazalu neni treba archivovat, staci je nascannovat
    LALINA
    LALINA --- ---
    NASA: spali? jsem snad nejakej Koniáš nebo co?

nejaky meritka na to, co je archiválie a co není, uz jsou...ja vim, že nazory lidí se muzou lisit, ale přece nikdo nikomu nebrání si udelat knihovnu S.Kinga nebo Harlekyna, odborné literatury o životě mouchy od nejstarších děl až po současnost, každej si muže za svy peníze koupit a uložit na potom cokoli...... ale není to státonarodní zájem... není věcí státu takové hnihy ukládat v jejich fyzické podobě. aspon podle me.

NASA
    NASA --- ---
    LALINA: a rozhodovala bys to ty? to ktere knihy se budou uchovavat a ktere se spali?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MORPHLER: papa, mej se venku v tom svete dobře a at se ti daří .-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    a áme tu další iniciativu a jejich akci pro info:

17. listopadu se kona v Praze a Brne dalsi z velkych demonstraci poradanych iniciativou NE zakladnam. Tentokrat vylozene za referendum.

Vice info na http://nezakladnam.cz/cs/574_17112007-praha-brno-demonstrace-za-demokracii
    LALINA
    LALINA --- ---
    MORPHLER: no to je mozné, že ti to tak prijde... s tim nic nenadelam .-))

hromada knih neznamena vzdelani...ne to, který mam na mysli já.
    podle me ma slovek telo, dusi a ducha a je potreba rozvijet pekne harmonicky vsechno zaroven... knihy jsou v té obrovské škále možností jenom malinkou součástí...
    ja bych dokonce snad i byla pro,aby se v knihovne uchovávaly jen skutečně nejakym způsobem hodnotne a nadčasové knihy, nebo takové, jaké dokumentují život a čas země, společnosti...nejaka kritéria,. která mají archiválie..a ostatní bych ddala na digitalni media..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NAVARA: "se snadnym pristupem k nim ".. dyt to je to vzdelani ne, ten pristum k nim, pristup k vedeni...
    "snad - vejdou.".. no to snad ne... ten projekt ma pomerne presne danou kapacitu

LALINA: kdyz nekde ulozim a urcitym (i kdyz omezenym) zpusobem zpristupnim miliony knih, tvrdit ze "hlavním účelem budovy bude ehm... "reprezentace" mi prijde nepochopeni,
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVARA: zvlaste potom, že sám projekt (mezi řádky) přiznává, že hlavním účelem budovy bude ehm... "reprezentace" (asi toho zneuznanyho "umelce" Kaplickýho) a možnost pořádání VIP rautů pekne s výhledem zlookem na Prahu u nohou ... proste ZLO a ZLO
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Knihovnu lze postavit jako funkcni budovu, jejiz ucelem bude predevsim uskladnit velke mnozstvi knih se snadnym pristupem k nim a moznosti specifickych uloznich pozadavku (vlhkost, teplota,...).
    Design ma byt pouze doprovodnym prvkem - nikoli aby se postavila libovolna zrudnost a do toho se narvalo omezene mnozstvi knih, ktere se tam - snad - vejdou.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MORPHLER: není
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LALINA: knihovna neni vzdelavani?
    LALINA
    LALINA --- ---
    no o tom tuten klub není... tady se bráníme zvěrstvům...

ale třeba a hlavne asi na vychovu a vzdelavani (i alternativni) dětí... to je jedina moje nadeje, že se tuta společnost neprožere do hajzlu a nesplachne po sobě ty sracky...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LALINA: a na co tedy bys ty dane (pokud se nebudeme bavit o moznosti nevybirat je) utratila, aby to nebylo zverstvo... ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MORPHLER: jo, je, podle me je ... a to jsem prosim knihovnice:-))
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LALINA: knihovna je zverstvo?
    LALINA
    LALINA --- ---
    nojo, nekdy si tak říkám, jaká je to pohroma, když jsou prachy a chybí mozek...
    akorat mi neni jasny, KDE stat bere prachy na ty nesmysly, když vsude slysim, jak se penez nedostává...

ja svoje dane na kni_hovny, olympiádu a jiný zvěrstva dávat NECHCI !
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady iniciativa za zachranu letné...jeste jsem do toho nekoukala, jen tak letmo , link dávám na nastenku

http://www.zachranmeletnou.cz/
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    uaaa, to je silenstvi!
    LALINA
    LALINA --- ---
    no potěš...nechtěla bych bydlet na Letné teda... veškerý megalomani a nevycukaný ichtylové si tam chtej neco postavit .-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam