• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: ten Klausuv zivotopis se cte jako pohádka..uvěř, kdo chceš a interpretace ruzných skutečností lze taky udelat divy... o tom, že otec Livie byl Viliam Šalgovič tam neni ani zminka.. potom uz vselijaky ty ruzny anomalie v Klausove zivote jsou prece jen srozumitelnejsi, byt mnohem méne lichotive, nez je post zneuznaného, dokonce postihovaného ekonomického genia. .-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: aby ti, kdo se chtejí bránit proti kuřákum, věděli, o co se můžou opřít.

taky jsem to nevedela, jen jsem to "nekde slysela" a vidim cedule se zákazem po meste, ale zajimaly me podrobnosti a taky kde a jakej zakon to řeší.

Tak proto.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady dalsí občanská aktivita týkající se volby prezidenta, můžete si zahrát na přímou demokracii, hehe:
    http://www.prima-volba.cz/?akce=hlasovat&kandidat=1
    TULEN
    TULEN --- ---
    LONESTAR: presne....;] proc si to sem teda davala kdyz jsi nechtele aby jsme reagovaly?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: TY ji otvíráš :-P (LALINA: )
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: nenene, tuhlectu diskusi neberu... to ffakt patri do klubu Zakaz koureni ani či ne..
    A ja tuhle diskusi povazuju za zcela irelevantni, nezajimavou a veskrze zbytečnou jak tady, tak i tam.
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: ok...jen nesouhlasim s tim, že

tak te stejnak zadnej zakon nespasi....a znas to na co sou zaony kdyz je nikdo nekotroluje...

z denní praxe vim, že to funguje... kuraci v 90% chodej kourit aspon na konec zastavky, kdyz uz ne uplne mimo a mnoho z tech, kdo kourej na zastace, tak odejdou, kdyz se najde nejakej odvazlivec, kterej je upozorni, ze porušujou zákaz... dokonce znam pána, kterej to dela s takovou jemnosti a gracií, že se ty lidi jeste omlouvaj a usmívaj, kdyz odcházej nebo to típou...

Tedy nejde rezignovat s tím, že "stejne je to k nicemu" S touhle premisou, s timhle predpokladem by zadnej počin, žadna aktivita vlastne nikdy ani nevznikla, tudy cesta nevede.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: tebe někdo NUTÍ inhalovat kuřáky při jídle?
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: venku trba pri sportu...he:]

mno hele ja nerikam ani pro ani proti zakonu, me prijde nesmyslny porad vymejslet zakony kvuli dementnim lidem co neumej bejt "ohleduplny" znasm spoustu kuraku ktery si vedle me kdyz jim nezapalej....pac sou slusny....a nemame problem....
    pokud potkas hovado co ti kouri podnos tak te stejnak zadnej zakon nespasi....a znas to na co sou zaony kdyz je nikdo nekotroluje...
    moje predstava je takova ze se taovej zakon muze ujmout, ale pokud po ulici enbudou chodit policajti a kontrlovat to tak te to bude srat este vic pac to nikdo nebude dodrzovat..... muj soukromej nazor. ja kourim prilezitostne a prijde mi krajne nevhodny kourit nekde ve spolecnejch prostorech, ale kdyz cekam na zastavce na bus a chci si dat cigo klidne popojdu tech 30m nekam kde to nikomu vadit nebude.....
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: tahlecta debata se (ostatne tak jako vzdycky) dostava do absurdnich poloh, kde uz neřešíme realitu, což me fakt nebaví...jak nekdo rekl s odporem? zensky jsou takový hnusne prakticky.... jo, me nebavi tu řešit fantazy, jasny? vzdycky jde o konaní v nejakém racionalnim ramci... a jak rikam: ty auta drive smrdely a ja se dusila taky.. tedko uz se z nich nedusim... notabene neinhaluju auta pri jidle, coz je jeste horsí varianta pasivního kouření, nez to dejchat trebas nekde venlku.
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: ok v tom pripade zakaz auta, zakaz vsechny tovarny a tak.... to so daleko vetsi zla nez to ze si vedle tebe nekdo zapali cigaretu....s dopadem na mnohem vic lidi nez je jedna zrovna v tu chvili postizena osoba....

LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: naučte se bejt ohleduplní?
    mno, reknu to svym plicím... naucte se fungovat na zplodiny a ne na vzduch - a bude to

kdyby lidi byli ropáci..kdyby kdyby...
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: to se omlouvám za mylku :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pokud zamořujou vzduch a otravujou zivotní prostredí a jsou tvýmu (a nejen tvymu, ale lidem obecne) zdraví škodliví... zkusit to muzes .-))
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: a když mám fgobii na cikány nebo odredovaný intelektuálky, taky si můžu navrhnout zákon kterej jim zakáže chodit na veřejnost? (a že bych možná nezanedbatelnou část spoldčnosti na podporu sehnal :-D)))
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: nejsem tulenice ale TULEN:]]]
    LALINA
    LALINA --- ---
    TULEN: nehrotim.... když se zjistí, že se svou fobií na vůni kafe nejsi sama, ale je vas nezanedbatelna část společnosti včetně mimin a dětí a že ty vypary skodej zdraví, můžeš navrhnout zákon o zakazu pití kafe na verejnosti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: já jako občan kuřák mám stejné "právo" si zapálit v hospodě jako ty občan nekuřák máš právo sedět v nekuřácké hospodě...
    tedy ergo úplný zákaz kouření v hospodách omezí jen mě, protože ty máš v současném stavu možnost si do té nekuřácké hospody zajít...
    TULEN
    TULEN --- ---
    LALINA: hele nechci rejpat, ale nehroti te to trochu? at si lidi kourej ale neotravujou ostatni. uplne stejne at si kdo chce pije kafe, me smrdi a kdyz ho nekdo vedle me pije tak se mi zveda zaludek. takze udelame zakon proti kafarum?

me prijde tohle fakt postaveny na hlavu.... naucte se bejt ohleduplny a nikdo tohle enbude muset resit zakonama.
    LALINA
    LALINA --- ---
    no, diskuse se nam uspešně rozběhla, leč na to tu máme jinej, specializovanej klub. tohle je klub o obrane, čili občani se bráněj: hluku, devastaci mest a prirody, bezpráví, errorům, korupci, nedodržování zákonů a tak dale a tak podobne.
    Jestluže platí zákony a vyhlášky o zakazu kouření, je tento klub o otm, jak se zasadit za jejich dodrzovaní a ne rozebírat tu, jestli jsou ty zakony dost nakloneny lidem, co jinejm nici zivotni prostredi nebo ne

Totiž auta: jedine tlak obcanů způsobil, že se zacaly vyrábet a do zakonů prosadily katalyzatory a dalsi vylepseni.
    tucne a nezdravé potraviny: kdyz to lidi jedí, nijak me tím neobtežují, takže at si jedí třeba schnilý psy.

btw: smi se soulozit nebo kadit na ulici? ne, proc by se tam melo kourit?

hele, dneska me napadla takova vec, pokud jsou ty lidi zavisli na nikotynu, at si ho do sebe vpravujou jinak, způsobem, kterej nebude votravovat okolni lidi, to je fer, ne? nikdo jim jejich drogu teda nebude upirat, ale proc by to nemohli delat nejak tak, aby tim neobtezovali okolí?
    A prodavala bych nejaky takovy veci (naplasti nebo bombony ci lizatka ve tvaru cigatery:-)) za cenu, co jsou tedko cigara a gigára bych prodavala mnohem draz pro ty, kdo jsou zavislí ne na nikotýnu, ale na inhalaci ti by si svoje libido ukajeli proste doma nebo na speciálnich mistech k tomu určených.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam