• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: tahlecta debata se (ostatne tak jako vzdycky) dostava do absurdnich poloh, kde uz neřešíme realitu, což me fakt nebaví...jak nekdo rekl s odporem? zensky jsou takový hnusne prakticky.... jo, me nebavi tu řešit fantazy, jasny? vzdycky jde o konaní v nejakém racionalnim ramci... a jak rikam: ty auta drive smrdely a ja se dusila taky.. tedko uz se z nich nedusim... notabene neinhaluju auta pri jidle, coz je jeste horsí varianta pasivního kouření, nez to dejchat trebas nekde venlku.
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: ok v tom pripade zakaz auta, zakaz vsechny tovarny a tak.... to so daleko vetsi zla nez to ze si vedle tebe nekdo zapali cigaretu....s dopadem na mnohem vic lidi nez je jedna zrovna v tu chvili postizena osoba....

LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: naučte se bejt ohleduplní?
    mno, reknu to svym plicím... naucte se fungovat na zplodiny a ne na vzduch - a bude to

kdyby lidi byli ropáci..kdyby kdyby...
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: to se omlouvám za mylku :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pokud zamořujou vzduch a otravujou zivotní prostredí a jsou tvýmu (a nejen tvymu, ale lidem obecne) zdraví škodliví... zkusit to muzes .-))
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: a když mám fgobii na cikány nebo odredovaný intelektuálky, taky si můžu navrhnout zákon kterej jim zakáže chodit na veřejnost? (a že bych možná nezanedbatelnou část spoldčnosti na podporu sehnal :-D)))
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: nejsem tulenice ale TULEN:]]]
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: nehrotim.... když se zjistí, že se svou fobií na vůni kafe nejsi sama, ale je vas nezanedbatelna část společnosti včetně mimin a dětí a že ty vypary skodej zdraví, můžeš navrhnout zákon o zakazu pití kafe na verejnosti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: já jako občan kuřák mám stejné "právo" si zapálit v hospodě jako ty občan nekuřák máš právo sedět v nekuřácké hospodě...
    tedy ergo úplný zákaz kouření v hospodách omezí jen mě, protože ty máš v současném stavu možnost si do té nekuřácké hospody zajít...
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: hele nechci rejpat, ale nehroti te to trochu? at si lidi kourej ale neotravujou ostatni. uplne stejne at si kdo chce pije kafe, me smrdi a kdyz ho nekdo vedle me pije tak se mi zveda zaludek. takze udelame zakon proti kafarum?

me prijde tohle fakt postaveny na hlavu.... naucte se bejt ohleduplny a nikdo tohle enbude muset resit zakonama.
    LALINA
    LALINA --- ---
    no, diskuse se nam uspešně rozběhla, leč na to tu máme jinej, specializovanej klub. tohle je klub o obrane, čili občani se bráněj: hluku, devastaci mest a prirody, bezpráví, errorům, korupci, nedodržování zákonů a tak dale a tak podobne.
    Jestluže platí zákony a vyhlášky o zakazu kouření, je tento klub o otm, jak se zasadit za jejich dodrzovaní a ne rozebírat tu, jestli jsou ty zakony dost nakloneny lidem, co jinejm nici zivotni prostredi nebo ne

Totiž auta: jedine tlak obcanů způsobil, že se zacaly vyrábet a do zakonů prosadily katalyzatory a dalsi vylepseni.
    tucne a nezdravé potraviny: kdyz to lidi jedí, nijak me tím neobtežují, takže at si jedí třeba schnilý psy.

btw: smi se soulozit nebo kadit na ulici? ne, proc by se tam melo kourit?

hele, dneska me napadla takova vec, pokud jsou ty lidi zavisli na nikotynu, at si ho do sebe vpravujou jinak, způsobem, kterej nebude votravovat okolni lidi, to je fer, ne? nikdo jim jejich drogu teda nebude upirat, ale proc by to nemohli delat nejak tak, aby tim neobtezovali okolí?
    A prodavala bych nejaky takovy veci (naplasti nebo bombony ci lizatka ve tvaru cigatery:-)) za cenu, co jsou tedko cigara a gigára bych prodavala mnohem draz pro ty, kdo jsou zavislí ne na nikotýnu, ale na inhalaci ti by si svoje libido ukajeli proste doma nebo na speciálnich mistech k tomu určených.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NINE_OF_NINE: upřímně řečeno, mám napracovaných tolik přesčasů během měsíčních uzávěrek, že nějakých pár minut mě fakt nezajímá...

btw. tohle je argument který platí asi tak v momentu, kdy je člověk placen za to, že v práci úplně přesnou dobu sedí na židli a nebo když máš stanovenou normu že např. za hodinu toho uděláš tolik a tolik...navíc máš při práci s počítačem dle norem BOZP stanoveny bezpečnostní přestávky 5-10 minut po každých dvou hodinách nepřetržité práce , které jsou součástí pracovní doby, takže jaképak ústupky?
    TULEN
    TULEN --- ---
    kdyby k sobe byly lidi slusny nemusely by bejt zakony.....ja sem kurak prilezitostnej, ale bezohlednost nekterych ostatnich kuraku me vceku zarazi....mnohdy by stacilo se zeptat....ale to neresi ten zakon....
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    NEVILL: pokud chodite kourit ven doufam ze si musite dany ztraceny cas zase nadpracovat protoze jinak je to zas ustupek kurakum.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LALINA: Obyčejná denní realita - máme nekuřácké pracoviště, v baráku není kuřárna, takže kouříme venku před vchodem do budovy...máme si snad chodit zakouřit někam kilometr dál do lesa? Hm, v lese se vlastně taky nesmí kouřit, sakra, samé zákazy.. :O/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LALINA: A ještě k tomu přidej takové to "velmi benevolentní" protikuřácké tvrzení "můžete si kouřit kde chcete, ale nikde kde mi to bude vadit"...jinými slovy nikde - to mám fakt rád...

Promiň, ale ptát se proč by mělo být povoleno kouření, na to se hodí spousta různých, ne zcela souvisejících příměrů. Proč by měla např. být povolena komunistická strana, automobily, topení tuhými palivy, nezdravé a tučné potraviny, svoboda projevu, právo na ochranu osobnosti atd.?? Protože je tohle zrovna módní a trendy, byť je celá ta problematika vytržena z kontextu? Btw. zákazy kouření venku, což dejme tomu skutečně jsou ty veřejné prostory, nemá snad žádný stát vyjma Nepálu - když zakážeš kouření v restauracích, znamená to že kuřáci budou venku na ulici a možná se tě to dotkne mnohem víc než předtím...

Pokud jde o zákazy kouření v restauracích, nechal bych to na trhu - pokud je po nekuřáckých restauracích skutečně taková poptávka jak o tom píší protikuřáčtí aktivisté, měly už dávno ekonomicky převálcovat ty kuřácké - to se zatím nestalo, vstkutku překvapující, že? Tak jako tak volba zda restaurace bude kuřácká či nikoliv patří především jejímu majiteli...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Neville, ja kaslu na nejaky hysterie a medialni kampane, ani to nesleduju..ja jenom ziju v tomhle meste a dusim se... slzim a kaslu. Ja jenom chci, aby me kuraci s tim svym kourenim neotravovali zivot. Certa se staram o kampane. staci obycejna denni realita...
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVILL: test, nakolik si lidi nechaj srát na hlavu...

a privalová vlna zakazů? na to staci nejaka ta bomba, nejaky ty vosklivy teroristi, ti jsou jistejsi.. a lidi budou podelane zadonit o zkracení svých svobod...myslím tech podstatných... ne to, jestli smej nekde smrdet nebo nesmej...
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVILL: ja se tady taky chci cejtit svobodně, krucinal.. ale kdyz jdu rano do práce, tak se skoro ani nemuzu volne nadechnout... ot je svoboda? a nerikej ten dementni argument, že si můžu svobodne vybrat jiný místo, jiný mesto, jinej stát nebo jinou planetu a mikdo mi nebude branit zmiznout nekam, kde se nekouri, to neberu.
    Tak jako neni povoleno na verejnosti a ve spolecnejch verejnejch prostorách kálet, rozdělávat ohně, vylévat horlaviny a jiny svinstva na zem, tak jako neni povolenou na verejnosti souložit, tak proc by melo byt povoleno kourení? at si to ty lidi delaj v prostorách k tomu urcených nebo doma.. tam je to jejich svoboda a ja jim do toho kecat nebudu ... ale delaji-li to ve verejných prostorách, kde ja mam pravo pobývat, tak tim do tech mých práv a svobod zasahujou a jeste mi poskozujou zdravi a otravujou zivot...
    LALINA
    LALINA --- ---
    podivej se, kdyz jsou lidi cim dal vic mezi sebou bezohledny, neco se s tim delat musi. odlisit zásahy do základních i lidskych práv od prostých pravidel soužití lidí zvlastně ve velkých aglomeracích snad lze, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam