• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    Nejenom ze mi vadi radar, ale velmi mi vadi zpusob, jakym s obcany statu "jednaji" jejich spičky... smlouva se jim neukaze, proste se na ne vyprdneme a basta..nemaj NAM do toho co kecat...
    smlouvy o spolupráci, smlouvy o ruskejch inspektorech nebudou, ale zato bude smouva o radaru...ani ten jidašskej groš neumej ti paznechtové vylicitovat.... nojo, proti polakum jsou češi porad jeste hotoví idioti.... A nakonec Polaci odmitnou a..A Litva je daleko... nejsem blazen, abych věřila, ze nebudou účinné pokusy nacpat to sem vsechno, radar, rakety, americany i rusáky... my, čeští zaprdenci, budeme nakonec mit jenom to, co si zasloužíme...

komu je to celý aspon trochu ekl, mel by zitra přijít na Vaclavák...
    -----------------------------------------------------------

Americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová přiletí zítra ráno do Česka podepsat smlouvu o umístění protiraketové základny v Brdech. Odpůrci radaru chystají na úterý několik protestních akcí. Iniciativa NE základnám uspořádá v podvečer demonstraci na Václavském náměstí v Praze.
    Na demonstraci vystoupí kromě zástupců sdružení také bývalý disident Petr Uhl nebo Jan Neoral z Ligy starostů proti radaru.
    Po demonstraci se protestující vydají z Václavského náměstí k rezidenci amerického velvyslance. Pochod povede přes Můstek, Malostranskou a Chotkovy sady.
    Pochod bude podle organizátorů nenásilný, nečekají se žádné konflikty s policií.

NE základnám má na Václavském náměstí otevřený také informační stánek, kde je možné podepsat petici proti radaru, dozvědět se argumenty sdružení i informace o jeho činnosti.

"Návštěvníci se mohou také zapojit do virtuálního referenda o tom, zda v ČR radar umístit, nebo ne," doplnil Májíček. Návštěvnost je podle něj vysoká, od poloviny června, kdy je stánek otevřen, petici podepsalo na šest tisíc lidí.

Přímo v Brdech, kde by měla plánovaná protiraketová základna stát, žádné protesty neplánují. "Žádná akce NE základnám se v regionech konat nebude, všichni plánují přijet na demonstraci do Prahy," sdělil Májíček.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    co čekat:-))
    hele, nebudme se ti vzajemne presvedcovat, nema to zadnej smysl..ja jsem naivni jednim způsobem a ty a Disp a pod. zase jiným
    NASA
    NASA --- ---
    LALINA: jenze tak to proste je, muzes bejt extra slunickova, ale slunickovej svet neudelas.
    a rakety chces zastavit usmevem? nebo trickama s potiskem?

jestli si muzu vybrat, kdo bude branit nasi zem, tak bych fakt byl radeji, kdyby to byl nekdo, kdo s valcenim ma aspon nejake zkusenosti a financni moznosti. a bojovnici za svobodu zvirat a slunickovy lidickove.

DISPARITY: taky vicemene souhlas
    LALINA
    LALINA --- ---
    ja ostatne myslím, že zdanlivá velikost, velikašskost a rozmáchlost, jakož i pragmaticcnost a to, že takto často lidi fungujou, neznamena, že je to výhledove dlouhodobe nejak genialni filozofie a plodí jenom malery na vsech urovnich zivota..stav, kdy vsichni se bojej vseho a kousou, aby nebyli kousnuti... to neni stav lidstva, který bych si přála...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: ach tak...ja jsem myslela, ze premyslejicimu clovekovi se nemusi nejak výrazne pripomínat IMHO...ostatne vzdycky a vzdycky rikam jenom svuj vlastni nahled a zadne generalni a obecne soudy, které by si cinily jakýkoli nárok na kanonizaci
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: :-)) Pouze poukazuji na to, že to, že Ty nazveš Machiavelliho filosofii "přízemní" a "malou", ještě není důkaz, že taková je... je to pouze snaha pomocí emocionálních argumentů vyvolat takový dojem.

Modlit se... no budiž. Každý po svém.
    LALINA
    LALINA --- ---
    utlocitenej na svoji filozofii?
    snad ne...to by asi starej Mach neudelal.. :-))
    modlit se .-)))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: První věta je útok ad hominem, takže to přecházím.

OK. Takže Rusové i Američani jsou (podle Tebe) stejní. Co navrhuješ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: možná oblíbeny pro svoji malost a přízemnost, ale rozhodne ne dobře nastudovany .-))
    Machiaveli nebyl naivni, clovece. Co je jeden radar ve hře světových mocností?
    Bude-li treba, poslouží on i my jako obetovaný pěšák ve velke hře...
    Muzes mi říct, jak vis, co udelaji Američané, když řekneme ne?
    Podívej se do světa.... v ČEM jsou lepsi, nez Rusové ? delají nemlich to samé, sledují nemlich ty samé cile a jenom metody se tu a tam drobne lisí... v celku se ale shodují až běha mráz po zádech...(ale je to logické... expanzivní mocnosti delajici si narok na vladu nad svetem se od sebe ani nemohou prilis lisit, žejo...
    Rekneme, ze rusové mozna jsou vic přímí a amíci víc pokratecky a intrikansky..ale rozdily se zacinaji zřetelne smazávat...

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: Nemyslím si, že nás v takovém případě budou chránit... ale jsem si jistý, že budou chránit SVŮJ radar. (Ano, můj oblíbený filosof je Machiavelli.)

LALINA: Ale jistě. Já ovšem vidím zásadní rozdíl mezi Američany a Rusy v tom, co udělají, když češi řeknou ne.

Jinak já jsem podepsal petici pro referendum o radaru, i když vidím, že asi dopadně jinak, než bych si přál, právě proto, že nechci, aby naše skvělá vláda rozhodla za hloupé a nepoučené lidi. Chci, aby si hloupí a nepoučení lidé udělali to rozhodnutí sami, a pak si následky své hlouposti a nepoučenosti hezky vyžrali.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: víš, co si myslím? rusaci se kdysi ptali...vybrali si k tomu správny lidi, provedli malinkatej natlak a správny lidi souhlasili...

nechci bejt škarohlíd, ale to samý se tedko odehrává v pruhovaném provedeni...
    schvalne, jestli tu nakonec ten radar bude, i kdyby ho lidi fakt nechteli, jo?
    Nase skvela vlada prohlasi, že lidi jsou hloupí a nepoučení, nevedej, co je pro ne dobry a basta...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: no právě...možná třeba...a ty jako myslíš, že kdyz pridjou Rusaci, tak Amici budou kvuli tomu svymu radaru rizpoutavat valku nebo co jako mysliš?

každej ma strach z nekoho, někdo z amíků a někdo z rusáků, ale na trpaslíky nepomyslí nikdo.
    Moje teorie je, že velmoci se bud vzdycky dohodnou o svejch vazalech a nebo se poperou...vazalove z toho vyjdou vzdycky nastejno...

každej ma strach z nekoho, někdo z amíků a někdo z rusáků, ale na žlutý trpaslíky a žabí mor nepomyslí nikdo.;-)))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ATOMINATOR: Jistě. A naši spojenci se za nás neohroženě postaví...tak jako před sedmdesáti lety.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KENJIRO: KAM přijdou Rusáci? Nezapomínej, že jsme v NATO.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Přileju taky benzínu do ohně...

Pokud to chápu správně, Američani za námi přišli s tím, jestli je tady necháme postavit radar.

Názor převážné většiny Čechů je "Ne, běžte s radarem do prdele."

Můj předběžný odhad je, že Američani prostě řeknou "Well, okay" a postaví si radar jinde.

A pak přijdou Rusáci, a ti už se nikoho na nic ptát nebudou.
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    ...a tu agitku pro radar dóle
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    DISPARITY: částečně souhlas. až na ten tvůj seznámek, ke komu že by měli jít vysvětlovat. to je jak z novy, prosimtě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam