• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: Ja vim, ale ta tvoje formulace je obecna, tudiz i muze svadet k takovymto vykladum.
    Byla to jen moje poznamka, kterou nechci nikomu nic vnucovat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady slo o darování VLASTNIHO ZIVOTA..ne o odebirani cizich zivotů, to je zasadni rozdil.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: ZA VECI VETSI, NEZ JE JEDEN LIDSKY ZIVOT?
    To zni dost nebezpecne. Volil bych jinou formulaci, protoze to svadi ktomu, ze jeden lidsky zivot vlastne tolik neznamena a vlastne ani vic lidskych zivotu az tak moc neznamena....a ve jmenu Myslenky je treba nektere lidske zivoty ukoncit, protoze tolik neznamenaji a brani v uskutecneni nasi Myslenky a vlastne si ten dar od Boha nekteri ani nezaslouzi. A na co zivot? At zije smrt! (Dovedeno ad absurdum...)

Jinak - Cest jeho pamatce, at si pod tim predstavujeme oba cokoliv...:)
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    LALINA: Vskutku čest. Kéž by se všichni snažili a přispívali k tomu, aby se náš národ nikdy nedostal do podobné situace a nedoháněl mladé talenty k podobným činům.
    LALINA
    LALINA --- ---
    DNES SI PRIPOMINAME 40. VYROCI UPALENI JANA PALACHA, JEDNOHO Z MNOHA OBCANU BOJOVNIKU ZA VECI VETSI, NEZ JE JEDEN LIDSKY ZIVOT.
    CEST JEHO PAMATCE.
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: promin, ze jsem na tebe reagovala, clovece. Jednou mi mozna oko v oko vysvetlíš, proč ze mě pořád máš ty křečky, je mi tě líto.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    LALINA: Ja tady nebudu posty omilat tu samou diskusi, zejmena s nekym jako jsi ty, bud tak hodna a najdi si patricny tema detailne rozebrany na jakykoli strance nebo diskusi na tema islam.
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: je to jeste složitější : ono je jedno, jestli je to v knize nebo není, i křesťani si dokazali ve sve knize najit slova a věty, které si vyložili po svém a vesele válcovali svět se zbraní v ruce... to není o naboženství, to je o politice, která to které naboženství po/vy/zne/užívá...
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ATTILAH: Tohle je dost slozita vec. Me vyhovuje anonymni karta, ale za podminek, kdy je politicky nekorektni zakazat nabozenstvi, co obsahuje sexismus, nenavist ke vsemu odlisnemu a ve svoji svate knize udajne doslovne nadiktovane bohem fraze jako "boj je vam predepsan" a "i kdyz je vam to neprijemne, musite bojovat", pak je to rozhodovani tezky.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Jojo, zakázat radši pro jistotu i mobily.:-)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    DANKLAR: Ne, to bude spíš pro muslimy. Oni tím odpalujou nálože pomocí mobilu.:)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Pze to jeste nebezi :-) Ze by si o to psali tyhle lidi, o to se nebojim.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    ATTILAH: Tak o posílání SIM karet dealerům a pasákům jsem ještě neslyšel...
    LALINA
    LALINA --- ---
    ATTILAH: mas pravdu... všechno se na zacatku zda skoro nemožný.. možna jsem až moc velkej pesimista:-) dík za připomínku:-)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Jasně, je to nepřijatelný, aby si za základní práva lidi platili a užívali je podle majetku. Ovšem jestli aktuálně proti tomu bojuju a chci při tom svý soukromí šetřit maximálně (jakože to často nutný je), není pro mě problém si to zaplatit a nehrát přehnaně a neúčelně na principy. Takhle jsem to tedy pochopila a s tím fakt souhlasím. Ale samozřejmě cílem má být ochrana před zásahy do soukromí pro všechny a bez podmínek úhrad a podobně, to je jasný.
    Skepse je normalni, ale vezmi si, jak nerealny a legracni byly v pocatcich snahy o zruseni otroctvi, destky prace, mirovy hnuti, Gandhi, jedna barka Greenpeace na zacatku 70.let a podobne...sance tu jednoznacne je.

To mi připomelo, že se zapojíme do projektu distribuce anonymních SIMek pro lidi z Německa (tam jsou nelegální, řešení je nechat si posílat z ČR), takže jestli bude poptávka velká, budu brzo shánět tady i jinde na nyxu dobrovolníky na posílání obálek:-).
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: no ja to chapu, ale neni to v principu správný... proste není...tudy by cesta imho vest dál nemela..ale jak rikam, jsem skepticka a ty me v tom jen utvrzuješ... takhle podobne bude jednat asi kazdej..
    Ale co kdyz ty prachy mit nebudeš, abys je misto do zenskejch, kultury a chlastu vrážel mafiánům do chřtánu? co?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    LALINA: Je nějaká situace a já mám k dispozici nějaký prostředky, jak s tou situací naložit. Pokud mě bude chtít někdo šmírovat v anarchistický společnosti na technický úrovni 10. století, vezmu například klacek a rozbiju mu hlavu, pokud mě bude někdo chtít šmírovat dneska a já tomu budu moci efektivně zabránit jen tím, že si někde připlatím, tak to udělám. Člověk něco může, něco chce, a tohle se skládá dohromady.
    LALINA
    LALINA --- ---
    k tomu placenymu soukromí: má to snad do budoucna být tak, že soukromí a alespoň zdanlivá svoboda jednotlivce bude vysoce luxusní zboží, který si proste koupi jenom ten, kdo na nej bude mit? rodi se nam tu obcani prvni a druhé ( a dalsích) kategorií?
    Troufam si říct, že ano...ale komu to dneska vadi?
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: no promin, nabrecela jsem se uz dost...

ATTILAH: bohuželva, to k smichu neni, to je smutnej fakt..... to, co je v bruselu, nejsou zastupci států, to je regulerni uplne jina vlada..vlada byrokratů. Pokud neprojde Lisabon, mozna se tam vzpamatujou a zacnou znova a lepe...ale jsem skeptik, pac kdekdo říká: EU není nic moc, ale lepsi, nez nic...Nicmene jistej tlak na EU, aby si tam panakove nedelali, co je napadne (pac jsou "daleko" od svejch domovů) je urcite nutnej a potřebnej. EU je instituce, kterou chceme a potrebujeme, ale jak bude vypadat, to zaleži na nas vsech... muze bejt servisni a konstruktivni, nebo se muze zvrhnout do meganebezpecný totalitní hydry...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    :-) LOL....jak to mas hozeny, clovece? :-)))
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ATTILAH: předpokládám, že jsi jedna z těch revolucionářek s Che Guevarou na tričku. Zahoď to a pořiď si tričko s W. Churchillem. Jo a zjisti si něco o EU a marxistický filozofii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam