• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    DOCKINEZ: to se omlouvám, ja nemyslela tebe konkretne, Dočki:-) spíš dopředu preventivně .-)
    To je práve to, že si nemumíš představit lidi, který by byli "hodní od přírod"... já si to představit umím...
    Jasneže s lidma dnesního typu s tema srackama, co maj ted v hlavách rozhodně ne .-)))
    je to utopie, je to sen..ale co, je to peknej sen a myslení má sílu, myslenky tvořej dění... myslenky na mír taky. čistýhom jasnýho, silnýho myšlení na mír a porozumění mezi lidma tady v tom svete není nikdy dost. lidi uz upadají do tuposti a apatie... do pocitů marnosti. Tak když se objeví aspon pokus, snaha, jdu ji podpořit..
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: "čiší nepochopení důvodů zbrojení "..opravdu si myslíš, že ty lidi jsou takový blbečci, že to nepochopili? jakože rozumově nepochopili? Já myslím, že az tolik ne... jsou to jenom naivkové, blázni a snílci. Ale i ti jsou v tomhle svete naprosto nutní :-)
    Ovsem rozhodne si musej dávat bacha, aby je nekdo opravdu nezneužil, tak jako ty naivky komunistický kdysi... Nez se rozkoukali, už věšeli kamarády... To jako jo, na to se MUSI dávat bacha.
    Nic takovýho jako: " mír uhájíme, i kdybysme meli rozpoutat 3 světovou " :-)
    to je jasný.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LALINA: Vsak jo, podivejme se do te tve "budoucnosti bez valek". Za jakych podminek by spolu mohli zit vsichni lide v miru? Imho jedine v pripade, ze bude na celem svete poradne tuha diktatura, ktera je vsechnu bude udrzovat srovnane do late, jinak to imho neni mozne. A v takovem pripade rikam „Diky, o takovyho mir nemam zajem“.

Jeste drobnost – koncit prispevek recma o tom, ze se nechces hadat, kdyz se s tebou nikdo nehada, povazuju za dost neprijemnou podpasovku.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: já ti uplně rozumím, Jeníku. Fakt. Proste si nechceš zadat, nechces vypadat jako naivka a hlupák, ktrýho zneužijou nejaký kdovíjaký lidi ke kdovíčemu.
    Jo, tohle se lidem casto stává. Nekdy to popadne i me. Ale jak říkám, ja osobně si proste dovolím vypadat u některejch lidí jako trubka... nebolí me to, dovolím si bejt chvíli snílek a naivka...a popustit uzdu fantazii, jaký by to bylo, kdyby...
    hele, už vidím nekterý moje kamarády, jak se mi posmívají a říkaj mi hipíku .-))) toje život :-)))))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: naopak. Pokud někdo chce bojovat proti násilí, musí se na celou věc dívat realisticky. V momentě, kdy z celé akce čiší nepochopení důvodů ke zbrojení, pak mě to prostě a jednoduše odradí.

Bohužel tohle je právě jen o tom snění a naivitě.

To není o tom, že bych chtěl párek zadarmo, abych tam přišel. To je o tom, abych si nepřipadal jako hlupák ;-)

Ale už toho nechám.
    LALINA
    LALINA --- ---
    DOCKINEZ: hele, pojd, nechme toho, neřešme minulost... to je složitá filozofie. Jen tolik: dnes není včera a v každým případě zítra není dneska. Taky si dneska neděláš do gatí jen proto, žeš to dříve dělal.
    Pojde se dívat víc do budoucnosti. Ano, nekdo, kdo si nedovede predstavit svet bez válek a bez filozofie kořistění a hrubý síly namítne, že budoucnost bez raket taky žádna nemusí bejt, že jsem naivní a tak. OK. Jsem.
    Nekdo je holt pro "svaly", nekdo je zase pro "čáry" .-)

já nehodlám se s nikým nějak hádat, nebo mu cokoli vymlouvat - každý má svoje. Já jdu na ten sraz, protože nemám ráda svět, kde vítezej svaly:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: je to o tom, co povazuju za podstatný, proc tam chci bejt, pokud bych tam bejt nechtela, nenaláká me tam ani koncert rammstein . Tohle není nějaká zabavní šou, na kterou by se muselo lákat. Je to o možnosti vyjádřit svuj postoj, než se tam jít bavit nejakým karaoke.. víš?

dneeska se lidi ke vsemu chovaj jako k nabídce šoubyznysu... co mi ukážete? co tam dostanu? čím mě hodláte pobavit?

Tohle je tragédie, ale je to tak, proto asi ti organizátori se snažej v tomhle duchu to pojmout..
    Me se to moc nelíbí, no...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LALINA: Já od narození nenávidím náslií a vojáčkování všeho druhu, z jakýchkoli důvodů a k jakýmkoli účelům

No jo, ono vojanceni nikdy nevyresilo... teda az na otrokarstvi, nacismus atd. :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: proč proti mě? Jo aha, já jsem tam zapomněla napsat, že jsem to dostala mailem, že jsem to nepsala já .-)))))
    ....
    Mno, já jsem to nevymyslela a osobne nesnáším takovýhle kecy, tu dryáčnickou vzletnost a cirkusový vyvolávačství a já bych rozhodně žádnou pozvánku takhle nezformulovala...
    ale už jsem dost stará na to, abych se nenechala odradit vnějším dojmem... filtruju a mhouřím oči.
    Asi se zúčastním pres svoje výhrady k PR tý akce a to proto, že se mi chce zase jednou udelat neco divnýho, naivního, směšnýho a možná pro někoho i nesmyslnýho nebo zrádcovskýho. Já od narození nenávidím náslií a vojáčkování všeho druhu, z jakýchkoli důvodů a k jakýmkoli účelům a tak si tentokrát dopřeju svoji skromnou nenápadnou postavičkou přispět k "davu". I s rizikem, že ta akce bude vykládaná vselijak a diskreditovaná a zešměšnovaná a možná me to až překvapí ..ale myslím, že do toho půjdu.
    Nějak cejtím, že to proste potřebuju pro duševní hygienu.
    Aspon svou přítomností dát najevo, ze se mi násilí hnusí a že bych opravdu uplne nejradši byla, kdyby se mezi lidma uz nikdy nevalcilo. I kdyz je to možná utopie .
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: já ti nevím, ale celá ta věc mi přijde naprosto mimo mísu. Největší karaoke za mír je spíš slovní spojení z crazy komedie nižší třídy, než cokoli, co by mě nalákalo na tuhle akci....

Tak nevím, asi jsem kverulant, ale přijde mi to mimo. Nic proti tobě samo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    DOCKINEZ: pěkné otázky:-))) jenom jestli tu silnou kávu neředěj příliš .-)))

filozofovat se dá nade vším, to je pravda:-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LALINA: Ufff, docela silna kava, rekl bych.

Je mir sam o sobe hodnotou, o kterou by mel kazdy usilovat? Jak vysoko bychom si jej meli cenit? Na jake kompromisy bychom pro jeho zachovani byli schopni pristoupit? Koho bychom byli ochotni pro jeho zachovani hodit pres palubu a koho uz ne?
    LALINA
    LALINA --- ---
    Milí přátelé,

už rok vám přinášíme informace o Světovém pochodu za mír a nenásilí a nyní máme za dveřmi velký den, kdy pochod dorazí k nám do České republiky. Buďte u toho! Zveme vás ke shlédnutí tohoto krátkého videa a pokud se vám bude líbit, pošlete ho prosím dál! Pomozte této pozvánce, aby kolovala a dostala se k co nejvíce lidem: video můžete shlédnout zde ›

Světový pochod za mír a nenásilí odstartoval 2. října z Nového Zélandu. Tato jedinečná iniciativa spojující lidi všech kontinentů projde více než 100 zemí a do České republiky dorazí na začátku listopadu.

MÍRPÁRTY NA VÁCLAVÁKU
    Píseň Imagine zaplní Václavské náměstí, buďte u toho!

3. listopadu v Praze na Václavském náměstí připojíme náš hlas k žádosti za ukončení násilí a válek. Uskutečníme společně to největší karaoke za mír!

Multikulturní pochod se svou různorodostí barev, nápadů, hudby i tance projde centrem Prahy – pozvěte své přátele, svou organizaci, svou školu… připojte své nástroje a nápady a staňte se součástí prvního mírového karnevalu v Praze!

Mírpárty zakončíme společným vypuštěním luceren přání – jejich světlo i naše naděje budou stoupat k nebi a svítit na další kroky Světového pochodu. Z Prahy vyšleme silný signál, protože jsme mírumilovný národ, který odmítá války a všechny formy násilí.

V úterý 3. listopadu v Praze na Václavském náměstí v 17 hodin. Připojte svůj hlas v symbolické písni Imagine, aby se Praha zapsala do Guinesovy knihy rekordů s největším karaoke za mír!

Mírparty pro nás znamená také způsob, jak říci ne jakémukoliv vojenskému systému USA nebo vojenské základně jakékoliv jiné mocnosti na našem území.

Pomozte nám i vy, aby se 3. listopadu připojily další desetitisíce lidí.
    Budou nás tisíce, budou nás milióny a svět se změní.

Více na mirparty.svetovypochod.cz

Další chystané akce:

2. listopadu – Praha: Konference v Senátu s osobnostmi a účasníky pochodu ›

22. října – Brno: Ze Zélandu do Argentiny za mír ›
    28. října – Výstup na Velkou Javořinu ›
    31. října – Cestovatelský večer Světového pochodu v Otrokovicích ›
    31. října – Výstup na Říp ›

Se srdečnými pozdravy tým hnutí Nenásilí
    www.nenasili.cz
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    NÁLEPKY PRO PRAHU - prvni reakce (ocekavany postup ;)

fromJana Kucerova kucerova@cistapraha.cz
    to..........................................

ccombudsman@cistapraha.cz
    date23 October 2009 15:33
    subjectFW: NÁLEPKY PRO PRAHU

Vážený pane ................,

děkujeme za Váš zájem o Projekt čisté a zelené Prahy. Vzhledem k rozsáhlosti
    Vašeho dotazu Vám nezasílám odpovědi obratem. Jakmile pro Vás zjistím
    všechny informace, které v e-mailu žádáte, ihned je zašlu.

S pozdravem a přáním hezkého víkendu

Jana Kučerová
    tisková mluvčí Projektu čisté a zelené Prahy - Pro zdravé město
    tel. 723 883 645
    www.cistapraha.cz
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Díky. Příští týden budu zase v Praze. Budu věnovat více pozornosti těmto nálepkám, které jsem při projíždění zachytila spíše okrajově, a případně přepošlu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak mi zase neco přišlo počtou:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBECNÁ PORADA O NÁPRAVĚ

Dobrý den,

Mé jméno je Slávek Popelka a v letech 1988-89 jsem byl pětkrát odsouzen za šíření kritických textů a výzev ke shromážděním a demonstracím.

Po dvaceti letech, které od té doby uplynuly, si myslím, že jsme nevyužili příležitosti, kterou nám poskytl pád komunistického režimu. Dnes žijeme ve vyprodané, rozkradené a těžce zadlužené zemi, ve které mají volné pole působnosti lichváři, podvodníci všeho druhu, exekutoři a polomafiáni. Naši politici se více než o řešení narůstajících problémů ČR a jejích obyvatel starají o zabezpečení sebe a svých rodin, nebo se věnují stranickým půtkám a mocenským bojům. Je nejvyšší čas na jejich odchod.

Prosím o šíření (redakce o zveřejnění) následující výzvy:

Dne 17. listopadu 2009 v 17.00 ať lidé dobré vůle přijdou na centrální náměstí větších měst. Zapálením svíčky a svojí klidnou přítomností vyjádříme svoje přání žít v lepším, spravedlivějším světě, ve kterém převládá slušnost a lidskost. Má to smysl, protože společná myšlenka velkého množství lidí shromážděných na jednom místě dostane sílu se uskutečnit.

Naše přítomnost ať je také chápána jako výzva politikům, kteří této zemi způsobili stamiliardové materiální a těžko vyčíslitelné morální škody k odchodu ze svých funkcí. Toto shromáždění bude také počátkem působení hnutí OPONA 2009 /Opona = Obecná porada o nápravě/, která bude usilovat o obnovení normálních poměrů v naší krásné zemi. Také o vyvození nejen morální, ale i trestní odpovědnosti politiků za způsobené škody. OPONA 2009 se v případě nutnosti zúčastní parlamentních voleb jako politické hnutí /protože zákon nedává jinou možnost/. Jedním z hlavních bodů programu bude omezení moci politiků a politických stran. Jednou z možných cest, jak toho dosáhnout, je přímá volba nového prezidenta /nestraníka/ a výrazné posílení jeho pravomocí /včetně možnosti rozpustit parlament a vypsat předčasné volby/.

Obrovský tvůrčí potenciál našeho národa /který se má podle vícerých předpovědí stát iniciátorem významných, pozitivních změn na celé planětě/ čeká na impuls k probuzení. Snad se jím stane listopad 2009.

V Novém Městě na Moravě 17. 10. 2009
    Slávek Popelka
    LALINA
    LALINA --- ---
    SYNCHRONISTA: ano, to je pravda, to je důvod, proč tu anonymitu celkem beru:-)
    clovek se vyhne předurčenosti
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    ono je to i s podpisem ;)

na nyxu jmena vetsinou neproflakuju, i kdyz neni duvod, proc je tajit (kdo chce, stejne si identitu zjisti).
    tahle nyxovska "semi-anonymita" ma totiz velky klad v tom, ze udrzuje stav communitas, v nemz moc nezalezi na realnem spolecenskem (a jakemkoli jinem) zarazeni
    LALINA
    LALINA --- ---
    a rovnou si přisadím:

takhle na městě uměj rozhazovat stamiliony

http://zpravy.idnes.cz/prazska-tramvajenka-opencard-ztraci-dech-nikdo-nevi-co-s-ni-dal-pbu-/praha.asp?c=A091021_101014_praha_itu

a sotva vyhodili tyhle peníze, už je tu nový plán, jak zašantročit a rozházet další .... Takový lidi tam seděj. Vydefenestrovat je z oken !:-]

http://zpravy.idnes.cz/praha-zavede-mytne-vjezd-do-centra-bude-stat-120-korun-fyq-/praha.asp?c=A091021_092503_praha_lpo
    LALINA
    LALINA --- ---
    s pozdravem
    .........................

:-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam